0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Отоплителни уреди за дома?
« -: Октомври 01, 2009, 19:21:03 pm »
Момичета (и момчета):), помагайте:)

Бъдещата ни детска стая досега не е отоплявана освен инцидентно с духалка или маслен радиатор. Разбрах, че за деца не е препоръчително да се отоплява с климатик а и стаята е едва 12-15 кв.
Харесват ми ето тези панелни конвектори за стена
http://www.tesy.com/household_bg.php?catid=42&product=367#
(не е задължително да са на Tesy), но немога да преценя по-добре ли е от масления радиатор, който си имаме?
Моля, за съвет и ориентировъчни цени.
Препоръчайте ми и марка.
Благодаря ви:)
*
Re: Отоплителни уреди за дома?
« Отговор #1 -: Октомври 01, 2009, 19:25:39 pm »
Адакс, разбира се. В спалнята сме с него от почти 10 години. Конветкторен, норвежки. Мислех, че вече ги няма, но  покрай Стефка и Биста в една тема видях, че и те са с такъв (а са отскоро в нов апартамент) та останах приятно изненадана, че имат внос още и в Бургас, че и до нас им е офиса. Взехме и за другата стая. Със сигурност имат и във Варна, но ако няма, а се спреш на това, мога да съдействам :)
« Последна редакция: Октомври 01, 2009, 19:40:49 pm от cygnus »
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #2 -: Октомври 01, 2009, 19:30:22 pm »
Дони, благодаря ти:)
Сега ще се допитам до гугълчо:)да ми покаже какви са:)
*
« Отговор #3 -: Октомври 01, 2009, 20:11:09 pm »
 Има Адакс на българския пазар - и конвекторни, и инфрачервени (лъчеви). Лично аз предпочитам инфрачервените - бързо загряват и топлят първо тялото ( обикновените радиатори топлят първо въздуха в стаята ). На инфрачервените радиатори се усеща бързо топлината.
 Моите са Аплимо (френски) - също много добра  фирма, да не кажа най-добрата на българския пазар. Недостатък - по-скъпи са от конвекторните.
 Но който и от двата вида радиатори (конвекторни или инфрачервени) да избереш, няма да сгрешиш.
 А, да, много важно - на инфрачервения радиатор децата, дори да се докоснат, не могат да се изгорят. За конвекторните - не знам, не съм ползвала.

Ето така изглежда инфрачервения (лъчев) радиатор:

« Последна редакция: Октомври 01, 2009, 20:13:26 pm от Елфи »