Симптомите са същите като при нормална бременност включително и температурата.
Някои момичета (вече бременни) казват че е възможно леко зацапване около датата на очакваната менструация и това е нормално.
Когато бях на 19 години ,бях забременяла и разбрах твърде късно.
Това се случи през 1990 година.Тогава нямаше тестове за бременност ,нито пък знаех нещо за мерене на температурата.
Накратко моите обърквщи симптоми:26 март-нормален цикъл.4април- кекс без да ме пази-1 ден след свършване на цикъла ,нямало страшно от забременяване
28април редовен цикъл
30 май редовен цикъл
юни леко главоболие и изнервеност-но го отчитах като признак на стрес -държавни изпити и подготовка за кандидат-студентски.Хапвах си 4есто,но слабеех.
Цикъла ми идваше на месец и 2 дена и го очаквах на 2 юли.Бях се подула още на 15 юни и това ме учуди(обикновено се надувам като плондер 1 седмица преди да ми дойде цикъла).На 21-22 юни го очаквах,но не.На 25 юни се подух отново, и на втори юли ми дойде,но не беше много интензивен.Отидох на гинеколог на 10 юли и се установи ,че съм в 11та седмица.Отидох при приятеля ми(около 10 сутринта -имах ключ от апартамента му и влязох направо) и видях как една гола сладурана излиза от банята му.Влезнах по-навутре да се убедя,4е е той(защото по това време,хората с апартаменти ги даваха за ползване на свои приятели за терен),захвърлих му ключа и напуснах.
И направих аборт.
Та бебето става ,когато въобще не се надяваш,а когато го искаш се протака с години.
Та обяснението на докторите за моя случай,беше ,4е носейки в себе си гена за близнаци имам по 2 свободни активни яйцеклетки ,като ако несе оплодят и двете,едната остава да прави менструацията до 3-4 месец.