0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
парочистачка?
« -: Ноември 09, 2007, 10:20:40 am »
Айде, като сме почнали с домакинските уреди, да разнищим и този :wink:
Имате ли? Доволни ли сте?
Питам по-скоро за този вид дето е като прахосмукачка, а не една малка като пулвверизатор, с която се разкарваш и ръсиш по ъгли, пердета, печки и т.н.
Впечетлих се как минаха с парочистачка по един теракотен под и фугите се изчистиха, ма това по Телешоп, а от там никога нищи не съм купувала.
Рових се малко в инет, доколкото разбрах принципа е, че парата "втечнява" мръсотията и ти трябва да бързаш после с някаква кърпа да я попиеш. ама на тази рекламираната гледах, че слагат нещо като хавлиен накрайник и после само го измиваш (или може би заменяш с нов, не разбрах, че го гледах без звук).
Също четох, че имало и някакви около 70лв в TCM магазините...

Споделете, ако имате опит, моля.
*
Re: парочистачка?
« Отговор #1 -: Ноември 09, 2007, 11:13:14 am »
tzvetenze и аз гледах преди няколко дни рекламата на парочистачката /телешоп/. Е, може и да е само за рекламата, но се впечатлих. Викам на моя, ако не е много скъпа, да се обадя и да си я поръчам. Но като видях цената накрая... почти колкото моята заплата... се отказах. Поне засега.
А тоя накрайник можел да се пере, както и да се сменя - дават ти 10 като подарък.

Моя роднина има парочистачка на Конелиано, прилича на термокана с по-дълъг накрайник. /ама че обяснение :lol:/ Казва, че е много доволна от нея и почиствала дори фугите в банята.
« Отговор #2 -: Ноември 13, 2007, 21:00:37 pm »
Преди доста години баба ми си взе. Беше много доволна килимите наистина изглеждаха като прани, аз я ползвах за дезинфекция когато сменях квартири. Обаче си е хамалогия. Слагаш водата тя завира и почва да излиза през маркуча и нарайника. Във водата не можеш да сложиш препарат, защото отлаганията от препарата прецакват системата, така, че после минаваш отново така както по принцип си честиш, разликата е, че от парата мазнините и петната са се поразтворили и търкаш по-малко. Първите години много я ползвахме сега вече си седи в гардероба и я ползваме 2-3 пъти годишно. Излезнаха и доста по-качествени препарати де,...
Стъкла не можеш  да чистиш с нея, защото се пукат.
*
« Отговор #3 -: Януари 02, 2008, 17:06:00 pm »
Моя роднина има парочистачка на Конелиано, прилича на термокана с по-дълъг накрайник. /ама че обяснение :lol:/ Казва, че е много доволна от нея и почиствала дори фугите в банята.
Аз имам такава, добре чисти само дето доста често трябва да се пълни с вода, желателно е дестилирана, поне в Русе, защото водата ни е много варовита.

*

petq74

• 373
  • Роден да пълзи, не може да лети!
« Отговор #4 -: Януари 19, 2008, 20:55:18 pm »
и аз имам и сам доволна.само,4е наистина е голяма хамалогия.голяма е колкото прахосмука4ка и докато загрее тая вода се 4ака кам половин 4ас,но затова пак не се налага да я палня 4есто с вода като по малките.Има разли4ни накраиници и могат да се 4истят и прозорците с нея таи като има и коп4е за регулиране на парата.Единствения недостатак е цената таи като е на цептер а там нещата им са скапи.Излезе ми около 600 евро.Но е много добра за вси4ко:стакла,теракот,килими,дивани,баня.Ползвам я на всякаде
Пух?- Каза Прасчо
Да!- Отговори Пух
Нищо!... Просто исках да съм сигурен,че те има Пух!!! Каза прасчо хващайки Пух за лапичката...
« Отговор #5 -: Септември 30, 2009, 22:38:49 pm »
Аз имам такава, добре чисти само дето доста често трябва да се пълни с вода, желателно е дестилирана, поне в Русе, защото водата ни е много варовита.
Здравейте!
Простете, че повдигам тази стара тема, обаче и аз днес си купих парочистачка на Конелиано. Тъй като до сега не съм се докосвала до нищо подобно, а упътването е съвсем кратко, моля за мъничко помощ.
Как точно се  работи с това чудо? Лампичката светва и пише, че парата ще е готова за 3-4 минути. Как обаче се познава кога е готова- угасва ли лампата или трябва да се пробва дали вече пуска? Как се разбира кога водата е свършила- не е ли опасно, ако просто свърши парата, а уреда продължава да бъде включен в мрежата.
Моля, простете ми невежеството  :oops: