0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

anononimna

Здравейте момичета 5години вече се борим този месец съм
  на клостил и след увото на прегнил два пати дневно вагинално...симтомите ми бяха леко сърцебиене и често поемане на въздух около 2-3 часа от приемането на прегнила
Закъснявами 3дни знам 4е след приема на прегнил тестовете за бременост  отчитат прегнила ама дали наистина има бременност..много съм объкана сори ако не се изразявам много правилно.

Симптоми след закъснението умора и болки ниско като че ли всеки момент ще ми дойде доста често се чувствам зашеметена и все едно съм близко до припадък и сънливост.

Незнам каво да си мисля та въпроса ми е Кога да си направя тест за бременост или да изчакам поне до 30май
последна менструация 30 април ,уво на 14ден

Моля за отговор направо ще се пръсна.... : :(

благодаря предварително
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
прегнил кога теста за бременност е верен?
« Отговор #1 -: Май 26, 2006, 19:33:32 pm »
Няма вагинална форма на прегнил. Я пак разкажи, но сега по - спокойно.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #2 -: Май 26, 2006, 19:36:49 pm »
предположение - прегнила е утрогестан
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #3 -: Май 26, 2006, 19:38:37 pm »
И аз така си помислих първоначално, но той пък няма отношение към теста за бременност.  :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #4 -: Май 26, 2006, 19:47:36 pm »
:idea:
Уво=уволнение
Ову=овулация
Alexandra
*

anononimna

незнам
« Отговор #5 -: Май 26, 2006, 20:05:15 pm »
Пълното наименование на лекарството е prometrium-200mg
незнам точно какво е само предположих че е някаква форма на прегнила. Значи докторката ми е предписала лекарството  2 пъти дневно вагинално... да продължа докато ми дойде месеца или ако съм бременна до първите няколко седмици  след установена бременност ...живея в САЩ и незнам дали имате представа колко е сложно с кръвни тестове , час при доктор... чака се със седмици
винаги кога нещо ме интерисува намирам повечето отговори в зачатие или в дира  ...  извинявам се...и за правописни, граматични и др грешки  които правя  :oops:

Така че ако имате представа за Какво става вапрос въобще
ще съм ви много благодарна :roll:
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #6 -: Май 26, 2006, 20:09:18 pm »
Сега ми е по - ясно защо си объркана. Прометриум е прогестеронов препарат. Няма отношение към теста за бременност.  :)

Дано закъснението ти е заради бременност, а не от прогестерона.

Димитър Кудоглу
*

anononimna

« Отговор #7 -: Май 26, 2006, 20:22:18 pm »
Цитат на: Meli
Няма вагинална форма на прегнил. Я пак разкажи, но сега по - спокойно.

Здравей Мели няма кой знае каво за разказване

Менструация на 30 април на 2ри ден клостил до увото след увото
прометриум вагинално имам схемата за прием написано от докторката как трябва да приемам това лекарство когато от аптеката ми дадоха лекарството пише на опаковката 2пъти орално...обадих се  на Д-рката и тя ми обясни че  за по добър ефект трябва да бъде вагинално  потърсих инфо и в гугъл в един американски форум потвърди че вагиналното приемане е с по- малко странични ефекти...

Незнам вече закъснява ми 3 дни ... честно казано  страх ме е да си направя тест за бременост

Благодаря на всички
*
« Отговор #8 -: Май 26, 2006, 20:57:39 pm »
Щом това лекарство е вид прогестерон (както у нас в БГ е Утрогестана), то този препарат не влияе на теста за бременност.
Прегнила би повлиял на теста, защото е вид ЧХГ, но при теб явно че не са прилагали този препарат.

Така че щом имаш 3 дни закъснение, направи си уринен тест и стискам палци да е положителен.

Представам си колко ти се трудно от това че не можеш да идеш на док. и всичко става с предварително чакане за час. При нас в БГ поне тази привилегия имаме да ходим при който и когато си поискаме.

Да пишеш после за резултата. Теста най-добре го направи със първата сутрешна урина.
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

*
« Отговор #9 -: Май 26, 2006, 21:28:22 pm »
Стискам ти палци и аз за положителен тест! Разбираме те много добре за напрежението. И аз в Прага чакам по 3-4 седмици за час, трудно е и с лаборатории, и препаратите са различни, но няма как, трябва да се оправяме. А пък то като гледам и в България при добрите лекари вече е така, чака се със седмици. Важното е да ДОЧАКАМЕ.  :wink:
Alexandra