0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте момичета,

пускам темата по молба на elma_gb, тъй като тя няма възможност да пише.Неин много близък роднина се нуждае от кръвопреливане, но трябва да се възстановят банките кръв независимо от коя кръвна група.
Който има желавие и възможност нека да ми пише на личен за да дам подробности.Кръвта трябва да се даде в кръвният  център в нова болница.Но първо ми пишете за да ви дам името .

Благодаря на Галя, че пусна темата и на Ева, която се е свързала с нея. За съжаление свекър ми все още се нуждае от кръвопреливане. Много съм изненадана от системата на нашето здравеопазване :x Оказа се, че докато не занесем бележка от кръвния център че сме дарили кръв, не изпращат заявка за необходимите нови банки  8O :x В отделението или въобще в нашата болница резервна кръв няма, незнам какво правят ако се влоши. Във вторник заради тъпата бележка всички вливания ги правеха според мен със закъснение. Чудя се дали процедурата с кръвта е такава в цяла България - болния бере душа в интензивно отделение, а лекарите след първия сак кръв искан по спешност, чакат роднините да занесат бележка за компенсираната кръв и тогава пращат линейка за новите сакчета които са необходими, а горкия болен трябва да се надява Бог да е милостив към него - това е ужасно направо ъкъла не ни го побира с мъжа ми каква е тази система. Освен на Галя пишете и на мен ако има някой възможност да стане кръводарител, ще се постаря да влизам поне за кратко във форума днес да си проверявам ЛС-та. Благодаря предварително!
Обещах на Ganka:)
*
Елма за съжаление е такава системата.Ние бяхме в подобно положение преди 3-4 години.Не искаха да плануват сърдечна операция без 4 банки кръв.Бяхме в безиозходица и пред кръвния център се спазарихме с едно ромско семейство.Искаха отначало 1300 лв, с хиляди уговорки си стиснахме ръцете на 850 или 900 не помня точно.Показахме бележките и така.
Успех ви пожелавам и здрави нерви.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
nia72, за наш късмет от днес следобяд новините са по-добри, но определено системата е калпава.:x Освен липсата на кръводарители втория проблем, който имахме беше че от кръвния център вече не позволяват на ромските кандидат "дарители" да стоят наблизо и всъщност се оказа, че нямаше на кой да платя :( Затова в тази безизходица реших да пусна и тема тук. Явно понякога и наличието на пари не може да спаси човешкия живот. Днес пък се оказа, че е свършила кръвта от групата на свекър ми и ще му вливат чак утре сутринта като дойде кръв от Плевен 8O - поредната глупост за мен, първо до Търново и после до нашата болница, която е по-близо до Плевен.  nia72, благодаря за пожеланията, надявам се новините и утре да са добри и да имам повод тази тема да бъде заключена.
Обещах на Ganka:)