0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
интрамурален миомен възел
« -: Май 27, 2009, 20:19:10 pm »
Интересувам се има ли сред вас девойка,която да е имала интрамурален към субмукозен миомен възел.Сиреч такъв,който да е в маточната стена ,но да нараства към кухината и да са го махнали чрез хистероскопия.

Ще съм благодарна ако споделите с мен как са се развили нещата и къде са ви направили хистерскопията...
или пък ако са ви оперирали с т.н. коремна операция какви са били аргументите на докторите за този им избор...
Re: интрамурален миомен възел
« Отговор #1 -: Май 29, 2009, 13:37:53 pm »
Привет didon,
Моята миома беше такава, когато я откриха беше интрамурална с размер 10см. на 10см. Но докато някой лекар реши, че трябва да се оперирам мина доста време - около половин година. Наложи се естествено операция - коремна, миомата ми беше голяма за лапаро. По време на самата операция се оказа, че миомата ми е пробила стената на матката и е навлязла в кухината и се е наложило освен да стържат миомата от матката, а и да я цепнат, за да може да извадят това, което е в кухината. Отгоре на всичкото се оказа, че миомата за два месеца е станала с диаметър от 15см. Ко гато бях на прегледа при професора все ое си беше 10см.   Е все пак не съм лекар,  но по мое мнение се налага коремна операция.
Оперира ме най-страхотният човек на света - проф. Григор Горчев от Плевенската клиника "Света Марина". Той беше човекът, който каза, че друг вариант освен коремна операция нямам, като ще пазим матката и сега благодарение на него и целият екип на клиниката се въстановявам успешно.  Преди 2 седмици бях на контролен преглед и всичко е перфектно. На дали има друг такъв невероятен хирург в цялата страна.
А с какви размери е миомата, за която казваш?
*
Re: интрамурален миомен възел
« Отговор #2 -: Май 29, 2009, 15:07:21 pm »
Здравей Дидон,аз имах вътрематочни миомни възли (полипи),които махнахме чрез хистероскопия.Понеже инструментите са много малки,и не можеше наведнъж,се наложи да направим четири хистероскопии за изчистване на всичко.Така ми обясни доктора.След последната направихме ин витро,за съжаление неуспешно.Сега чакам одобрение от фонда,за да започнем следващия опит.Пациентка съм на д-р Стаменов,той ми прави и хистероскопиите.Дано съм била полезна,желая ти успех.
*
Re: интрамурален миомен възел
« Отговор #3 -: Май 29, 2009, 23:32:19 pm »
Мойта миома е около3 см.Намира се в стената.Когато я откриха ,преди 3 години беше около 1 см.Не беше мръднала.Обаче миналата година правих инвитро със стимулация и все си мисля,че е пораснала от това.За съжаление обаче нарастването е към кухината на матката и на ехографа се вижда как леко я деформира...Доктора ми предлага хистероскопия .И мен ме предупредиха,че може да се наложи и втора хистероскопия.Оф,не знам,на мен ще ми е трета коремна операция ако не стане с хистерото и все си мисля,че няма да ми се разминат раствания,които ще се отразят неблагоприятно :(
*
Re: интрамурален миомен възел
« Отговор #4 -: Май 30, 2009, 01:40:20 am »
Въобще да не те притеснява хистероскопията,както вече писах,аз минах през четири.Сутринта ме приемат и към 16.00.часа си тръгвам със съвсем слаба менструална болка.Ако обаче стане прекалено голяма,тогава вече ще трябва да правиш коремна операция.Още веднъж,успех.
*
Re: интрамурален миомен възел
« Отговор #5 -: Юни 04, 2009, 00:19:57 am »
мина хистероскопията.Всичко беше нормално.Доктора каза,че е махнал тази част от възела,която е навлизала в кухината.След две седмици съм на преглед да видим какво се случва.Матката имала свойството да контрахира/ изтласква към кухината/ ако има нещо и е вузможно да изхвърли и останалата част от възела към кухината.Това може да наложи повторна хистероскопия...
  Може ли да ми кажете трябва ли да спазвам полово въздържание и дали да огранича физическо натоварване.Усещам малка тежест ниско долу...Не обръщам внимание на процедурата,толкова е по-лека от коремна,обаче може би все пак не трябва да я пренебрегвам
*
Re: интрамурален миомен възел
« Отговор #6 -: Юни 06, 2009, 20:24:49 pm »
ще питам в мойта си тема зада не пускам друга.Какво поведение трябва да имам след хистероскопи на миома.Имам предвид физическинатоварвания и прочее.Не смея да карам колело вече една седмица.Имах сини болки само една нощ.Е, кръвотечение все още имам/6  дни след хистерото,ама то май е и от диферелина/...Таааа,казвате момичета,че с това бебеправене точно като реша да влизам във форма и то нещо става и не тренирам :oops: