Здравейте момичета!Не съм сигурна дали точно тук е мястото да публикувам подобна тема и ако съм сгрешила моля модернаторите да ме извинят и да преместят темата.Незнам от къде да започна моята история, но ще се опитам да бъда възможно най-кратка...Значи правим опити със съпруга ми повече от година и половина.През това време започнахме да посещаваме специализирана клиника за стерилитет преди около половин годин.Направили сме спермограма, цветна снимка на тръбите, фоликулометрия, полови хормони(многоктано), хормони на ЩЖ, стандартните цитонамазка и микробиология (многократно), тест за хламидии...След всички изследвания резултата е еднорога матка с една проходима тръба и всичко останало е ок.За капак от януари месец тази година съм започнала с алергиите и след 4 месечно обикаляне по различни лекари и професори в различни области заради неспирна мъчителна кашлица, която се появи от янури и зарадя която забравих какво е нормално спане, резултата от преди няколко дни е диагнозата астма...
Да дойда сега и на основния въпрос, който ме вълнува...Възможно ли е да има някаква връзка между алергиите, астмата и неуспешните опти за забременяване?По принцип утре съм на алерголог отново за да ми разчете резултатите от изследванията за алергията и да ми назначи терапия и да обсъдим възможността за забременяване в моето положение, но той категорично каза, че астмата не проблем за незабременяване.Мислехме да направим инсеминация март месец, но всичко се отложи заради моята кашлица.Към момента посещавам клиниката на д-р Щерев, но за месец юли успях да си запиша час в клиника Надежда и така като гледам там ще бъде и инсеминацията, защото най-верочтно сега ще продължа поне 2 месеца с терапия за алергиите и ще дойде време за часа ми в клиника Надежда.Молбата ми е ако сред вас има момичета, които имат подобни на моят проблем да споделят опит и да ме посъветват ако трябва да направя някакви допулнителни изследвания, които може да имат връзка между алергиите, астмата и неуспешните опити за забременяването?Предварително ви благодаря!