0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Диагноза - ендометриоза
« -: Ноември 29, 2005, 16:49:51 pm »
Здравейте на всички.След като прочетох доста истории реших и аз да споделя своята и не само нея.На 24 години съм. Имам сестра близначка, която е с диагноза ендометриоза.Претърпя лапароскопия и в момента е на лечение със Золадекс- трети месец.При разговор с лекаря й, след като му споделила че има еднояйчна близначка той й казал че най-вероятно аз също имам ендометриоза, защото двете със сестра ми носим един и същ генетичен материал или нещо такова.Отидох на преглед при него и след като ме гледа внимателно на ехограф той каза, че имам ендометриозна киста на единия яйчник и че ендометриозата ми е в същата тежка форма като на сестра ми.От всички мнения прочетени до тук ми става ясно че това заболяване не се открива лесно и това най-вече става с лапародскопия.Как да съм сигурна, че лекарят ми е поставил вярна диагноза.Той ме посъветва да си направя лапароскопия, но аз не желая, тъй като все още нямам намерение да имам деца.Повече се притеснявам за сестра си, защото тя страшно много иска да има бебче, а от всичко прочетено дотук разбирам, че дори след лечение със Золадекс не е лесно да се забременее, затова моля повече жени с ендометриоза, които са забременяли след претърпяна лапароскопия и лечение със Золадекс да споделят това, за да вдъхнат кураж на останалите.Моля споделете какви са шансовете да се забременее след това лечение.А какво мислите за моята диагноза.Как е открита вашата ендометриоза.Благодаря ви предварително.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Диагноза - ендометриоза
« Отговор #1 -: Ноември 29, 2005, 16:55:39 pm »
Аз мисля, че трябва да слушаш лекаря, защото при ендометриозата нещата се задълбочават и когато поискаш да имаш дете сигурно ще ти трябва време да се лекуваш.
Затова опитай предварително каквото е възможно.
За сестра ти - винаги има шансове.
Диагноза - ендометриоза
« Отговор #2 -: Ноември 29, 2005, 22:36:21 pm »
Здравей Маги. Аз мисля, че подхождаш малко лекомислено към този проблем и би трябвало да послушаш лекаря на сестра си, за да не съжаляваш някай ден. Най - страшно е когато човек осъзнае че е пропилял един шанс, който би променил живота му.
Желая ти успех във всичко, както и на сестрати.
Диагноза - ендометриоза
« Отговор #3 -: Ноември 30, 2005, 00:16:55 am »
МАГИ написа:
Цитат
Той ме посъветва да си направя лапароскопия, но аз не желая, тъй като все още нямам намерение да имам деца.

с риск да повторя останалите-носа прави.това 4е сега не мислиш за деца не озна4ава 4е трябва да играеш на руска рулетка със здравето си.защото ендометризата е много коварна и може да нанесе необратими поражения и да предизвика по нататъшни проблеми при теб.колкото по-рано се погрижиш за нея-толкова по добре.както има една поговорка-не оставяй днешната работа за утре-защото в твоя случай може да е късно.лапарото е рутинна операция(чела си най-вероятно а и сама знаеш)-нищо не рискуваш и не губиш,а само може да си помогнеш.
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
Re: Диагноза - ендометриоза
« Отговор #4 -: Ноември 30, 2005, 18:14:25 pm »
Цитат на: magi
А какво мислите за моята диагноза.Как е открита вашата ендометриоза.Благодаря ви предварително.

Маги, ендометриозата трябва да се лекува задължително и при двете, независимо коя иска дете и коя не. До колкото знам, когато има ендометриозна киста, тя трябва да се махне и след това да се проведе курс на лечение със Золадекс, Диферелин или Декапептил. Махането на кистата може да стане с лапароскопия или с пункция (като при инвитро). Но начина трябва да го каже докторът. Инжекцийте могат да се получат от касата безплатно, но какви точно документи се изискват, трябва да се консултирате с док?
Ако се налага, ще направите лапароскопия. Операцията се преживява и забравя. Не трябва да отлагате лечението, защото болестта е адски коварна и има момичета, които са изгубили яйчник заради ендометриозна киста. Не искам да те плаша, но фактите са такива. На никого не пожелавам да се случва.
Аз имам ендометриоза в ниска степен, която ми откриха при лапароскопия. Сега ще започвам такова 6-месечно лечение.
И за успокоение ще ти кажа, че има доста момичета, забременели след лечението, включително и моя близка приятелка. Надежда винаги има, но преди това трябва да я унищожите тази мръсница.
Ако се съмнявате в лекарската диагноза, посетете втори лекар. Аз лично бих те посъветвала да се консултирате с Д-р Владимиров. За него слагам в огъня и двете си ръце. Разгледай сайта: http://www.ivf.bg
Наслука!