0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

След лапароскопия
« -: Август 13, 2009, 12:20:14 pm »
Здравейте!
Правих лапаро на 21 юли -(прекъснати тръби заради хидросалпингс, който ще ми пречи за инвитро).трябваше да ми дойде на 10 август, а още няма никой. Притеснено ми е защото цикъла ми е редовен като часовник.
Въпроса ми е - какви могат да бъдат причините за закъснението?
Благодаря ви предварително.
Re: След лапароскопия
« Отговор #1 -: Август 13, 2009, 14:49:25 pm »
Здравей!
Аз също правих лапароскопия в края на юни,но нямах проблеми с цикъла след това.Мисля,че не се дължи на лапароскопията.
Виж това тук:http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=436&Itemid=20
Дано съм ти била полезна.
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #2 -: Август 13, 2009, 15:09:17 pm »
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=19129.0
Прегледай тази тема. Там надълго и широко са коментирани всички въпроси относно лапароскопията.
Всъщност съдейки по собствения си опит може да се измени цикъла. При мен от 31-33 дни стана 28-29 за два три месеца. Но не твърдя със сигурност, че е напълно нормално. Говори с лекаря си, ако те притеснява толкова.
« Отговор #3 -: Август 19, 2009, 20:39:29 pm »
Спокоино ще ти доиде и на мен така ми закъсня след лапарото
« Отговор #4 -: Септември 09, 2009, 17:10:31 pm »
Момичета, дайте съвет за белезите от лапарото.
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #5 -: Септември 09, 2009, 22:13:04 pm »
Какво за белезите? Не са големи, а и двата са толкова ниско, че освен ако не ходиш гола, няма да се забелязват. Този на пъпа избелява и почти не личи. Изобщо не ги мисли.
« Отговор #6 -: Септември 10, 2009, 08:17:30 am »
Ако все пак искаш нещо да павиш за белезите, мажи с контратубекс или витамерфен, имаше и други мазила, но съм забравила (в аптеката ще ти кажат).
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
« Отговор #7 -: Септември 11, 2009, 08:15:09 am »
аз моите ги мажа с контратубекс и съм доволна. Тъй като самото мазило като изсъхне става на ..... люспичка и като я дръпнеш падат мъртвите клетки полепнали по самия гел, а отдолу се появява вече новия слой и то не толкова червен както са обикновените белези. Кожата изглежда мн по-свежа  :D
*
« Отговор #8 -: Септември 14, 2009, 15:00:50 pm »
Здравейте момичета.Пуснах си търсачката да намеря някой с моите проблеми но така и не открих.За 9 август ми беше насрочено лапарото и макар че беше нормално да ми е притеснено аз тръгнах с нагласата че всичко ще приключи за часове.Бях изчела всички постове и мнения на тези които го бяха преминали и които описваха как се възстановяваш за 2-3 дена а някои дори станали няколко часа след операц.И така се бях настроила психически и аз-ама не.Всичко при мен беше обратно на 180 градуса.След операц.ме държали в интензивното около 4 часа и там се събудих.След което ме накараха да стана и на крака да се кача на горния етаж кадето са стаите.Но буквално ме тътриха двете сестри нагоре а за ставането да не говоря.Цяла нощ повръщах и до сутринта ми бяха пуснати пет банки с незнам какво.От инжекцията която ми бяха били за кръвта ми беше посиняла ръката от рамото до лакътя и не я чувствах около седмица след това.Адски ме болеше мястото на убоденото.Сутринта ме изписаха с незнам колко кила въздух в корема като ми казаха че за два дена ще резорбира.Та то станаха две седмици и половина а през това време само спане по гръб че като решах да се обърна то все едно някой ми загребваше червата с лопата и ги изсипваше.Иначе ме предупредиха за болките в предмишниците които първия ден нямах.Но на др.като се почна-някакъв кошмар и така 17 дена.За капак на всичко като отидох да ми махат конците долната ми дупка не се затворила.Като ми слагали лепенката как били защипали едната кожичка и не могло да зарасне.След още 4 дена ходих на преглед и пак не беше.И си ходих с отворена рана.После незнам вече кой ден се е затворила но днеско сме 14 септ.и аз още съм с прясна рана така да се каже.И въобще не смятам болките които имах вътре те ми бяха последна грижа.Извинявам се за дългия пост и не искам да плаша тия на които им предстои лапаро но е добре да знаят че не винаги всичко минава по мед и масло както аз си мислех.И както казват момичетата не е болка за умиране и това отминава-и най важното За добра кауза е.
« Отговор #9 -: Септември 14, 2009, 15:36:23 pm »
zuzuni  - Мила съжалявам че си минала през толкова много болка и препядствия,но поне е за добра калза.А след всичко което си изтърпяла резолтата добър ли  е ?
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #10 -: Септември 15, 2009, 07:42:37 am »
За мене беше най доброто решение.Бях с една тръба и сраствания от стара опер.и реших да я махна за да мога спокойно да се заема с инвитро.Между другото знае ли някой колко време е добре да се изчака след лапарото.На мен ми казаха поне 6 месеца.
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #11 -: Септември 15, 2009, 08:22:40 am »
Zuzuni, незнам защо са ти казали 6 месеца. Може заради усложненията, които си имала. При много от момичетата, за които съм чела - още следващия месец след лапарото започва приема на противозачатъчни и следва процедурата.
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*
« Отговор #12 -: Септември 15, 2009, 08:38:09 am »
 zuzuni
В коя болница прави лапарото?
На мен след второто лапаро също не ми се беше затворила едната дупчица и док ми каза да си слагам гентамицин на прах и тя след една седмица си зарасна.Пробвай и ако няма промяна до 2-3 дни отиди да те прегледат.
Иначе аз веднага след лапарото почнах подготовка за ин витро.Най-добре е да изчакаш да мине 1 цикъл и действай смело!
Успех!

*
« Отговор #13 -: Септември 16, 2009, 23:26:38 pm »
правих го в плевен при Горчев но те излизаха в отпуска цялата клиника от 15 август и ми махаха конците другаде.И понеже не живея в Бг.повече не успях да отида там.За 6 месеца ми казаха тука но не че имам усложнения а така било редно.Днеска се чух по тел. с др.Гинчева която ме следеше след опер.и тя ми каза че спокойно мога да почвам с инвитрото.
*
« Отговор #14 -: Септември 18, 2009, 08:40:13 am »
Zuzuni като чета имам чувството, че всичко това съм го писала Аз с изключение на отворената рана. Моето лапаро беше на 01.09.09, но смея да твърдя, че все още не съм се възстановила. Може би сега разбирам какъв е смисъла от едномесечния болничен, който ми дадоха.
Аз все още съм подута, а какви болки бяха след хидротубациите.... не искам да се сещам.
При мен само, че проблема е че съм с колит и всички тия процедури адски го раздразниха.
Освен, че съм подута получавам и едни такива срязвания, все едно ме режат с бръснарски ножчета.
При мен изписването стана на третия ден. Просто нямах сили на следващия да стана от леглото.
« Отговор #15 -: Септември 18, 2009, 11:43:15 am »
Илейни, вероятно си подута от колита. Ако лапароскопията е направена както трябва и няма някакво усложнение след 5-6 дни всичко е забравено. След като все още чувстваш дискомфорт потъри лекаря си. Колкото до болничния се дава, щото ни е остаряла системата.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
« Отговор #16 -: Септември 18, 2009, 17:01:55 pm »
В какъв смисъл ни е остаряла системата.Много или малко според теб е 1 месец болничен.На мене лично не ми стига защото работата ми е мн.тежка и от няколко дена съм с големи болки в кръста.Но така или иначе на мен не ми свърши работа болничния от Бг.и се наложи да започвам с работата.Съдба.
*
« Отговор #17 -: Септември 26, 2009, 19:12:23 pm »
Здравейте момичета!Като ви чета постовете и аз да се запиша,че не ми беше лесно възстановяването след лапарото.Първо трудно излязох от упойката и цял ден повръщах,като на всеки 5-10 минути заспивах,пак за толкова.Второ никой не ме предупреди за болките в рамената,ужасно,като че ли някой икскаше да ми ги махне.На следващия ден ме изписаха и ме чакаха 150 км път и ви казвам за първи път толкова проклинах дупките по БГ пътищата,въпреки,че баща ми караше страшно внимателно.Много трудно ми беше и ставането и лягането,а за тоалетната в първата седмица да не говорим.Конците като ми ги махаха,бяха решили че и те ще се заядат,та и там имаше неуписуема болка,но като цяло за един месец се повъзстанових.Лапарото го правих м.Май,а резултата непроходимост на тръбите на 100 %.Така,че едномесечния болничен си е много полезен и необходим.