Здравейте момичета,
От доста време се каня да подхвана тази тема, но днес май е мномента след като чашата на търпението ми преля за пореден път.
Откакто се е родила Габи с мъж ми просто няма оправия.Преди да се роди детето за всички и винаги все аз бях виновна за това, че нямаме дете, ако нещо възникне спор и т.н
Тогава излизах от ситуация като казвах, че съм виновна за всички световни проблеми и след това спирах всякакъв коментар.Но с времето става така, че наистина се оказвам виновна едва ли не за всичко.Стигна се до там, че да ми се казва, че съм виновна, че детето е болно, че аз видите ли не съм я гледала като хората и какви ли още не лудости.
За себе си знам, че няма нищо на тоя свят, което да обичам повече от дъщеря ми, ще вляза в огъня за нея и ще направя и невъзможното, ако се наложи, нееднократно съм го доказвала.Но с тия мрънканици на баща и ми идва в повече вече.
Да му се не види и аз съм човек и понякога имам нужда и от почивка и от забавление и от всичко друго в нормалния живот и не виждам нищо лошо понякога да отделям време за себе си, да си отстоявам интересите и т.н.
Да ,но половинката ми от някое време след раждането на детето тия неща не иска да ги проумее и прави всичко възможно, за да се чувствам зле.Не разбирам защо, питала съм го дори и само вдига рамене.
Не мисля, че с всичко, което съм правила до момента за семейството ни заслужавам такова отношение и след днес съм на път окончателно да се предам и да подам молба за развод.Причината е, че вече от доста време живея с чужд човек под един покрив, разминаваме се ,не говорим, единствено нервите са ми в повече, доста в повече и аз просто така не мога повече.
Не съм слаб човек и не се предавам лесно, до сега се борих въпреки, че компромиси си правех само аз, но вече просто не мога, не искам.Не знам какво се казва в такива случаи, но за мен разочарованието от предаденото мое доверие е огромно и не мога да простя, колкото и нехристиянско да звучи.
Има хора, които цял живот се разминават в една къща без любов и без уважение, но аз без тези две неща не мога затова сега предпочитам да остана сама с детето и се надявам да съм достатъчно силна да се справя с всичко, което се наложи да преборя.
Единственото нещо, което искам във връзката ни е интересите на семейството ни и всеки в него да са пред всички други, компромиси относно гледането на детето да не се правят никакви и ако някои прави нещо не като хората да му бъде казвано ясно(визирам баби, лели и т.н), а ако не схваща от казване просто да бъде прекратен достъпа до детето.
Не мисля, че искам нещо кой знае какво при положение, че аз съм изкарващата пари у дома, аз вземам важните решения, защото на него не му стиска в повечето случаи да заяви твърдо нещо, защото трябва да се размърда малко.
Просто вече се уморих да бъда жената-мъж и искам подкрепа каквато ми е необходима, а не само да си имам спяща красавица у дома.Все пак не съм лесби, а доста хетеро.
ОФФФФФФФФФФФФФФФФ, казах си най-накрая мъката.