0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    messka

Инсулинова резистентност?
« -: Април 12, 2006, 11:38:44 am »
здравейте
 случайно попаднах на форума и видях много въпроси, които ме интересуват. наистина е страхотно че има такова място където може да се споделят тези проблеми, имам чувстовото че сме станали половин лекари и то именно поради липсата на лекари които да вземат присърце проблема. Моят въпрос е свързан с тази инсулинова резистентност и много ще се радвам ако някой помогне. Значи имам едни резултати от преди година може би и след като четох тука ги гледах но не мога да реша дали са добре или не:(. става въпрос за изследване с обременяване с глюкоза и резултатите са следните:
 1и път 6
 2и път 6,5
3и път 7,5

  какво означава това? Опитах се да разбера от другите теми, но за съжаление не ми стана ясно:( . Благодаря ви предварително. само да кажа че и аз съм с СПКЯ и аз също съм по лекари от сума ти години и все нищо и нищо:(.
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Re: Инсулинова резистентност?
« Отговор #1 -: Април 12, 2006, 14:57:06 pm »
Тези стойности които си написала предполагам са на кръвната захар преди и след обременяването с глюкоза. Първата ти стойност е на границата (ако кръвта е взета от пръста там границата е 6) и повишена ако (ако кръвта е взета венозно там границата е 5) следващите стойности сама се сещаш че са завишени, което предполага и евентуално лечение. Това е по мое мнение. Не се притеснявай нещата се оправят с лека диета и евентуално медикаменти. А хормоните изследвала ли си? И ако си може ли и тях да напишеш тук с референтни стойности? Ето и линк към подобна тема която скоро се коментира там ще откриеш и повече информация.

http://www.zachatie.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3513
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

    Anonymous

Инсулинова резистентност?
« Отговор #2 -: Април 12, 2006, 15:53:05 pm »
старлет благодаря ти че се отзова. значи не мога да се сетя дали първия път са ми вземали от пръстта или от вената, по-странното е че това изследване ми е проведено преди повече от година и тогава лекаря каза че всичко е ок?! съответно не съм лекувала нищо в тази насока и не знам сега как е положението:(, но някои симптоми като отпадналост и това че съм слаба ме притесняват:( възможно ли е да не е разбирал или просто да не е обърнал внимание?:(. иначе мисля още утре да отида да си проверя кръвната захар и после спешно да си намеря ендокринолог и да видя какво да правя:(малко леко се паникьосах да си кажа честно:(, иначе имам бая изследвания на хормони. досега са ме лекували все с Диане и сега съм на него, общо взето ми влияе добре но разбира се не може безкрайно. последните изследвания са от октомври 2005 утре ще ги напиша. Още веднъж благодаря за интереса и отговора:)
*

    messka

Инсулинова резистентност?
« Отговор #3 -: Април 12, 2006, 15:55:47 pm »
опс това бях аз, съжалявам:), само да остане малко време и ще се регистрирам:)
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Инсулинова резистентност?
« Отговор #4 -: Април 12, 2006, 16:16:01 pm »
Месска не се притеснявай. Една от причините за СПЯ е инсулиновата резистентност, но тя се овладява както ти писах с лека диета и медикаменти. Щом хормоните (половите и щитовидните) са ти наред може би това е причината за СПЯ. Аз също съм стигнала до ниво да изследвам инсулинова резистентност. А наскоро една пирятелка също си направи глюкозно обременяване. Нейните отклонения бяха по-малки от твоите но и предписаха някакви таблетки от които вече понапълня (защото беше супер слаба) и сега се чувства нормално. При нея имаше и хормонални отклонения (както и при мен) но за да се разбере причинителя на СПЯ са нужни редица изследвания. Не се шашкай отиди при добър ендокринолог нещата са поправими и лечими.  :balk_21: Още повече че отклонението ти не е голямо.  Успех мила!!!! :balk_21:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

    messka

Инсулинова резистентност?
« Отговор #5 -: Април 12, 2006, 16:47:08 pm »
о мен хормоните са ми бая разбъркани:(, и се чудя от какво та затова се замислих за инсулина. пак благодаря за отговора:)
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Инсулинова резистентност?
« Отговор #6 -: Април 12, 2006, 18:22:12 pm »
Цитат на: messka
о мен хормоните са ми бая разбъркани:(, и се чудя от какво та затова се замислих за инсулина. пак благодаря за отговора:)


И при мен са така нещата, Месска но само с гадаене няма да стане. По принцип може да има една единствена пичина но може и да е комбинация от няколко. Това е СПЯ-то много изследвания и търсене на причинита и причините за него. Все пак се довери на един лекар и зопочни лечението си при него стъпка по стъпка полека лека.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!