0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте,
При мен ново 20. Днес при ехографски преглед лекарят ми каза, че имам много течност около матката и яйчниците. Буквално яйчниците ми плуват в течност. Този месец няма никакви фоликули.

Предният път пък видя течност в тръбите, но каза, ако сме правили секс е от това (да правихме вечерта преди да отида на преглед). Предния месец имаше доминантен фоликул на 16-ти ден 17,8 мм (МЦ ми е 29-31 дни).

Днес ме насочи към лапароскопия ако не забременея до 6 месеца и после да се подготвям за ин витро.

На какво може да се дължи това? Той така и не беше категоричен (можело да е и от цветната снимка) - пита ме кога съм я правила (правих я точно преди 1 година).

Според него нямало много смисъл от стимулацията, но може да опитам.

Има ли момичета с този проблем? Какво точно означава това? Само лапарото ли може да ми даде отговори?
Не съм пушила от 10/02/2014 (отказвам ги на сила)
*
Re: Много течност около яйчници и матка
« Отговор #1 -: Юли 15, 2009, 13:39:49 pm »
Кой е лекарят, поставил диагнозата?
Винаги търси второ мнение.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #2 -: Юли 15, 2009, 15:10:18 pm »
лекарят е д-р Саръев от Майчин Дом - Варна.
По принцип той не ми е основния лекар, но ходя при него за фоликулометрия. Д-р Николов от АГ-Варна ми е основния доктор, но той работи само в Петък и не ми е удобно всеки месец да го занимавам със своите фоликули.
В петък съм при д-р Николов.
*
« Отговор #3 -: Юли 15, 2009, 15:48:21 pm »
Късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #4 -: Юли 15, 2009, 17:08:43 pm »
Magdalena, кой ден ти е от цикъла? При мен 2-ри ден след овулация при 3-4 фоликула (след стимулация) докторът каза, че има много течност и това е от пукането на фоликулите. Да не би да си имала овулация по-рано и затова да се вижда само течността и фоликулите вече да са спукани?
« Отговор #5 -: Юли 15, 2009, 17:20:19 pm »
за съжаление не е от това, защото тестовете за овулация са отрицателни до момента и няма спукан фоликул - нали като се пукне за да отдели яйцеклетка той ставал леко продълговат и стои там няколко дни. В предни месеци са ми казвали: имала си овулация, защото имаш спукан фоликул на еди кой си яйчник.
Този месец чисти яйчници - нищо няма по тях, а ми е 15-ти ден.
Май причината за тази течност при мен е възпаление. В петък ще разпитам доктора. Това се вързва с липсата на овулация.
*
« Отговор #6 -: Юли 15, 2009, 17:46:48 pm »
На мен тестовете за овулация никога не са ми били положителни. От една година съм редовно на фоликуметрия и си има фоликули и овулират, но тестовете не ги хващат. Най-добре е наистина да те прегледа д-р, на който имаш доверие. Успех! И пиши какво са ти казали.
« Отговор #7 -: Юли 15, 2009, 18:40:55 pm »
Най добре отиди при друг доктор на който имаш доверие и е по компетентен .Най им е лесно лапароскопия и после инвитро.

Успех !
« Отговор #8 -: Юли 18, 2009, 13:58:29 pm »
да се отчета след другия преглед - това за много течност около матка и яйчници са пълни глупости. Д-рът каза, че това е болестно състояние, т.е. трябва да имам болки и да имам някакъв сериозен проблем с червата (корема), започна да изброява разни болести. Така че просто предния доктор ме е засилил много - не зная защо но беше много тъпо.
« Отговор #9 -: Юли 22, 2009, 14:44:09 pm »
Здравейте и от мен!Аз имам подобен проблем, много сраствания/поради 3 коремни операции/ и между тях течност, която според доктора е проблем за инвитро,защото няма да има видимост при пункцията и ще работи на сляпо.Диагнозата е поставена от трима доктори,така че за огромно мое съжаление не може да е сбъркана.За да не отварям нова тема, моля ако някой има същия проблем да пише.Благодаря предварително!

Огромно благодаря на доктор Стаменов!