0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

относно "второто черта"
« -: Юни 30, 2009, 09:07:30 am »
Момичета,здравейте!Мнго съм объркана!Преди два дена  си направих 3 последавателни теста,различни марки и на трите показа-една по-дебела черта и втора,доста по-бледа!Да,втората наистина е много-о-о бледа ,но си я има,вижда се.А и имам закъснение от вече 9 дена на менструацията и реших че може да съм бреманна.Отидах вчера на лекар и той като ме прегледа ми каза че не са виждало още нищо,и ме накара да ида  да си купя тест от аптеката и да си го направя ред него,в негово присъствие.Обаче аз преди това бях погълнала голямо количаство вода и доколкото знам резултата може да бъде подвияно то поглъщането  на големи количаства течности,защото конзентрацията на  HGG-хормона се разрежда и да даде отр. резултата,както и стана при лекаря.Той каза че щом не вижгда нищо и щом теста е -,значи не съм бременна.А тия тестове предния ден?Защо на тях имаше втора черта?Днес сутринта си направих тест,с първата сутрешна урина,теста беше тоя път от най евтините/защото ми омръзна да давам по 3.50 за тестове шуърчек и подобни/,от 0.60 ст,/да има такива-продава се само лентичката/,и на него са показа втра ,доста бледа чертичка!Не знам сега,да се считам ли за бреманна или да повярвам на твърдентието на доктора-той каза че за да се зачете резултата за положителен,и двете чертички на теста трябва да са еднакво ярки и червени!А ищом на виждал нищо...Изобщо не отчете факта че може да има оплождане и да е станало много скора и количеството на хормана още да не е достатъчно за да може да се отчете резултата "С две еднакво ярки черти",че може заради това да не се вижда още нищо на видеозона и че количеството на хормона миже да се е разредило от погълнатата вода преди прегледа и да това при него да е показал теста отр.резултат.Ами тоя тест тая сутрин...Била ли е някоя от вас в подобна ситуация?А била ли е някоа от вас в подобна ситуация и да й се е показвала втора по-бледа черта и да е имала 9-дневно закъснение на М. и да се окаже че не е бреманна?
*

Чоки

• 713
  • Аз ще успея защото се боря!
Re: относно "второто черта"
« Отговор #1 -: Юни 30, 2009, 10:07:48 am »
Здравей deska_8181, единственото, което бих те посъветвала е да си направиш кръвен тест и той веднага ще ти покаже наличие или липса на бременност.
Иди в най-близката лаборатория или в поликлиниката - не знам в кой град живееш, и поискай да ти направят кръвен тест за бременност - за да се видят стойностите на ЧХГ-то. Дано да е с положителни и високи стойности  :crossfingers:
След това - след 2 дни го повтаряш - пускаш още веднъж същото изследване за да видиш дали ЧХГ-то се вдига или пада. Ако се вдига - има бременност, ако пада - за съжаление ще чакаш да те посети гадната  :witch:
Ето прочети тук http://www.zachatie.org/index.php?Itemid=82&id=542&option=com_content&task=view
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #2 -: Юни 30, 2009, 10:27:01 am »
Подкрепям Чоки, пусни кръвен
Стискаме палци да е станало  :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #3 -: Юни 30, 2009, 12:00:56 pm »
аз също съм на мнението на чоки. аз мога да потвърдя от личен опит, че втора бледа черта е бременност, макар че в моя случай беше в първите дни след закъснението, след това показваше две наситени. но все пак това зависи от много неща според мен и е индивидуално. има случаи дори теста да показва само една черта и после се установява бременност. за това най-сигурният начин си остава кръвен тест. успех и стискам палци всичко при теб да се развие както искаш  :wink:

*
« Отговор #4 -: Юни 30, 2009, 12:25:29 pm »
деска, аз да ти кажа за моя случай, за да видш за какво закъснение иде реч (то и на графиката ми се вижда). :wink:

На 7-ми и на 12ти ден от закъснението си правя домашен тест и двата са отрицателни. На 13ти ден отивам на гинеколог и там след направен вагинален ехо ми казват "не си бременна, нищо не се вижда. Ще чакаш да ти дойде и те пращаме на хормонални изследвания".
Да, но все повече чувствам разни неразположения, изнервеност, болки в корема и след като ме навиха мъжа ми и една приятелка на 16-тия ден си пуснах кръвен тест, който показа бета-ЧХГ 112 единици.Направо не повярвах на очите си и отидох при местната гинеколожка да ми каже какво означава резултата. Тя каза "Категорично положителен тест. Дай да направим вагинален ехограф". Направи и отново нищо не се видя, защото явно било рано!
Оказа се, че овулацията ми е била към 30тия ден от МЦ и затова всичко толкова се е забавило и не се е виждало.
Сега съм в 9та седмица :D

Стискам ти палци твоята бледа втора чертичка също да се дължи на все още ранната бременност! :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: Просто си пусни кръвен тест, за да си наясно какво става с теб! Усепех и много късмет!
*
« Отговор #5 -: Юни 30, 2009, 12:26:32 pm »
 deska_8181, виждам , че си задала въпроса си в друга тема http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=27975.msg597377#new
  Тази я заключвам, няма нужда от отделна.

« Последна редакция: Юни 30, 2009, 12:32:13 pm от Елфи »