0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

отзиви за ИКСИ при Д-р Сариев Варна
« -: Декември 20, 2006, 00:04:51 am »
Здравейте,
предстои ми икси и искам да събера мнения за Д-р Сариев. Досега ходихме със съпруга ми на консултации и изследвания при него и т.като при нас има мъжки фактор, той ни препоръча икси. Оказва се че неговото предложение е да се извърши в клиниката на Щерев в София. Моля да ми пишете ако някоя от вас е минала вече по този път. Има ли положителни и така очаквани резултати. Очаквам мненията ви скоро, защото вече събирам парите и съм 99 процента убедена ..... но винаги има 1 процент, нали.
Re: отзиви за ИКСИ при Д-р Сариев Варна
« Отговор #1 -: Декември 20, 2006, 11:19:51 am »
Значи ИКСИ-то всъщност е при Щерев, а не при Сариев правилно ли съм разбрала?
*
Re: отзиви за ИКСИ при Д-р Сариев Варна
« Отговор #2 -: Декември 20, 2006, 11:40:38 am »
Мисля, че стимулацията се прави от Сариев, а пункцията и трансфера са в клиниката на Щерев, но divel , ще знае най-добре.
Re: отзиви за ИКСИ при Д-р Сариев Варна
« Отговор #3 -: Декември 20, 2006, 12:15:50 pm »
И аз за такова нещо бях чувала, но исках да питам.
Не казвам, че много ги разбирам нещата, но дали е удачно едната част да се прави в един град, а другата в друг?
Re: отзиви за ИКСИ при Д-р Сариев Варна
« Отговор #4 -: Декември 20, 2006, 16:32:51 pm »
Вярно е - стимулацията ще е тук във Варна, а за самата процедура ще ходим в София в клиниката на Щерев. Това е удобно от гледна точка да не се отсъства от работа, а също и разходите да стоиш толкова време в София - хотел, храна и т.н.
Но ... очаквах да се включат повече хора по тази тема, сега започвам да се притеснявам да не би да съм първата с подобен случай. Останах с впечатление от Сариев, че това е нормална практика.
*
Re: отзиви за ИКСИ при Д-р Сариев Варна
« Отговор #5 -: Декември 20, 2006, 17:16:18 pm »
Цитат на: divel
сега започвам да се притеснявам да не би да съм първата с подобен случай. Останах с впечатление от Сариев, че това е нормална практика.
Не си първата. Прочети внимателно ето тази страничка:

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=3379.msg83074#msg83074
*
Re: отзиви за ИКСИ при Д-р Сариев Варна
« Отговор #6 -: Декември 20, 2006, 17:51:12 pm »
Имате толкова добри специалисти във Варна, защо трябва да си усложняваш нещата с стимулации там, пък пункция и трансвер в София 8O. Моят съвет е,  да сондираш мнения и факти за други специалисти от вашия град    :)
Re: отзиви за ИКСИ при Д-р Сариев Варна
« Отговор #7 -: Декември 20, 2006, 20:29:19 pm »
Изчетох онези страници във форума, които ми посочихте и впечатленията ми са, че онова момиче въобще не беше наясно и нямаше информация за икси-то.
Аз реших да заложа на Д-р Сариев и много се надявам, че не бъркам. Млад е, някъде около 37 г., но точно това ме накара да избера него, работи с много енергия и е амбициозен.
Колкото до специалистите по стерилитет във Варна, те не са чак толкова много. Спрягат се три имена - Александров - безспорно е авторитет, но малко подценява мъжкия фактор /както се случи и с нас, поради което мина доста време преди да разберем къде е причината/, на второ място Маркова - наистина се води като специалист, но е доста възрастна и всъщност лежи на стара слава. Третият е Сариев, който както казах вече е млад, но пък умее да те убеждава.
Ще си проличи дали съм направила правилния избор. Всичко ще приключи началото на февруари - ще пиша какъвто и да е резултата.
*
Re: отзиви за ИКСИ при Д-р Сариев Варна
« Отговор #8 -: Декември 20, 2006, 21:23:51 pm »
Избора си е твой. Каквото и да решиш желая ти успех! :)
Re: отзиви за ИКСИ при Д-р Сариев Варна
« Отговор #9 -: Декември 20, 2006, 22:19:49 pm »
Здравей,divel.Аз също съм при Сариев и съм доволна много е внимателен и същевременно енергичен, не губи времето на пациентите.Накратко за мен:
 Ще правим ин витро през февруари,защото трябва да се възстановя от лапароскопията която ми правиха д-р Яков и д-р Сариев преди 1 седмица в Майчин дом Варна. Ние сме от Бургас и също ни е по-удобно да правим стимулациите при Сариев,освен това пункцията на фуликули също я прави Сариев в клиниката на Щерев защото той работи с тях,така че той ще бъде с нас в София.Не се притестявай, лекаря който прави стимулацията-той изважда и яйцеклетките и ще бъде с Вас в София.Ако те интересува нещо друго,каквото и да е можеш да ме питаш. :) :)     
*
Re: отзиви за ИКСИ при Д-р Сариев Варна
« Отговор #10 -: Декември 20, 2006, 22:38:08 pm »
Искам да кажа по темата нещо - д-р Александров не подценява мъжкия фактор. Освен това разполагат с техника, която е от най-добрите в Европа. За професионализма му като гинеколог и ембриолог не виждам какво има да се коментира - резултатите са налице - толкова бебета се родиха вече :) При това след редица неуспешни опити на други места и в други клиники.
Доц. Маркова изобщо не лежи на стара слава и смея да твърдя, че е един от най-добрите специалисти по репродуктивна медицина в България. Има изключително много опит.
За д-р Сариев нямам наблюдения, не съм му била пациентка, виждали сме се на една кръгла маса преди повече от 2 години организирана от сп. "9 месеца" - предполагам е амбициозен и добър, но защо трябва да се правят пункции и трансфери в София?  8O Това не проумявам.
Каквото и да решиш и какъвто и избор да направиш ти пожелавам много успех!
« Последна редакция: Декември 20, 2006, 22:49:05 pm от cygnus »
Re: отзиви за ИКСИ при Д-р Сариев Варна
« Отговор #11 -: Декември 21, 2006, 17:04:31 pm »
Благодаря на всички за подкрепата.
Специално към Merka2ks - радвам се че намирам сродна душа, макар поводът да не е добър. Пожелавам ти успех през февруари и много търпение. Кой знае, може дори да се видим някъде по коридорите на клиниките.
Стимулацията ми ще започне началото на януари и сигурно тогава ще имам повече въпроси. Д-р Сариев ми каза точно това, което ми казваш и ти - той ще прави пункцията и трансфера, заедно с екипа на Щерев. Досега съм изчела почти всичко по въпроса, което има в интернет (добре че е нета), но друго е когато разговаряш с някой, който вече го е правил.   
Искам и нещо друго да отбележа - досега бях пасивен участник във форума, само четях без да се включвам. Но вече разбирам другите момичета, колко успокояващо ти действа, а само ние си знаем колко спокойствие и търпение ни е нужно.
Re: отзиви за ИКСИ при Д-р Сариев Варна
« Отговор #12 -: Септември 09, 2009, 22:21:24 pm »
Здравейте момичета. Моля ви, тези от вас които са правили опити при д-р Сариев да споделят преживявания и впечатления. Ще ви бъда благодарна.