0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
проблем с гранитогреса в банята-помощ
« -: Октомври 23, 2009, 09:59:04 am »
Момичета,помагайте.
Искрено се надявам някой да се е сблъскал с нещо подобно и да му е 'намерил цаката"...
  В банята,на стените имаме гранитогрес,тъмно сив,мат...Като се намокри става много тъмен и хубав,но щом се изсъхне побелява,все едно е мръсен.С какво ли не го търках,не се получава.Имам чуството,че ако го мина с олио/ хихи/ ще се оправи работата
*
Re: проблем с гранитогреса в банята-помощ
« Отговор #1 -: Октомври 23, 2009, 10:35:32 am »
Дидонче, нищо няма да стане с олиото, само ще си отвориш работа с миенето после. Гранитогресът е с много ниска(почти нулева) попиваемост. Просто това е ефект на самата плочка. Можеш да пробваш да потърсиш препарат за обработка на камък, който прави филм върху плочката. Има един магазин на Гоце Делчев, в който се продават подобни неща, ако искаш, ще ти обясня, къде е.
ПП По-лесно е да свикнеш с мисълта, че оправия няма. :lol:

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #2 -: Октомври 23, 2009, 11:25:56 am »
И в къщи го имам този проблем само че с фаянса в банята. Плочите ми са матирани и имам чувство , че много бързо се натрупва варовик по тях. Като е мокър е добре , като изсъхне побелява. Пробвах с препарати за варовик , голямо търкане пада и като изсъхне ако някъде не си минал с препарата са едни петна ужасссс. Най-голям успех имам по следния начин :първо като е сух го търкам със суха кърпа, после минавам с препарат, след това като поизсъхне пак тръгвам със сухата кърпа. Пробвай също и с оцет и хлябна сода.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #3 -: Октомври 23, 2009, 11:29:06 am »
ами то затова не се слага гранитогрес по стени на бани...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #4 -: Октомври 23, 2009, 11:30:42 am »
 Имам много голям проблем с варовика, пробвах какво ли не, единственото разрешение е бърсане със суха кърпа след всяко  ползване на банята, дори имам специална кърпа за целта. Добре, че поне плочките са светли и много не личи.

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Последна редакция: Октомври 23, 2009, 11:35:56 am от evro »

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #6 -: Октомври 23, 2009, 11:34:10 am »
В случая не става въпрос за проблем с варовика. Просто такива са плочките.
Иначе чувам много добри отзиви за Cilit Bang.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #7 -: Октомври 23, 2009, 12:43:00 pm »
Cilit е киселина и (според упътването) не бива да се ползва върху мрамор и камък. Не пише за граднитогрес, но аз не бих го ползвала - киселината разгражда фугиращата смес между плочките.
« Отговор #8 -: Октомври 23, 2009, 18:28:52 pm »
:) Със сигурност помага Доместос Зеро, много ефикасен както за тоалетни чинии, така и за всякакъв вид плочки>
url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=bibi27][/url]
« Отговор #9 -: Октомври 23, 2009, 18:52:44 pm »
Чувала съм от близка за препарат за третиране, който прави филм, само че за стъкло (за душ кабина, примерно), трябва да има и за плочки.
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #10 -: Октомври 29, 2009, 09:52:43 am »
...първото,което направих ,след като прочетох съветите ви бе да взема оцета от кухнята и да поомириша банята .  :lol: няма и следа от бяло.Значипроблема наистина е от варовика,а не от гранитогреса...Когато купивахме плочките се се консултирали и знаехме,че стават за баня/ че сащо ли да не стават/
  Ще трябва да потърся този препарат ,който прави филм върху плочките...
  Благодаря ви момичета за помощта
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #12 -: Ноември 01, 2009, 14:56:21 pm »
благодаря,ще ги посетя!