0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

kurabiika

• **
  • 113
  • ммм....че вкусно...
какво да правя?
« -: Декември 24, 2009, 19:26:05 pm »
Здравейте момичета!Първо искам да ви пожелая весели празници и сбъднати желания.Надявам се всички да сме много щастливи през новата година!
Искам да помоля за съвет,защото се чудя какво да правя.Опитваме за бебе около 2 години.Мерките,които сме предприели са:хормонални изследвания(специализирана лаборатория в АГ Варна)-резултати според д-р Александров-Варна добри.Спермограма-отлична.Цветна снимка-идеална.Проследяване на овулация лятото-доказана такава и от двата яйчника.3 стимулации-безуспешни.Щитовидни хормони-нормални.Цикъл-няколко месеца редовен,после не.В месеците когато не е съм почти сигурна,че ову няма.Според доктора нямало причина да не стане,но аз съм на края на нервите и отчаянието :(
  Моля ви за съвет-да чакам ли или да правя още изследвания и какви според вас са най-необходимите.Когато чета тук във форума се обърквам от многото термини и видове изследвания и не знам към какво да се насоча.А доктора не ми препоръчва нищо.Много ми е подтиснато,че не знам какъв е проблема и с какво да се боря.
Моля ви посъветвайте ме!
Re: какво да правя?
« Отговор #1 -: Декември 24, 2009, 19:40:49 pm »
 Кои хормони сте изследвали? Със сигурност има причина за аномалиите в цикъла ти.
 Ехография на щитовидната жлеза правили ли сте?
*

kurabiika

• **
  • 113
  • ммм....че вкусно...
« Отговор #2 -: Декември 24, 2009, 22:36:02 pm »
Кои хормони сте изследвали? Със сигурност има причина за аномалиите в цикъла ти.
 Ехография на щитовидната жлеза правили ли сте?
Здравей fatalwomen,
изследвала съм 2 пъти стандартните хормони:FSH,LH,PROL,E2 на3-5ден
Що се отнася до щитовидната жлеза имах проблем с нея миналата зима,но бяха временни.Ето какво имам предвид:Ноември.2008г.без видима причина(стрес или наследствена предразположеност)ми се увеличи видимо жлезата+повишена температура две седмици без да съм болна+сърцебиене.Уплаших се и отидох на ендокринолог.Още след ехографията доктора ми каза да отивам в София да ми режат жлезата-диагноза тиреотоксикоза, и ми предписа Пропицил.Каза че само с лекарства трябва да се лекувам минимум 1,5год. и шанса за излекуване е 50%.Направих изследвания на щитовидни хормони(TSH,FT4)-резултати потвърждаващи диагнозата.Паникьосах се тотално.Намерих връзки в София при специалист и януари бях там.До тук зле.Обаче какво следва...След 1,5 месеца пиене на Пропицил симптомите изчезват-всичките.Ехографията в София-много добра.Пълни изследвания в Софийска лаборатория-резултати отлични.Лекарката там каза,че за нея съм здрава и да не предприемам нищо.Оттогава нищо не съм пила и нищо не чувствам да ми има.Четох ,че рядко,но има случаи на временна тиреотоксикоза и заключих, че моя случай е такъв.
Това е общо взето.Някакви идеи???
*
« Отговор #3 -: Декември 25, 2009, 23:09:39 pm »
*

kurabiika

• **
  • 113
  • ммм....че вкусно...
« Отговор #4 -: Декември 26, 2009, 15:57:25 pm »

Виж тази тема
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=40375.0
Здравей Снежи,
прочетох темата и ще се включа в нея,че май съм за там.Само дето първо трябва няколко дена да проучвам терминологията използвана в нея-повечето съкращения и изследвания не съм ги чувала и не мога да разбера добре смисъла на написаното.Все си мисля,че е работа на лекаря да те насочи и обясни,а не ние да се лутаме и да се чудим кое изследване да си направим и кое какво означава.
Благодаря за насочването и весело посрещане на Новата!