0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: цистит + съмнения за бременност
« Отговор #20 -: Март 28, 2009, 15:49:13 pm »
Честно казано при тази ситуация изобщо не ми се иска да съм бременна, и все пак си мисля че ако съм бременна все ще може да се оправи ситуацията без антибиотик, цистита ми никак не е толкова силен през деня дори позабравям за него само сутрин е по зле, ако не съм бременна естествно че веднага след цикъла съм при гинеколожката си вече съм си запазила час дори....
За такава ситуация дори не съм си мислела....
Все пак мерси за информацията
« Отговор #21 -: Март 30, 2009, 15:56:50 pm »
Хорничния цистит често е причинен от бактерията e-coli, която живее в червата. Антибиотика помага обикновено преди цистита да се хронифицира, в последствие приема му води само до временно облекчение. Половия контакт раздразва лигавицата и логично засилва и симптомите на цистита, независимо дали лежиш след това. Имала съм същия проблем, изпих няколко опаковки ципрофлоксацин и нолицин и освен, че се поотрових нищо друго не направих :) Излекувах се със строга диета и прием на огромно количество вода. Диетата изключваше всички дразнещи лигавицата напитки и храни : кафе, захар, сол, газирано, бял хляб, тестени изделия, алкохол, лимон и цитрусови плодове. За месец се оправих, понякога и след това имах дразнене, но веднага започвах с водата и нещата сега са съвсем ок, ако имаш воля опитай! Успех :)
« Отговор #22 -: Април 01, 2009, 21:43:53 pm »
напоследък ям доста цитрусови плодове дали те не са предизвикали нещо- всяка вечер портокали и грейпфурти...Мисля че при мен е по скоро гинекологичен проблема и дано да ме оправят....
Сега си пия антибиотика- Акцеф 500 ми изписаха, правих си тест Престо нямам бременост, поне според него, направих си го за мое успокоение въпреки, че беше рано...
« Отговор #23 -: Април 03, 2009, 22:51:09 pm »
Момичета аз не съм бременна днес ми дойде цикъла...Така че страха от пития антиниотик отпадна сега действам с излседванията защото това нещо повтаря....Мисля да изчакаме 1 месец за да не ми се случи пак същото....

Но се чудя колко вреден можеше да бъде антибиотика за плода ако бях бременна....И се чудя при цистит и съмнение за бременност или ранна бременост кое е по безопасно за плода вагиналните глобули (разбира е незнам какви)или антибиотика, при мен глобулите ми помагат дори повече но се чудя еднакво вредни ли са....И в един такъв случай колко вреден е гинекологичния преглед и защо е вреден нали при секс пак има проникване пак влизат бактерии....

Чудя се за всички тези неща защото ситуацията при която изпаднах беше ужасна а аз не бях подготвена с този тип проблеми и не съм питала гинеколожката ми за това...
« Отговор #24 -: Април 04, 2009, 22:01:28 pm »
И аз съм имала подобни проблеми. По време на бременността пих АБ точно заради цистит. Има такива АБ-и, които могат да се пият по време на бременност. И ми беше обяснено, че в такива случаи е много по-важно да се лекува инфекцията...
« Отговор #25 -: Август 23, 2009, 08:42:42 am »
Здравейте момичета,
връщам темата защото пак съм с нещо подобно на цистит...пак със съмнения за бременност....
Пет месеца минаха от първия цистит уж ме бяха оправили всеки месец съм на гинеколог, освен миналия....Имам една гадна раничка която едни казват че е за горене други не, мисля че тя е причината и за цистите, но не знам- бях на колпоскоп-лекаря каза да стои-раничката е червена....

Правихме секс на 4-ия и 5-ия ден от цикъла тогава БТ ми беше 36.4; 36.2....до овулацията БТ ми е 36.5, а след 36.8;36.9; 37....правих тест за овулация на ОВУ имаше бледа втора черта на 5-ия ден от цикъла ми-когато прваихме и опит за бебе, това беше вчера, днес съм със цистит...По принцип лекарката ми каза че овулацията ми е на 12-ия ден, по случайност точно тогава бях на преглед и тя я отчете...Цикъла ми е точен с продължителност обикновено 25-26 дни....
Дали има вероятност да забременея на 5-ия ден от цикъла и защо тогава температурата е ми отчита падане, наблюдавам го вече 3-ти месец..следващо такова падане не мога да отчета от 10 до 14 ден от цикъла, когато уж трябва да ми е овулацията...На овулационния календар няма смисъл да ви показвам, защото не съм отчела БТ защото все забравям водя си ги на лисче...

Предния път не разбрах, при това положение ако съм бременна и с цистит колко вреден ще е вътрешния преглед, защото те иначе няма как да ме видят за тази инфекция....другия вариант е урина с антибиотик...

Пак старата песен на нов глас просто ще откача...Ако някой може да ме посъветва и за добър лекар в София, който да има колпоскоп и лазер ако раничката ми е за горене и ако е специалист и по тези течения направо ще е златен...
Надявам се някой да ми помогне с инфо