Здравейте момичета!
Четох доста за ендометриозата, но ви моля за вашето мнение по моя проблем. От 8 години правя опити за деца и това е първата диагноза която получавам - досега нямах диагноза и според лекарите всичко ми е наред.
След обстоен преглед на ехограф / май беше триизмерен, защото беше цветен/ лекарят ми каза диагнозата ендометриоза или шоколадова киста на яйчника голяма 2 см. и друга по - малка на другия яйчник. Направи ми изследване на пролактина, прогестерона и един тумур маркер СА 125. Резултатите са следните: пролактин 434,7 при референтни стойности 64-395; прогестерон 24,5 при реф. ст. 0,39-5,40 и тумур маркер 22,3 при реф. ст. до 35,0. Според лекаря пролактина е доста завишен и ми даде да пия достинекс по 1 таблетка 1 път в седмицата. Прогестерона е добър, тумур маркера е в норми, но в резултат на кистата е малко завишен, защото каза, че когато няма кисти тумур маркера трябва да бъде 10-12. Точно той показвал наличието на ендометриозата. Д-р Тодоров каза, че няма нужда от операция и, че ще ми даде да пия хапчета за стопяване на кистите. Така и не запомних как се казват тези хапчета. Докторът ми направи цитонамазка и тя е добра І група. Сега пия достинекса и след два месеца ако няма бременност ще правя цветна снимка и тогава ще ми даде хапчета за ендометриозата.
Моля за вашето мнение. Предварително ви благодаря.