Привет didon,
Моята миома беше такава, когато я откриха беше интрамурална с размер 10см. на 10см. Но докато някой лекар реши, че трябва да се оперирам мина доста време - около половин година. Наложи се естествено операция - коремна, миомата ми беше голяма за лапаро. По време на самата операция се оказа, че миомата ми е пробила стената на матката и е навлязла в кухината и се е наложило освен да стържат миомата от матката, а и да я цепнат, за да може да извадят това, което е в кухината. Отгоре на всичкото се оказа, че миомата за два месеца е станала с диаметър от 15см. Ко гато бях на прегледа при професора все ое си беше 10см. Е все пак не съм лекар, но по мое мнение се налага коремна операция.
Оперира ме най-страхотният човек на света - проф. Григор Горчев от Плевенската клиника "Света Марина". Той беше човекът, който каза, че друг вариант освен коремна операция нямам, като ще пазим матката и сега благодарение на него и целият екип на клиниката се въстановявам успешно. Преди 2 седмици бях на контролен преглед и всичко е перфектно. На дали има друг такъв невероятен хирург в цялата страна.
А с какви размери е миомата, за която казваш?