0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

brumbarche

• *
  • 333
  • по пътя към нашето Чудо!!!
Re: Покана от омбудсмана
« Отговор #20 -: Август 26, 2009, 10:08:28 am »
Напълно подкрепям всички горепосочени мнения, тъй като те обобщават един единствен извод - да няма лимити и толкоз!!!!

Абсолютно съм съгласна с бебе 2009 и сиксенс, ние бачкаме като луди, плащаме си всички осигуровки, а накрая - един преобладаващ и "силно дискриминиран и подгиснат етнос" ползва здравни услуги наравно с нас, ама все са дискриминирани, за всичко, ама то така е угодно само,  не щат да бачкат, освен ако не са в МС, НС или президетнството!!!

Да направят индивидуални партиди за всеки здравноосигурен, каквото внасям, да мога да използвам, за каквото ми се налага, така например, имам по индивидуалната партида 1000лв. от здравни осигуровки и ми се налага определено лечение, да си изразходвам тези 1000лв. и толкова; само си давам здравна книжка, тип магнитна карта, която да се провери в системата на НЗОК и готово, до 1000лв. да си ползвам, друг и до 10000лв....могъл, внесъл...ползва!!!
тогава няма да има направления, чакане, унижения и пр.
ами това е моето мнение, а да, със сигурност ще отнемат част от здравните ми вноски за социално слабите, нямам нищо против, но само за такива, които имат поне 10год. трудов стаж, през което време не са прекъсвали здравното си осигуряване (ха да ги видим тогава готованчовците)...
ох, много се ядосах, признавам си...
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #21 -: Август 26, 2009, 11:47:45 am »
Омбудсманът поиска премахване на лимитите в болничната помощ

Омбудсманът Гиньо Ганев поиска на пресконференция от Министерския съвет да внесе в Народното събрание предложение за законодателни промени, които да доведат до отпадане на лимитите в болничната и извънболничната помощ.

Гиньо Ганев поиска още от министъра на здравеопазването да гарантира откритостта и прозрачността при обсъждането и приемането на всички решения в здравеопазването, предаде агенция Фокус.

Въвеждането на лимитите в болничната и извънболничната помощ нарушава правото на безплатна медицинска помощ и правото на избор на медицинска помощ, регламентирани в Конституцията, както и законите за здравето и за здравното осигуряване, сочи становището на националния омбудсман. Лимитите нарушават и правото на своевременна медицинска помощ.

Заради изчерпани лимити лекари връщат свои пациенти, те пък са принудени да плащат. Логично възниква въпросът - защо се осигуряваме, коментира и Росица Тоткова от екипа на Гиньо Ганев.

Принципът на солидарност на здравната ни система също е нарушен от въведените лимити. Според становището на омбудсмана, е нужно въвеждане на ефикасни и ефективни мерки за контрол върху изразходваните средства в системата на здравеопазването.

още инфо тук: http://www.ombudsman.bg/news/523

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
« Отговор #22 -: Август 26, 2009, 14:08:09 pm »
Браво! Браво!  :D Подравления за Гиньо Ганев, за Росичка Тоткова и за целия екип на омбудсмана. Добро начало! Ще очакваме продължението.

Браво, Ани! Поздравления и за твоите усилия! :)
Благодаря, че ни информираш! :D

Бъдете добри и не губете кураж! :)