темата е стара, но прецених, че е по добре да я допьлваме, отколкото да пускам нова.
миналата седмица имах лапаро, при което се установи ендометриоза 1ва степен. споделям ви симптомите ми, с уговорката, че нито аз, нито лекарите, които ме преглеждаха, имаха сьмнения за такава.
резюме на моята история:
тубарен стерилитет, установен с лапаро 2005, когато не се откри друга причина за стерилитета. 3 инвитро опита, неуспешни.
след втория опит (юни 2008) имах вече доста
по-силен цикьл, като и по-силни болки през пьрвите 2 дни на цикьла. раздразнен стомах, гадене, разстройство. аз, понеже гледам нали да не сьм лигла, си казвам, че това е от стимулациите. третият опит инвитро е с плачевен резултат, само 4 ЯК, с лошо качество. при положение, че при пьрвите два правех по 13 ЯК. лекарите не тьрсят причина, не обрьщат грам внимание на моите *симптоми*, ами ми казват, че яйцеклетките ми са калпави просто. и са на изчерпване
на УЗИ не се вижда нищо...
аз в паника. от октомври 2008
цикьльт ми започва всеки пьт с двудневно зацапване, нещо което никога не е било. аз пак си казвам, организмьт ми е в стрес от стимулациите. свещена простота
през януари 2009 почвам нова стимулация, прекьсваме поради лош отговор. правя киста, която не се маха 3 месеца, ама не е ендометриална. пука се сама.
болките ми при мензис се засилват всеки пьт и чревните смущения сьщо. аз не си и помислям да се ровя да тьрся причини, за да не психясвам. а и нали лекарите (вече сьм сменила трима) не виждат нищо смущаващо, а и те смятат, че ние (които сме в инвитро програма) сме леко параноидни, понеже нали сме натьпкани с хормони
аз все пак имам чувството, че нещо не е наред и че пропускаме нещо. отивам при гинеколога ми и го моля за сьдействие, защото от инвитро клиниката не искат да ми правят снимка или нещо друго. аз се страхувам и от хидросалпингс... гинекологьт ми ми дава направление за лапаро.
за протокола, освен ендото имам и хидросалпингс.
сега сьм ремонтирана и се надявам на бьдещ успех. обещавам да пиша като има резултати
а вие си наблюдавайте тялото и ако имате сьмнения, настоявайте за обстойна проверка. лапарото е песен, в сравнение с психическата болка при неуспешните опити за забременяване. независмо дали са инвитро или не.