Предполагам, че хормоните ти са пуснати на 3-ти ден от МЦ. Като се има предвид, че си дала в скоби и референтните стойности, мога да ти кажа няколко неща. Всички хормони, без пролактина, са ти в референтните граници, т.е. в норма. Съотношението между FSH и LH е 1,46, т.е. около 1,5 пъти, което също е добре. До колкото си спомням, най-идеалното съотношение беше около 1-ца. Стойността на пролактина, обаче ти е над горната граница на референтните стойности. Като се има предвид, че това е хормонът на стреса, не винаги резултатите са правилни. Има изискване, когато се прави изследване на този хормон, поне 15 минути преди това да сме в спокойно, по възможност легнало положение. Аз самата винаги на тичешком слизам от автобуса и влизам в клиниката и в такъв случай е ясно, че стойностите не винаги са верни. Моят съвет е да си пуснеш този хормон още веднъж. При него няма значение деня на цикъл, необходимо е само спокойствие. Ако стойностите и тогава са извън норма, ще ти бъде необходима консултация с ендокринолог. Но щом, докторът ти е пуснал тези хормони, то той задължително следващия път, ще ги коментира с тебе. Аз съм била с високи стойности на пролактина и съм пила парлодел няколко месеца и след това стойностите се нормализираха. Ако греша, моля някой да ме поправи. Дано съм ти от полза.