0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Хотел на/до летище София!
« -: Юли 17, 2009, 22:16:05 pm »
  Момичета,моля за малко помощ от запознатите.  :P
  На 20.09 пристига моя приятелка японка с мъжа си.Кацат в София в 22.00 часа и след този час няма полети за Варна.Те ще трябва да пренощуват в София и ми се иска да е в хотел в максимална близост до летището.Не ми се иска да рискуват с измамници таксита, а и тя се чуди как могат да лъжат таксиметровите шофьори.Как да й обясна ,че това е България.  :lol:  Няма да мога да отида да ги посрещна в София.
 Бихте ли ми препоръчали хотел и кои таксита да се ползват.Помня,че имаше някаква измама с ОКтакси,но как се разпознаваха фалшификаторите?!И изобщо има ли ги още?Преди години ,като ходих да посрещам мъжа ми на летище София, помня че се опитаха да ни примамят да се качим в едно фалшиво такси.Много се притеснявам за самостоятелното им пребиваване в София,защото японците са прекалено доверчиви ,а не искам да стават жертва на измама.Преди като пътуваше често мъжът ми ,докато кацнеше на летището в София и веднага се започваше с опитите за измама.Дали е още така ,или има промяна?Дайте ми съвети ,за да мога да ги инструктирам какво да правят,МОЛЯ .  :balk_81:

Намерих ето този хотел http://www.metropolitanhotelsofia.com/bg/index.html  .Някой да е отсядъл там?
« Последна редакция: Юли 17, 2009, 22:27:03 pm от peroshinka »
Re: Хотел на/до летище София!
« Отговор #1 -: Юли 17, 2009, 22:58:05 pm »
Peroshinka, този хотел: http://www.hotelexposofia.com/ съшо е близо до летището и до този, който ти си намерила.  Моят шеф (американец) си го намери и ползва, като изтъква като предимство това, че е близо до летището, с приемлива цена и имало shuttle service.  За последното не мога да намеря информация на сайта, но си струва да попиташ.  Що се отнася до такситата, има гише в залата пристигащи, на което може да се поръча такси.  Ето тук: http://www.sofia-airport.bg/pages/content.aspx?lm01=51&lm02=59&lm03=70 има информация.
« Отговор #2 -: Юли 17, 2009, 23:04:02 pm »
   Принцеска,страшно много ти благодаря,особено за информацията за такситата  :P  !
*
« Отговор #3 -: Юли 17, 2009, 23:30:59 pm »
И най-важното е да не се съгласяват, ако някой дойде и ги пита дали им трябва такси.  :x

*
« Отговор #4 -: Юли 18, 2009, 02:24:23 am »
Миналото лято като изпращах мъжа си на рейс, тъй като полета му беше рано сутринта нощувахме в http://bghotelite.com/web_main.php?id=1026. Не е лош хотела. Тихо е и чисто най-вече.
Относно такситата според мен ментетата ги премахнаха поне на терминалите. Има си охрана и не ги допускат както беше преди. Поне аз от няколко години не съм се сблъсквала с такива.

*
« Отговор #5 -: Юли 18, 2009, 11:17:38 am »
За такситата им кажете да гледат тарифите написани на стъклата.
http://www.dnes.bg/sofia/2009/07/15/niama-li-koi-da-gi-spre-nagyl-bakshish-poiska-200-lv-za-kurs-ot-letishteto-do-centyra.74454

« Отговор #6 -: Юли 18, 2009, 12:11:09 pm »
  Благодаря ви момичета!  :P 
Тези мои приятели японци идваха в БГ.преди 4 години и тръгнахме на обиколка из страната.Около Благоевград правиха ремонт на пътя и нямаше нито табели,нито нищо.Излязохме на един голям път с 4 платна и понеже вече часът беше напреднал,мъжа ми настъпа газта .Познайте !Спряха ни полицаи.  :)  Казха,че сме поставили рекорд за деня по висока  скорост ,като потриваха ръце.Японците се притесниха много!  :lol:  Мъжа ми веднага зацепи,какво се иска. След проверка на документите ,полицаите станаха много любезни.Единия прегърна мъжа ми през рамо,изкарараха картата на капака на колата и започна да ни обяснява пътя за Рилски манастир ,който ние уж не знаехме и също така беше много любезен да ни обясни ,къде по пътя има още катаджии.Тия двамцата дръпнатичките,стояха на задната седалка с ококорени очи и с отворени усти и приятелката ми,изключително шокирана ,само каза   "Ма този полицай, защо го прегръща"  :lol:  . 
  Не мога да ви опиша колко бяха шашнати.  :lol: Карахме през едни пътища,все едно си в тъмна Индия и видяха доста невероятни неща за техните разбирания,а за нас ежедневие.
 Също беше много забавно,като стигнахме около Стобските пирамиди.На всички много ни се ходеше до тоалета.Стгнахме на една поляна и сред нищото, нещеш ли скована една дървена тоалетна с дупка в земята.  :lol:  Те само се споглеждаха мълчаливо и след като аз влязох първа и те се престрашиха. Няма да ви казвам какво имаше вътре и каква смрад беше.  :lol:  На тръгване от Бг.,казаха че всичко много им е харесало,дори и тоалетните  :lol: !!!Все пак наистина много им хареса,че чак пак ще идват.  :P
 Въпреки ,че са запознати с нелепостите на България,не мога да ги изложа на риск,като тръгнат сами.  :P
 Благодаря ви,информацията ви е много ценна!  :P
« Последна редакция: Юли 18, 2009, 12:13:31 pm от peroshinka »
*
« Отговор #7 -: Юли 18, 2009, 13:11:12 pm »
Peroshinka, могат да заявят при резервацията за хотела, че искат и посрещане на летището. Така ще е най-сигурно и лесно :wink:

« Отговор #8 -: Юли 18, 2009, 21:20:02 pm »
Peroshinka, тъкмо се връщам от летището и докладвам:  в зала "Пристигащи", веднага след като излязат пътниците, срещу тях има 2 гишета на "добрите" таксита - с тарифи и прочее, вкл. на английски.  Малко по-в дясно, до вратата са наредени "акулите", които веднага се втурват и питат пристигащите дали им трябва транспорт.  Важно е да не се хванат на офертите, а да си отидат до гишетата.  Нормалните таксита са си отвън, пред вратата, не се налага да се чакат или нещо такова...  Хайде, да изкарате добре!
« Отговор #9 -: Юли 18, 2009, 22:12:25 pm »
  Принцеска, благодаря!Ще бъдат добре информирани.  :wink:
*
« Отговор #10 -: Юли 19, 2009, 02:28:13 am »
момичета, а можете ли да ми препоръчате хотел в София с ниски цени, защото аз не съм от София, а ми предстои ИКСИ и се налага да остана по-дълго в столицата. Последният път намерихме хотел в кв. Драгалевци за 60лв. нощувка, но това ми е много скъпо за  14 дни престой.
*
« Отговор #11 -: Юли 19, 2009, 03:06:04 am »
stoeka71, ти в коя клиника ще правиш иксито? Някои клиники разполагат с апартаменти за тази цел. 

*
« Отговор #12 -: Юли 21, 2009, 01:22:11 am »
при д-р Владимиров! Не съм питала док, дали разполагат с апартаменти за тази цел. Ако имаш информация, моля кажи!
*
« Отговор #13 -: Юли 21, 2009, 10:50:22 am »
Не, д-р Владимиров няма такъв апартамент за пациентките си.
*
« Отговор #14 -: Юли 22, 2009, 15:49:29 pm »
момичета знаете ли някое по евтино хотелче или стая за 1 -2 нощувки. В близост до клиниката на Владимиров, но може и по далеч - ще се движим.
« Отговор #15 -: Юли 22, 2009, 15:59:47 pm »

http://zorahotel.hit.bg/ това e семеен хотел и е близо да клиниката на Владимиров

*
« Отговор #16 -: Юли 23, 2009, 10:33:58 am »

http://zorahotel.hit.bg/ това e семеен хотел и е близо да клиниката на Владимиров
да евтин е, но нямам думи за отношението на една "леличка", която най вероятно е собственик.Толкова груба жена.....
така и не съм отсядала там де, предпочитах да платя двойно но да водя нормален разговор.все пак са длъжни да отговаря на въпроси относно условията на хотела!
*
« Отговор #17 -: Юли 23, 2009, 23:46:20 pm »
Момичета, и все пак някой хостелс и квартира, близо до клиниката на Владимиров!