0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

naskomimi

• 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
Обикновен аспирин и бебеправене?
« -: Август 24, 2008, 18:37:53 pm »
Здравейте, момичета!
Извинявам се за може ви тъпия въпрос, но искам да попитам може ли да се пие обикновен аспирин по време на бебеправене и още повече във втората част от цикъла?
Съжалявам, ако е тъп, защото чета в много от графиките ви, че пиете аспирин протект, но може би става въпрос за друг вид.
Днес просто направих една дъъъъъълга, дълга и страшно много изморителна разходка по много стръмно място, незнам как издържах въобще. Работата е там, че не си чувствам краката и сигурно утре ще ме хване ужасна мускулна треска(тя и от сега ме е почнала).
Та всички ми викат да пийна едно аспиринче, че помагало, но в момента ми е 18-ти ден и сме работили уж и този месец и нали все се надявам....
А една моя близка приятелка като забременя помня, че ми говореше нещо такова, че не се пиело аспирин и всякакви загряващи...
Та да знам какво да правя.
Още веднъж се извинявам.
Благодаря ви предварително!
Желая ви приятна и спокойна вечер.

"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
*

mishan

• 269
  • Който умее да чака е истински щастлив
Re: Обикновен аспирин и бебеправене?
« Отговор #1 -: Август 24, 2008, 22:06:27 pm »
Мимче, здрасти. Завърнала си се значи. Не мога да ти кажа дали тр. да пиеш, ама по-добре недей. Все пак си е лекарство. Ще изтърпиш една мускулна.
Усмихвайте се и съдбата ще ви се усмихне
« Отговор #2 -: Август 24, 2008, 23:44:30 pm »
 Безопасния прием по време на бременност или във втората половина на цикъла е 100мг - Аспирин протект. Това е терапевтична доза.Ако имаш имунологичен проблем аспиринчето ще стане част от ежедневието ти, най - вероятно.
 При мускулна треска можеш да пиеш парацетамол. Приемът му по време на бременност е възможен.
« Последна редакция: Август 24, 2008, 23:46:06 pm от fatalwoman »
*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
« Отговор #3 -: Август 25, 2008, 06:35:48 am »
И на мен са ми казвали,че Аспирина е абсолютно забранен,за обикновенния разбира се ,този дето го слагаме в трушиите,понеже загрявал и може да предизвика кървене.Аз поне така знам и не пия никога.А мускулната ще я изтърпиш нали знаеш всяко чудо за 3 дни.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
« Отговор #4 -: Август 25, 2008, 15:47:00 pm »
Не рискувай с аспирина,за да нямаш мускулна треска направи една серия стречинг упражнения,за да разтегнеш мускулите-така може и да ти се размине болката.
А относно лекарства и бебеправене и аз се мъча с ужасни болки в гърлото но единственото което вземам са фитолор,ефизол и витамин C.ще търпим какво да се прави.
Във всяка стъпка виждай края на пътуването!
« Отговор #5 -: Август 26, 2008, 11:29:25 am »
Мими,ние пием по 1*100мг аспирин протект,дето сме с имунологични и с хашимото,но това ми го изписо д-рТодорова.Ако ти нямаш нужда от това, защо да го вземаш?!
И въпроса ти не е тъп,нали затова е форума,да се питаме и информираме една друга.
Чао и лек ден!
*

desiray

« Отговор #6 -: Юли 13, 2009, 21:42:31 pm »
zdraveite momi4eta.Otnosno bebepravene i lekarstva imam edin vapros kam vas.Imam samneniy 4e sam bremenna(8 dni mi zakasnyva m.cikal).Imam strashni bolki v garloto,istarpyh 2dni,no se vlohih i zapo4nah da piy Ospamox 1000mg.Bese neizbejen priemat mu,za6oto temperaturata mi se poka4i do 38g.Dokolko e opasno tova,za6oto sam 4uvala,4e parvite sedmici ot bremennostta sa nai-vajni i sam mnogo pritesnena akonaistina sam bremenna,kakvi sa posledstviyta ot antibiotika.Moje li da navredy na ploda?

бел.мод. Моля, пишете на кирилица!
« Последна редакция: Юли 14, 2009, 10:05:41 am от mini »
« Отговор #7 -: Юли 14, 2009, 09:03:21 am »
 desiray , не е добре да вдигаш над 38 градуса при евентуална бременност. Можеш да я смъкнеш с Парацетамол. Ти консултира ли се с АГ като започна антибиотика?
 Най - добре си направи кръвен тест за бременност или поне уринарен. Как издържа до 8 ден от закъснението, без да направиш тест? :)
« Отговор #8 -: Юли 22, 2009, 14:11:31 pm »
момичета и аз ще започна приема на аспирин след време защото за сега трябва да изчакам малко време след този аборт,но искам да попитам защо се започва с аспирин преди да забременееш и слад това и когато си бременна трябва да се пие,кокво деиствие има тои,особенно когато си бременна,аз лично знам едно време момичета които забременеят и него искат пиеха аспирин да направят аборт а сега........
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #9 -: Юли 22, 2009, 14:58:34 pm »
Има разлика между обикновения аспирин и аспирин протект който изписват. И аз ще го пия до края. Той предотвратява минитромбчетата в плацентата май. А и за да направят аборт пиеха по много аспирин. Не че помагаше де :wink:, поне такива наблюдения имам от приятелки.
« Отговор #10 -: Юли 22, 2009, 18:53:17 pm »
да но в България на опаковката пише аспирин протект,а тук не само аспирина и е само един но пък е продукт на Bayer дали са едни и същи с аспирин протект
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #11 -: Юли 22, 2009, 19:28:47 pm »
Аспирин Протект е 100 мг
Обик.Аспирин е 500 мг.
Ако нямаш Протект просто може да си разделяш аспирина, така че да приемаш по 100 мг.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #12 -: Юли 22, 2009, 19:43:32 pm »
Пък и ако ти го е изписал лекар, би трябвало да е упоменал не само лекарството, но и дозата.
« Отговор #13 -: Юли 22, 2009, 20:07:05 pm »
за сега не са ми каза ли каква доза е и т.н.защото сега трябва да изчакам един период от 4месеца,че едва една седмица е минала от аборта,чак тогава ще започна приема на аспирин,и едва тогава ще говорим на тази тема,затова от сега искам да съм малко информирана