0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Писах и в bg-mamma но за съжаление няма мнения.

Този месец правих отново фоликулометрия и на 12 ден имах два фоликула - в л.я. 15 мм и в д.я. 11 (при 25 дневен цикъл) . На 13 ден целият следобяд и вечерта имах режещи и спазмени болки в яйчниците, което ми подсказа, че вероятно по-големият се пука. На следващият - 14 ден наистина големият го нямаше вече, беше останал малкият на същите размери.
Докторът каза, че това е добре, вероятно е порастнал още и да се надяваме, че има яйцеклетка.
Дали наистина мога да се надявам, че при такъв размер има шанс за добра яйцеклетка.Е, направихме всичко възможно да оползотворим възможността, пък дано!
Дано слънчо огрее и моят дом ...
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Re: Спукан фоликул при 16/17 мм - дали има яйцеклетка?
« Отговор #1 -: Април 17, 2006, 13:46:45 pm »
Стефи неразбрах само от това което си написала, фоликула спукал ли се е или се е резорбирал (няма го така си написала). Дано все пак да има  :bfp:  този месец. Стискам  :crossfingers: !!!  :grouphug2:  :balk_21:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
Спукан фоликул при 16/17 мм - дали има яйцеклетка?
« Отговор #2 -: Април 17, 2006, 14:18:11 pm »
Ами, видя се че е спукан.
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #3 -: Април 17, 2006, 14:30:46 pm »
Спокойно има надежда за двете чертички  Но ще трябва да изчакаш търпеливо. А вторият ти фоликул с каква големина беше като се спука? :D  :balk_21:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
Re: Спукан фоликул при 16/17 мм - дали има яйцеклетка?
« Отговор #4 -: Април 17, 2006, 15:00:37 pm »
Цитат на: stefani

Дали наистина мога да се надявам, че при такъв размер има шанс за добра яйцеклетка.

Стефи,аз знам,че е добре фоликулът да е поне 18мм,за да е готов за спукване.Но последните дни нарастването е най-бързо.Аз този месец бях с 13мм фол. на единия от прегледите,точно след два дни беше вече 19мм-т.е.-6мм за два дни,или-по три мм на ден,но по-скоро (според мен) 2мм през първия и 4мм през втория ден.Което значи,че е възможно твоят фоликул да е нарастнал до 18-19мм и да е излязла една хубава яйцеклетка...и... т.н. :eggsperm:
« Отговор #5 -: Април 17, 2006, 15:57:02 pm »
Е, тези отговори ме обнадеждават. Благодаря ви.
Дано да е порастнал с поне 2 мм и е бил поне 17 мм. Така предполагам, защото болките бяха точно един ден след ФМ (когато беше 15 мм) а на денят след болките се видя, че се е спукал, може би точно предната вечер.
А другият на 12 ден беше 11 мм. и на 14 ден също 11 мм. Не знам до днес какво става с него. Но док ми предписа веднага да започна утрогестан и го пия вече трети ден.
Чудех се дали да споделя и май ще е по-добре. Два дни след пукането на фоликула и съответно пиене на утрогестан ми приложа много сериозно, кръвното ми се беше сринало, призля ми, повръщаще ми се, щях да падна в банята както се къпех. Та се чудя, дали не е от утрогестана, или от горещата вода! Толкова ранни симптоми хич не ми се вярва!?!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #6 -: Април 17, 2006, 16:06:50 pm »

Чудех се дали да споделя и май ще е по-добре. Два дни след пукането на фоликула и съответно пиене на утрогестан ми приложа много сериозно, кръвното ми се беше сринало, призля ми, повръщаще ми се, щях да падна в банята както се къпех. Та се чудя, дали не е от утрогестана, или от горещата вода! Толкова ранни симптоми хич не ми се вярва!?!

Може да е от всяко нещо, което  споменаваш...Пролетна умора!?
Както и от напрежението и стреса.
Успокой се!
Стискам палци да е станало.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #7 -: Април 19, 2006, 14:10:25 pm »
Искам да попитам при рязко спадане на цикъла (от 31 на 25 дена) има ли вероятност да не може фуликола да има време да се развие до нужните размери
*
« Отговор #8 -: Април 19, 2006, 15:06:20 pm »
Цитат на: naha
Искам да попитам при рязко спадане на цикъла (от 31 на 25 дена) има ли вероятност да не може фуликола да има време да се развие до нужните размери

Наха, мисля си че по-скоро овулацията ти се е изместила напред.
и затова цикъла ти е по-кратък.

При мен напоследък е така.
Ову на 11-12ти ден.
ЛФ 12-14 дни.
Значи М. се появява на 25-26 ден.

Преди цикала ми беше на 28-31 дни, но тогава имах късна овулация.

Мисля си че след лапарото просто при теб нещата почват да се нормализират.
С което искам да кажа.... да не се шашкаш само за глупости.
Целуфки :D
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #9 -: Април 19, 2006, 15:06:42 pm »

Винаги е бил 31 дена, така ли? И само един месец 25 дни?
Или вече (поне 3-4 месеца)  е 25 дни?
Ако е само този месец (1 път)-няма проблем.
А иначе , дали има проблем трябва да се разбере колко дни е ЛФ (фазата след овулация).
Обикновенно тя е относително постоянна, а се променя дължината на ФФ(фазата преди овулация).
За да се разбере всичко това , е необходимо да се прилага метода на БТ.
Друг начин няма- е, освен фоликулометрия, но би ти излязло много скъпо (всеки месец, минимум 2-3 пъти, а понякога и 10 може да не ти стигнат, ако няма овулация?!)

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #10 -: Април 19, 2006, 15:19:19 pm »
Цитат на: denis

За да се разбере всичко това , е необходимо да се прилага метода на БТ.
Друг начин няма- е, освен фоликулометрия, но би ти излязло много скъпо (всеки месец, минимум 2-3 пъти, а понякога и 10 може да не ти стигнат, ако няма овулация?!)

Само да добавя - или с тестове за ову.
Така ще знаеш колко дни ти е дълга ЛФ.

Щото доколкото знам, на Наха не й се занимава много-много с термометри на този етап. :wink:

*
« Отговор #11 -: Април 19, 2006, 17:25:17 pm »

Защо не се консултираш с доктора ти по въпроса?
Ти пиеш утрогестана, така ли? Ако е така, то може да е от него, то всъщност затова се препоръчва да се прилага вагинално, та да се избегнат такива странични ефекти...
Успех, миличка и избягвай горещата вода  :wink:
« Отговор #12 -: Април 20, 2006, 09:07:12 am »
[quote
Защо не се консултираш с доктора ти по въпроса?
Ти пиеш утрогестана, така ли? Ако е така, то може да е от него, то всъщност затова се препоръчва да се прилага вагинално, та да се избегнат такива странични ефекти...
Успех, миличка и избягвай горещата вода  :wink:[/quote]

Док каза, че прилошаването не би трябвало да е от утрогестана и ме предупреди предварително, че може да изпитвам само сънливост. Аз продължих да го пия - вече е 6 ден и се чувствам добре, нито пъпки, както други момичета споделиха, нито пък ми е особено сънливо.
По-скоро причините са другаде но то ще се разбере  :wink:
*

naha

• 1474
« Отговор #13 -: Април 20, 2006, 09:31:24 am »
:)  :)  :) Здравейте сладуранки благодаря за отговорите аи Роми как знаеш мила че не ми се занимава с термометри аз си забравям бе :wink:  ами за цикъла не знам за първи път се случва и ми е малко странно.Не пия утрогестан пия едни билки за ову но едва ли е от тях (прекалено от скоро ги пия)Роми мила няма начин да е от подранило ову защото предния ми месец фуликола не се спука и стана на киста.По принцип ЛФ ми е 15 дена но пак не мога да съм сигорна с тез не пукащи се гуликоли.Но този месец ще направим една фуликометрия.Много ми е чудно обаче(не се съмнявам че ще ми текне лелката но..) от вчера само като се забърсвам с тоалетна хартия има много малко кафяво  :oops: и нищо още не е червено ( за това не се шашкам по принцип защото на мен два дена преди да ми доиде лелката е така) и се чудя сега от кои ден да почна да броя от този в които зацапа или когато ми доиде истинското М :? странна работа.Вие как сте момиче ?  :kiss:
*
« Отговор #14 -: Април 20, 2006, 11:10:57 am »
... и се чудя сега от кои ден да почна да броя от този в които зацапа или когато ми доиде истинското М :? странна работа.Вие как сте момиче ?  :kiss:

И аз съм със зацапване-то не се брои.Питала съм специално лекар.Когато ти текне червено,а не-ръждиво,тогава броиш.Това не е м.,все още,нито пък  е гаранция,че ще ти дойде.
*
« Отговор #15 -: Април 20, 2006, 12:58:01 pm »
:)  :)  :) Здравейте сладуранки благодаря за отговорите аи Роми как знаеш мила че не ми се занимава с термометри аз си забравям бе :wink:  ами за цикъла не знам за първи път се случва и ми е малко странно.Не пия утрогестан пия едни билки за ову но едва ли е от тях (прекалено от скоро ги пия)Роми мила няма начин да е от подранило ову защото предния ми месец фуликола не се спука и стана на киста.По принцип ЛФ ми е 15 дена но пак не мога да съм сигорна с тез не пукащи се гуликоли.Но този месец ще направим една фуликометрия.Много ми е чудно обаче(не се съмнявам че ще ми текне лелката но..) от вчера само като се забърсвам с тоалетна хартия има много малко кафяво  :oops: и нищо още не е червено ( за това не се шашкам по принцип защото на мен два дена преди да ми доиде лелката е така) и се чудя сега от кои ден да почна да броя от този в които зацапа или когато ми доиде истинското М :? странна работа.Вие как сте момиче ?  :kiss:

Наха, има голяма вероятност това зацапване да се дължи на спуканата киста (задържания фоликул)... Ако наистина няколко дни ти кара само като зацапване - много е голяма вероятността да е това.
И още да не се е появил истинския М.
ЗА това кой ден да брои за 1-ви....
Ами... честно казано... мисля че ще трябва да изчакаш за да разбере.
Следи течението, води си записки ако трябва за да ги обсъдите с Док. и ако някой от следващите дни се засили ... тогава ще го броиш за 1-ви.
Трудно е така от страни да се каже точно как е.

(Да ти призная.... аз си отбелязвам 1-вия ден.... чак към 3-4 ден от цикъла...щото до тогава все пък се надявам да не би да само зацапване и да ми се размине М.)
Поздрави :D

*

naha

• 1474
« Отговор #16 -: Април 20, 2006, 18:45:55 pm »
Роми миличка не вярвам да не ми доиде нали си направих кистичка.А течение то  е как дакажа от т сутринта ми е бяла превръската и само като пишкам има на хартията много малко.Ще си изчакам и утре ако не ми доиде ще звъня на док че хич не обичам да ме държи в нок-аут тоз цикъл :wink: поздрави и на тебе :kiss:
*

naha

• 1474
« Отговор #17 -: Април 21, 2006, 09:42:05 am »
Роми доиде ми мила и сега всечко ще си следва реда пада се на 27ден и не е като да е 25 ден :wink: малко по нормални граници.Дано само да има фуликол в левия яйчник и всичко друго Божа работа.Ти какво правиш?Поздрави на другите.
*

naha

• 1474
« Отговор #18 -: Април 25, 2006, 17:05:05 pm »
le какво ти е на тебе зацапването? аз като цяло тоя месец шаш и паника отново без причина в краина сметка не ми доиде когато казах а на следвашия ден и разбира се се обадих на док ми тои каза че е слабост на яичниците ( обясни ми на дълго и на широко) сега чакам да ми свърши и ще видим какво ще правим.....