0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Парно в новопостроена сграда
« -: Декември 22, 2009, 14:26:50 pm »
Има ли такива сред нас, "преживели" вече отоплителен сезон на парно с хоризонтално разпределение /тръбите са под пода, не у съседите :)/. Интересно ми е, дали има разлики в сметките? Благодаря ви!

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
Re: Парно в новопостроена сграда
« Отговор #1 -: Декември 22, 2009, 15:35:34 pm »
Има оцелели от сагата с хоризонталното парно. Базата ми за сравнение на сметките е с гарсониера от 48  кв.м. срещу апартамент от 68 кв.м.Сметките на гарсониерата, която е със вертикалното парно, бяха по-големи от тези на апртамента, но в гарсониерата парното се ползваше цяла зима, а, тъй като апртаментът има добра изолация, там се използва предимно 1, рядко два радиатора. Големият проблем дойде от това, че инсталацията не беше изпробвана напълно преди първия отоплителен сезон и като пуснаха водата, се разбра,че тръбите към едната стая са смазани при поставянето на замазката на пода и водата изби на две места. За съжаление, апартаментът вече беше готов и нямаше как да се разбие всичко и да се поправи и сега в едната стая се наложи да махнем радиатора и да се отопляваме с конвектор.

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
« Отговор #2 -: Декември 22, 2009, 19:56:45 pm »
Инке Тинке, аз лично не познавам някого без оплаквания от новопостроен апартамент и т.н., излиза че и малко и много да плати човек, все има за какво да се ядосва, мани дълга тема. Ако не друго, хоризонталното парно поне ни топли краката, което си е супер.

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
« Отговор #3 -: Декември 22, 2009, 20:23:37 pm »
У нас парното е така. Миналата зима сметките бяха средно по 110лв. на месец за парно и топла вода, за два радиатора в две стаи /общо около 45 кв.м./. Много е добра изолацията и е доста топло, стоим по къс ръкав. В коридора пода е толкова топъл, все едно сме с подово отопление.
« Отговор #4 -: Декември 22, 2009, 21:24:10 pm »
"Преживявам" първата зима с такова парно. Топлото почва още от изтривалката:), общите ни загуби са около 4-5 лв/месец. В коридора,под гранитогреса минават всички тръби, това топли допълнително апт./100 кв.м/ При ниските температури тия дни, ползвахме радиатора на 4-5 в детската и един в дневната/обща е с кухнята/ на 2. В спалнята не пускаме въобще.Общата температура е 23 градуса. Сметката ни заедно с топлата вода/ползваме доста/ е колкото старата ни гарсониера. Това е.
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!
« Отговор #5 -: Декември 22, 2009, 23:26:01 pm »
Като се има предвид, че в старите сгради /че и стари абонатни/ силно перо в крайните сметки за абонатите са загубите и кражбите от други абонати, очаквам все пак поне справедлива сметка. Не пестим, че детето щъка навсякъде, чудех се колко ще ми излезе при изравнителната сметка..ей такива неща. Кефи ме също, че си нямам вземане даване с Техем, Бруната и други юнаци. Да видим...