0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Уплаха
« -: Октомври 11, 2009, 10:44:42 am »
Детето ми е на 1г.и 3 мес. и много се стряска- от най-малък шум, звук, висок говор. Играе си, хвърля играчка и като изтропа на земята, Маги подскача по няколко пъти. Същото е и понякога, когато се обърнеш към нея да й се порадваш- направо се тресе. Вечер се събужда с плач и трепери цялата. Питах личната лекарка- вдига рамене.
Водихме я по разни баби да й баят- същата работа.
Моля, кажете някой сблъсквал ли се е с този проблем и как го преодоляхте?
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Уплаха
« Отговор #1 -: Октомври 11, 2009, 21:37:46 pm »
Възможно е да е до натура, възможно е да причинено от още недоразвита нервна система или проблем.
Как се храни - дали не изпускаш от менюто някоя важна хранителна група?
Другото , което мога да те посъветвам - заведи я на добър детски невролог. Кой - не мога да ти препоръчам, но не бих те посъветвала да посещаващ хвалената доктор Христова от Токуда.
Спри да ходиш по баби. Ако исткаш да направиш нещо "мистично" - по-добре поп да прочете на детето молитва за спокоен сън.
*

julia_m

• 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
« Отговор #2 -: Октомври 11, 2009, 21:47:22 pm »
За бабите и баячките и аз съм на тове мнение, недей да учиш детето от малко да вярва в такива глупости, от които няма никаква файда, само си замазваш очите.
Вземи адекватни мерки, ако лекарката незнае какво може да й има, отиди на специалист, както те съветва Лейди. А може и да е само моментно състояние, което да бъде израснато. Все пак по мног книги пише, че дечицата минават през различни фази-на отрицание, на страх от непознати и други подобни, възможно е и това да е. А другото, за което се сещам, може да се стряска от острия звук(в смисъл да причиниява болка), данеби да има проблем с ушичките, отидете на УНГ лекар да види. Хайде дано да е само фаза и да се оправи.
« Отговор #3 -: Октомври 12, 2009, 11:35:56 am »
И при свещеник сме ходили. Даже я кръстихме на първия й рожден ден. Но изпитва страх и като влезе в църквата. А с ушите няма проблем- скоро я преглеждаха. И аз се замислям за детски невролог.
« Отговор #4 -: Октомври 18, 2009, 21:44:59 pm »
Мелиса, не казваш от кога наблюдаваш това стряскане?
1. Може да е въпрос на нервна система, но тогава тези стряскания ще са се проявили от най-ранна детска възраст, като неспокоен сън, по-нисък праг на дразнимост, като плач при колики, никнене на зъбки, и подобни.... Типът висша нервна дейност се унаследява и ако ти или таткото сте по-"кибретлии", то и детето ще наследи вашият тип нервна дейност
2. Може да е следствие на някакво негативно преживяване, на което ти не си обърнала внимание - силен шум /по време на сън/ или някаква промяна в начина на живот на семейството /тръгване на работа, смяна на значимият възрастен, който полага основната грижа, смяна на жилището, дори промяна в часа на връщане на татко от работа, смяна на приятелският кръг или друго/. Премисли сериозно всичко.
3. Може да е в следствие на промяна в начина на хранене /да й позволявате храни за които тя още не е готова/. Предлагам ти да спрете или ограничете шоколад, всички храни с оцветители, консерванти или други, които не си сигурна каква химия са.
4. И аз се присъединявам към консултация с невролог

Има във морето на детските игри бисерче, което ни прави по–добри!
« Отговор #5 -: Октомври 26, 2009, 18:30:48 pm »
Мелиса, не казваш от кога наблюдаваш това стряскане?
1. Може да е въпрос на нервна система, но тогава тези стряскания ще са се проявили от най-ранна детска възраст, като неспокоен сън, по-нисък праг на дразнимост, като плач при колики, никнене на зъбки, и подобни.... Типът висша нервна дейност се унаследява и ако ти или таткото сте по-"кибретлии", то и детето ще наследи вашият тип нервна дейност
2. Може да е следствие на някакво негативно преживяване, на което ти не си обърнала внимание - силен шум /по време на сън/ или някаква промяна в начина на живот на семейството /тръгване на работа, смяна на значимият възрастен, който полага основната грижа, смяна на жилището, дори промяна в часа на връщане на татко от работа, смяна на приятелският кръг или друго/. Премисли сериозно всичко.
3. Може да е в следствие на промяна в начина на хранене /да й позволявате храни за които тя още не е готова/. Предлагам ти да спрете или ограничете шоколад, всички храни с оцветители, консерванти или други, които не си сигурна каква химия са.
4. И аз се присъединявам към консултация с невролог

Ами честно казано- това стряскане започна преди около 2-3 месеца, определено след навършване на 1 година. Тя много се уплаши на кръщенето си в църквата, плака много и сега се дърпа, като наближим църквата, плаче като види свещенника. Стряска се и от много силни шумове и говор. Уплаши се и двата пъти, като я водихме да й баят и пак плака много. Що се отнася до нас с татко й- и двамата сме доста нервни. За храна- давам много внимателно, тя и без това е много злояда. Шоколад не давам, само няколко парченца и то отвреме-навреме.
Що се отнася до промените- аз наистина почнах работа преди два месеца,гледа я баща й, но тя е свикнала с него и двамата се погаждат много добре.
Другото, което мисля е, че беше паднала от паяка пак около рожденния си ден- но нали след това я водихме да й баят.
Не знам вече. Много се притеснявам.
Днес имаше празник на площада и я заведохме. Тя се стряскаше непрекъснато от високия говор по микрофона и от какво ли не.

« Отговор #6 -: Октомври 27, 2009, 17:58:29 pm »
 :D Мелиса, извинявай мила, но баячката е успокоила тебе  :wink:

Работя с деца и отново ти казвам иди на невролог. Може да ви изпише нещо хомеопатично и да се успокои детенцето. Промените ви са много и уплахите явно са се случили в много кратки срокове ...
Има във морето на детските игри бисерче, което ни прави по–добри!
*
« Отговор #7 -: Октомври 27, 2009, 20:12:22 pm »
Мелиса, мога да ти препоръчам добър детски невролог - доктор Литвиненко, преглежда в МЦ "Детско здраве" http://www.zdraveto.com/index.php?option=com_content&task=view&id=25. Моя съвет е да не се занимаваш с баячки, така стресираш детето още повече - ти сама си писала, че се е уплашила от баячките.

Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*

julia_m

• 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
« Отговор #8 -: Октомври 27, 2009, 21:18:33 pm »
Ами опитай се да й създадеш максимално спокойна атмосфера вкъщи, спрете малко с тия баячки, църкви и тем подобни, щом детето е така неспокойно ограничете всички по-силни и стряскащи шумове и новости. Да има време и то да се успокои. За 2-3 месеца много събития много непознати неща са й се натрупали. Иначе и аз те съветвам да отидеш на невролог, но ми се вижда рано за каквито и да било лекарства :( някой разправяше, че хомеопатията не е подходяща за дечица под две години, но може и да не съм права, специалистите да си кажат.