0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Инсеминации ноември, декември 2009
« Отговор #180 -: Декември 19, 2009, 22:00:39 pm »
еее, съжалявам...късмет следващия път :?
« Отговор #181 -: Декември 21, 2009, 11:41:46 am »
Съжалявам Пебалс. Не се отчайвай, следващия път ще стане!!!

МиленаТ, стискам палци да ни зарадваш по Новогодишните празници :)
*
« Отговор #182 -: Декември 21, 2009, 20:19:01 pm »
Здравеите,и на мен след Нова година ми предстои инсеминация.ШЕ следя темата и успех на всички :bori_007: :bori_004:
« Отговор #183 -: Декември 23, 2009, 09:59:24 am »
Весела Коледа и Щастлива Нова Година!

Пожелавам на всички ви сбъднати мечти, и дано през новата година да ни зарадвате с добрата новина.

mc101 tree2a mc101
*
« Отговор #184 -: Декември 23, 2009, 11:59:06 am »
Щастие,любов и късмет нека следват ви навред
и витлемската звезда нека ви засипе с чудеса!
С радост,здраве и пари ,нека Господ Ви дари!
Нека сиянието на тези светли празници
озари Вашите сърца и Ви донесе здраве,
удовлетворение и сили за бъдните дни.
 mc101 tree2a santa2 
*

фиона

• 299
  • моето чудо се случи
« Отговор #186 -: Декември 28, 2009, 17:55:13 pm »
На всички Честита Коледа! Пожелавам на Всички много ++ резултати!

Момичета, не е ли добре да се пише при какви показатели  на спермограмата и какви хорм изсредвания се получава или не се получава инсеминацията??!?!?!

"Бъди благодарен за това, което имаш. Накрая ще имаш повече.
Ако се концентрираш върху това, което нямаш, никога няма да имаш достатъчно."
« Отговор #187 -: Декември 28, 2009, 18:33:51 pm »
Здравейте момичета и честита Коледа, аз се присъединявам към вас, защото се готвим за ИНСЕ Януари месец. Но сега имам едни опасения, че док ще ни отложи, защото мъжа ми вече 5 ден е на антибиотик на инжекции и сега ще пие още 5 дни хапове. Вие как мислите дали док ще ни отложи или поне ще провери как е материала, преди да ни отложи?
« Отговор #188 -: Декември 28, 2009, 19:21:18 pm »
Kidvscat, момичетата споделят понякога и тези подробности, но всичко си е строго индивидуално.

Обичана, само док може да ти каже дали ще ви отложи процедурата. Най-добре е да обсъдите всичко с него, а той ще прецени. Дано не се стигне до отлагане и другия месец да стартирате :)
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
« Отговор #189 -: Декември 28, 2009, 22:02:44 pm »
Момичета, не е ли добре да се пише при какви показатели  на спермограмата и какви хорм изсредвания се получава или не се получава инсеминацията??!?!?!
В АРТ форума има тема за успешно приключили инсеминации - там можеш да намериш подробности кой, кога и как.
В текущите теми всеки споделя каквото намери за добре. Аз почти винаги докладвам всичко, дори ми се струва, че на пъти съм досадна.
Отделно в библиотеката има статии за факторите, които влияят на успеха при инсеминация. Потърси и ще намериш. :D
« Отговор #190 -: Декември 29, 2009, 13:43:05 pm »

Аз почти винаги докладвам всичко, дори ми се струва, че на пъти съм досадна.

А аз съм благодарна, че в този форум има такива чудесни "досадници" :balk_70: , които ми спестяват много от моите досадни въпроси :wink:

Желая ви щастлива и много успешна 2010 година, момичета! Да я напълните с много +++!

На теория и практика, животът е едно. В действителност - съвсем друго.
« Отговор #191 -: Декември 29, 2009, 22:32:51 pm »
Момичета,
аз имам усещането ,че ще ми дойде цикъла.Утре стават две седмици от инсето.
Днес се опитах да се напъхам в разни по официални панталони, ама нъц...не мога да ги закопчея.По принцип съм слаба и няколко кила отгоре(може би са 2-3) не са проблем за каузата, ама на , тесните панталони не стават!
Възможно ли е това да е от Клостила и Меногона??Вече 4 цикъла съм с такава стимулация.
На всички желая успех и бебе през 2010 г.
Весело посрещане на Новата Година и да ви споходи така желаното щастие!!
*
« Отговор #192 -: Декември 30, 2009, 00:08:26 am »
Възможно ли е това да е от Клостила и Меногона??
Два пъти вече отчитам качване на 2-3 килограма в рамките на няколко месеца и пролетта, и есента. През пролетта не пиех лекарства, а есента направих три поредни стимулации с кломид. Не го отдавам на лекарствата - аз просто обичам да ям.
*

kurabiika

• **
  • 113
  • ммм....че вкусно...
« Отговор #193 -: Декември 30, 2009, 01:27:20 am »
Здравейте момичета :) И аз да се запиша в темата,тъй като ми предстои първата инсеминация yahoo_17 .Сега чакам да ми дойде и началото на януари се мятам.Досега опитваме почти 2 год. и се водим неизяснен фактор.Уж всичко ни е наред.Правила съм 3 стимулации с Клостил,неуспешни.Даже май не реагирах добре.Първия път направих 3 фоликула,втория-2,третия-1.
Сега решихме с доки да е стимулирано,защото цикъла ми няколко месеца е редовен,а после не.
Искам да ви питам нещо-защо пукат фоликулите когато станат 20мм?Аз при естествена овулация ги отглеждам до 25,26мм.Не са ли неузрели при момичета като мен?Аз ще питам и доки като отида.
Сега ви желая много весело посрещане на Новата и да ви се сбъдне това,което си пожелаете в 12 часа :wink:
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #194 -: Декември 30, 2009, 07:02:55 am »
Курабийка, за да предизвикат пукане на фоликулите обикновено бият инжекция, която предизвиква това. Целта е фоликулите да не се превърнат в кисти, а да се спукат при нормална за тях големина. 25-26 мм. си е добре според мен, а това че са ти казали, че ще предизвикат пукането на фоликула при 20 мм. е условно. Все пак обикновено при стимулация нарастват два и повече фоликула, които не вървят с еднаква големина (някои са по-големички, други по-малки). Като прибавим и факта, че фоликулите не се пукат веднага след инжекцията, а известен брой часове след това - има време за още нарастване на фоликулите. Така, че като разсъждавам - все ще има някой от тях, който да е около 25мм.
И моите фоликули се пукат около 26-27 мм. и понякога съм се чудила дали не са "престарели" ... Ще се радвам да се включи някой, който е чел по този въпрос.
Поздрави.
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*
« Отговор #195 -: Декември 30, 2009, 10:00:41 am »
Искам да ви питам нещо-защо пукат фоликулите когато станат 20мм?Аз при естествена овулация ги отглеждам до 25,26мм.Не са ли неузрели при момичета като мен?
Не е задължително да се предизвика овулацията. Аз овулирах спонтанно след три поредни стимулации с кломид (звуча като изтрита грамофонна плоча). Не съм имала задържани фоликули. Според лекаря ми естественото покачване на ЛХ върши по-добра работа, стига да е възможно. При стимулация с гонадотропини обаче овулация не настъпва освен ако не се предизвика.
Виж решението при какъв размер на фоликулите да се предизвика овулацията зависи много от стимулацията и особеностите на твоя цикъл. Доколкото зная, фоликули над 17-18 мм съдържат зрели яйцеклетки.
Дано инсеминацията ти е успешна!
*

kurabiika

• **
  • 113
  • ммм....че вкусно...
« Отговор #196 -: Декември 30, 2009, 11:38:07 am »
Crow,Цигуларче,благодаря за отговорите :bighug:.Аз си мислех,че стимулациите,които съм правила са били неуспешни,защото ми спуквах фоликулите с Прегнил преди да са ми узрели напълно(на 20мм.)Сега разбирам,че и и тогава са били годни за оплождане.Все пак ще обърна внимание на това на доки и ще пиша какво е отговорил.