С мъжов се подготвяме за инвитро- ИКСИ и живеем в САЩ. Имаме мъжки фактор, а при мен са установени и имунологични проблеми - НК-клетки, АФА, и мутантен алел, отговорен за тромбозите.
Първоначлно бяхме в клиника в Бостън и сме много доволни оттам, но понеже не третират имунологичните причини, се наложи да се преместим в Чикаго, където се записахме в клиниката на д-р Колум. Може-би я познавате и съм прочела за нейните успехи в областта на имунологията, но прочетох и доста протеворечиви мнения за нейния екип и д-р Райхнер, с който тя работи.
Смятам, от една среща с нея, че тя наистина си е добра в областта, но БЕЗКРАЙНО СМЕ РАЗОЧАРОВАНИ ОТ НЕЙНИЯ ЕКИП. Особено от сестрата Р., .., не мога да опиша арогантното й и лъжливо отношение към нас, приказките зад гърба ни с д-р Р, който два-три пъти си направи труда да се разходи до нас, за да ни огледа, след като тя ни изкоментира и посочи с пръст. Много ни е болно за това, сякаш ние сме престъпници, а не хора, които й изкарват заплата. Защото питаме, защото се интересуваме и това си ни е наше право, а тяхно задължение е да ни отговарят и да ни съдействат, не е ли така, момичета. И при няколкото телефонни обаждания, са ни обещавали от рецепцията, че сестрата щяла да се свърже с нас и в крайна сметка никой не ни се обажда, а след това тя ни лъже, че ни била търсила. Нали виждаме на мобилните си телефони , че не ни е търсила..., прави ни и на глупави, на всичкото отгоре.
На нас ни предстои икси, трябва да сме в ежедневна комуникация, а така не може с нея да се продължи..., дори и днес, след като ни обеща,че ще сме в комуникация, тя не ни се обади за резултат, кйто беше важен, да знаем какво ще правим от първия ми ден на цикъла, а той ще е утре или вдругиден..., а ние не знаем...
Останалите думи просто са излишни.
Моля ви, момичета, ако знаете някоя клиника в САЩ (Илиноис) или друг щат, където третират и имунологичния фактор при самата инвитро-процедура и правят тестове и след това и ти дават медикаменти заради имунологичните причини, ПИШЕТЕ НИ!
Моля ви за мнения за добри клиники в САЩ! Безкрайно сме ви благодарни!
Явно ще загубим и още един месец в лутане, но не можем да останем в тая клиника повече..., сърцето ни не ни води там...