Денис, като попитах защо последните 3-4 дни поред имам обилна слуз, но те не намират такава в цервикса, ми отговориха: "Може да е имало вечерта, но в този момент не се открива... възможно е да се отделя, но не постоянно или в подходящия момент."
Днес, 14-ти ден, се видя спукан фоликул и се потвърди овулация - вчера сутринта имах положителен ову тест и болка в левия яйчник. Също така направиха нов посткоитален: имаше само няколко подвижни сперматозоида.
Лекарят ми обясни, че или имам проблем с ЦС (наблюдавало се при 10% от жените със стерилитет), или спермограмата, планирана за понеделник, ще се окаже лоша. Чудя се защо направиха посткоитален, въпреки че ову е минала. Чета, че тестът се прави само ПРЕДИ овулация - ЦС може вече да се е променила и да е негостоприемна.
Отговорът ми стана дълъг, но ако можеш да поясниш, Денис, се надявам е от полза на други, които ще правят този тест и ще тълкуват резултатите от него. Отговорите ти са винаги отлични - благодаря много за времето, което ни отделяш!