0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Болки в кръста !!!!!
« -: Юни 16, 2009, 12:37:57 pm »
Здравейте. Предварително се извинявам ако тази тема не е за тук.
Надявам се да ми помогнете.
След като изчетох всичко за ранни признаци на бременност , забелязах че при повечето мами се забелязват болки в кръста преди да е направен теста.На мен утре трябва да ми дойде , но от 2 седмици имам зверски болки в кръста, които се проявяват рано сутрин и вечер.  На какво се дължи това?
Re: Болки в кръста !!!!!
« Отговор #1 -: Юни 16, 2009, 13:05:57 pm »
Катя,болките в кръста може да се дължат на много фактори.
Мен ме болеше 1-2 дни преди цикъл.
От вчера също ме понаболява,макар че това не ми е водещият признак за бременност.
При възпаление на бъбреците също има болезненост и то не остра болка.А при песъчинки в бъбреците болката е нетърпима.
Преумората също може да е причина.
Дано при теб да е признак на бременност :goodluck: osi_9
:bighug:

« Отговор #2 -: Юни 16, 2009, 13:08:48 pm »
Не ,не. Аз явно не зададох правилно въпроса. Защо при бременност се появява болка в кръста? Това исках да попитам. :oops:
*
« Отговор #3 -: Юни 16, 2009, 14:38:51 pm »
Аз също имах и все още имам болки в крсъста.Никога досега не ме  е болял толкова силно кръст  8O.Незнам на какво се дължи.Но понеже записвам всичко в овулационния календар забелязах, че болките ми са се появили след деня на овулация  :?
Дано е временно защото е непоносимо  :?
« Отговор #4 -: Юни 16, 2009, 18:47:55 pm »
Ако въпросът ти е защо през ранна бременост се появяват болики в кръста, причините са различни моье да е от имплантирането на ембриона от биохимичните и физиологичните промени които започват да настъпват в организма, за новият живот. При някои хора прага на чувствителност е много нисък и могат да уетят и много малки отклонения от нормалното им физиологично състояние.
« Отговор #5 -: Юни 17, 2009, 13:04:09 pm »
незнам. този месец и аз съм със стращни болки в кръста. по принцип имам дископатия, но скоро не ме беше болял така без причина/не съм се настоварвала, а и не съм усетила да съм направила някакво движение от което да ме заболи-обикновено така става при мен/. просто преди няколко дни си се събудих с тази болка и още не ме оставя. надявам се да е причинена от бременност. тогава с удоволствие ще търпя :) за съжаление сега като не съм сигурна дали съм или не съм бременна не смея и да вземам някакви лекарства и да бия инжекции :(

« Отговор #6 -: Август 01, 2009, 12:12:52 pm »
Здравейте,
болката в кръста може да се дължи и на кисти на яйчниците,ако не си бременна и имаш нередовен цикъл задължително иди на гинеколог да те види на видеозон, ако има кисти на яйчниците почти винаги има и на гърдите- ако е това не е нещо сериозно оправя се с малко хапчета, или 1 инжекция....трябва да се отиди навреме на лекар
Иначе болката в кръстта може да е от много други неща, включително и на бременност-най приятното (ако е желана), но ако не си бременна виж първо за кисти после и бъбреци....може да е и някой шип,нерв и др., или просто да си стояла на течение....знам колко много боли, така че успех...
« Отговор #7 -: Август 01, 2009, 12:49:18 pm »
Видях темата и аз да се включа. Абсалютно всеки път преди инвитро още по време на стимулацията в края и после в периода на чакане до теста имам доста изявени болки в кръста - една тъпа, но постоянна болка и е винаги като спя или лижа по-дълго време, обикновено нощем. Като стана и се раздвижа или седя - изчезва и не мога да разбера какво я причинява. Все си мисля да не би да се натоварват бъбреците от толкова лекарства, но защо пък само като съм легнала... Така и не мога до ден днешен да си го обясня това, но всеки път е едно и също кото почна инвитро.

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*
« Отговор #8 -: Август 01, 2009, 13:01:06 pm »
Марина аз също имам тъпи болки в кръстта ниско долу.
 Засилват се във втората фаза от месечния ми цикъл. Болките се появиха след направена колпоскопия миналата година, юни месец.
 Оттогава съм с тях в началото от цикъла са търпими , но към ову и по-късно стават доста силни.
Питала съм доктора той не можа да ми обясни защо така се получава. Със сигурност не е от кисти при мен. Болките са по силни след като съм спала или лежала по-дълго време. По-късно през деня почти не ги усещам.
P.S аз не съм правила ин-витро
« Отговор #9 -: Август 07, 2009, 23:16:09 pm »
Мелоди1,
не би следвало да е от колпоскопия, то все едно е само обикновен преглед, да не е по скоро от някой нерв, шип на кръста или др., но от колпоскопа няма как да бъде, ако някой нерв е бил прищипан досега е трябвало да мине...
*
« Отговор #10 -: Август 07, 2009, 23:30:24 pm »
На мен също не ми се вярва да е от самата манипулация, но просто свързвам тези болки с тази процедура, защото се появиха седмица след нея. А може да се дължи и на шип .
« Отговор #11 -: Август 14, 2009, 16:05:42 pm »
Тези болки при мен се появяват винаги в последните 5-6 дни от стимулациите при инвитро и 3-4 дни след трансфера започват постепенно намаляват и да изчезват. Но именно особеното е че като се движа, седя или съм изправена-не съм легнала изчезват и после като лежа пак се появяват.

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*

Чоки

• 713
  • Аз ще успея защото се боря!
« Отговор #12 -: Август 22, 2009, 10:42:51 am »
А при мен болките в кръста се появяват преди Ову - във фертилните дни. Заедно с него започват да ме болят и гърдите и ми се подува корема. По време на Ову ме боли най-силно, след това болката намалява и така до М. На следващия месец всичко се повтаря.
Това нещо хормонално ли е? И дали е нормално? Не съм се сетила да попитам лекаря си.
Вие как мислите момичета?