0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

НЕ доказана бременност ?!
« -: Ноември 28, 2009, 09:04:32 am »
Вчера ходих на АГ преглед след едноседмично закъснение, 2 положителни уринни теста и е един кръвен.. Реших да си използвам направлението от джипито, и аз да мина тоя път по здравна каса поне за един преглед...
На УЗ(коремен) веднага се вижда плоден сак. Разбира се нищо повече не може да се каже, но за мен беше важно да знам, че е в матката, а не някъде в тръбите.
АГ-докторката разбира се изобщо не разбираше от рискови бременности и ме препрати на друг АГ.
Това, което ме изненада обаче е, че в амбулаторния лист е написала "съмнение за бременност" както и "НеДоказана бременност". Каза ми, че докато не вляза в 11-12 седмица бременността ми.. не е докаазана !.. И че следващия преглед, кото ми се полага е ..4ак в 11 седмица! Излиза, че според касата аз не съм бременна още :)
Взе да ми обяснява, как това все пак още нищо не е, било само някакво си мехурче...и било Божа работа дали нещо ще се получи. Разбира се аз и казах, че имам 2 мисед аборта..пределно ми е ясно за риска в този период. Но това не значи, че не съм бременна, или пък съм Не-Доказано бременна... Питах я "добре, ако има проблем и стане мисед, аз съм на утрогестан, който задържа кървенето..и няма как да разбера има или няма зародиш без преглед...и какво..да си чакам до 11 седмица ли?"
А тя: "Ее..няма няма, то ще си проличи..." И двата пъти като имах мисед ми го откриха случайно , без никакви симптоми...

Значи, че ако имаме проблеми от какъвто и да е характер, ...според касата не сме бременни и не ни се полага лечение за задържане на "Не-Бременността" ни...

То е ясно, че на здравната каса не може да се разчита..това изобщо не го коментирам, но ми стана странно начина по който класифицират ранната бременност..като "съмнение за бременност".

Така ли е наистина или тази АГ е сериозно заблудена???
*

    denisa

  • *****
  • 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Re: НЕ доказана бременност ?!
« Отговор #1 -: Ноември 28, 2009, 09:09:30 am »
На мен ми направиха картон след като се видя пулс(7-ма седмица) преди това си плащах прегледите.Моят съвет е да не чакаш до 11-та седмица ходи си веднъж седмично на УЗ платено така ще си по-спокойна.Успех стискам палци за лека и успешна бременност  :crossfingers: yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
Re: НЕ доказана бременност ?!
« Отговор #2 -: Ноември 28, 2009, 10:34:52 am »
Благодаря Дениса, дано този път е успешна :)
Със сигурност няма да чакам 11-та седмица, а ще си ходя през 1-2 седмици, и без това и толкова трудно издържам. Доктора при който бях минали път, обаче е против тия терапии с фраксипарин, аспирин, вливания и т.н... Та..не знам как ще се разберем с него..а не ми се иска да го сменям, понеже останах с добри впечатления иначе..
*

    denisa

  • *****
  • 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Re: НЕ доказана бременност ?!
« Отговор #3 -: Ноември 28, 2009, 10:47:52 am »
Аз лично не бих рискувала аз пиех аспирин протект и въпреки това изгубих бебето в 18-та седмица, най-вероятно следващия път ще ми включат и фраксипарин.Консултирай се със специалист по рискова бременност, все пак имаш два миседа зад гъба си и е глупаво да рискуваш.Успех.
*
Re: НЕ доказана бременност ?!
« Отговор #4 -: Ноември 29, 2009, 12:41:58 pm »
Определено съм за Фраксипарина!Имам 4 аборта преди тази ми бременност,която дай Боже съвсем скоро трябва да даде резултат,бих си фраксипарин до преди 10 дни.

Re: НЕ доказана бременност ?!
« Отговор #5 -: Ноември 30, 2009, 08:19:09 am »
Ох, дано сте прави за фраксипарина, аз го започнах преди 10 дни и силно се надявам да помогне. Странното е, че като бях бременна с дъщеря ми, не съм пила нищо, и изобщо не знаех, че имам тромбофилия. Нямах никакви проблеми освен, че накрая плацентата се беше калцирала по-рано и в 37ма седмица извадиха бебето със секцио.
Някъде четох, че тромбофилията не е гаранция, че не може да се износи бебето, а по-скоро е предразполагащ фактор. Не знам дали понеже съм била по-млада, дали защото...(предполагам) съм нямала хашимото и високи антитела..кой знае.. Но нито съм изслдвала хормони, нито съм взимала нещо...ех., нали има една приказка "блажени за незнаещите":)