0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

от къде да започна
« -: Юни 17, 2009, 00:01:55 am »
здравейте нова съм във форума на почти 23 г. съм от 4 г. с партниора ми правим секс без предпазни средства но бебето така и не идва от декември 2008 г. започнах да ходя по лекари имам трихомонално течение какви ли не лекарства изпих но резултатът беше само временен посетих клиниката на д-р щерев там веднага ме насочиха към лапароскопия направихме спермограма на партниора при него всичко е наред ходих на прегледи и на други места една лекарка ми изписа дуфастон и фолиева киселена да пия защото според нея имам в повече мъжки хормони сега накрая на месеца ще видя дали ще ми дойде според вас кое първо трябва да направя- хормонални изследвания или да прибегна направо към хидротубация или цветна снимка
живей за днес защото вчера няма да се върне а утре може и да не дойде
*
Re: от къде да започна
« Отговор #1 -: Юни 17, 2009, 00:17:02 am »
И двете направи, и хормонални изследвания и хидротубация или цветна снимка.
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #2 -: Юни 17, 2009, 00:18:46 am »
Волтарена, ето тук има подробно описани изследванията, които са необходими:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=40&topic=20084.0
Странно ми е, че посещаваш клиника по стерилитет, а не са ти обяснили какво да правиш. Според мен е добре първо да направите спермограма, паралелно на 3 ден от цикъла да си пуснеш полови хормони, тест за хламидия (без значение деня от МЦ), след това цветна снимка и някъде по време на всички тези изследвания проследяване на ехограф за овулация.
 Успех и дано скоро откриете причината, както и бързо да я отстраните !
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*
« Отговор #3 -: Юни 17, 2009, 01:28:18 am »
voltarena, в клиниката освен спермограма, друго не правихте ли?
« Отговор #4 -: Юни 17, 2009, 13:19:47 pm »
според мен би трябвало да изчака с цветната снимка и хидротубацията. нали каза, че имала трихомони. според мен първо трябва да се излекуваш, и чак след чиста микробология и отрицателен резултат за хламидия, и микоплазма да се прибягва към тези процедури. моят доктор беше категоричен, че така само по-голяма беля може да направим. това бяха точните му думи.

*
« Отговор #5 -: Юни 17, 2009, 14:40:33 pm »
Ами в тази клиника освен спермограма,преглед с ехограф и разни хистеро или лапароскопия никакви други изследвания не пускат поне от моите наблюдения :x

voltarena лекувай трихомоните след тях пусни микробиология,хламидия направи си ПХ и както garga спомена"след това цветна снимка и някъде по време на всички тези изследвания проследяване на ехограф за овулация."

успех!