0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

daninaa

• 700
  • Все някога ще успеем
Кръвната група има ли значение
« -: Април 18, 2009, 22:31:09 pm »
Здравейте предстои ми процедура инвитро след броени дни но съм притеснена от факта че съм отрицателен резус фактор и искам да ви попитам може ли това да има отношение и да е евентуален проблем при процедурата ми.Аз имам едно дете и като го родих имам сложена инжекция да не се образуват антитела в организма ми поне така ми каза тогава беше отдавна но така помня че ми казаха и веднага след като родих ми я сложиха.Благодаря ви.
*
Re: Кръвната група има ли значение
« Отговор #1 -: Април 19, 2009, 00:45:30 am »
Най-вероятно става въпрос за Анти Д гама глобулин. Няма опасност за процедурата както и за предстоящата бременност (стискам палци за което) след като имаш бита ваксина вече. Тя касае следваща бременност като подтиска появата на антитела.
Стискам палци за предстоящата процедура!
« Отговор #2 -: Април 21, 2009, 09:57:47 am »
Щом има сложен анти-Д-гамаглобулин няма проблем. Но дори и да не е сложен, нещата се усложняват с напредване на бременността. В първите месеци няма проблем. После могат да се следят анти телата и да се реагира. Поне така ми казаха на мен. А за процедурата - несе притеснявай.
*
« Отговор #3 -: Май 29, 2009, 12:13:28 pm »
алко късно, но да кажа и аз.
Аз съм с кръвна група АБ -. Никакви проблеми нямах - първи успешен опит, нормална бременност и раждане. След като са ти сложили анти Д гамаглобулин-а, както са казали момичетата по-горе, не се притеснявай.
Благодарим Ви Д-р Александров!
« Отговор #4 -: Юни 05, 2009, 00:36:39 am »
На мен не са ми сложили след раждането ваксина. Може ли това да е проблем и да правя аборти още преди да разбера, че съм била бременна.
*

gostenka

« Отговор #5 -: Юни 05, 2009, 16:31:18 pm »
Аз съм кръвна група нулева отрицателна.След раждането ми поставиха такава ваксина, но причината беше, че детето беше взело кръвната група на баща си т.е. беше с положителен резус фактор.Останах с впечатлението, че ако детето беше с отрицателен резус фактор като мен нямаше да има проблем.
*
« Отговор #6 -: Юни 05, 2009, 16:36:08 pm »
Аз съм кръвна група нулева отрицателна.След раждането ми поставиха такава ваксина, но причината беше, че детето беше взело кръвната група на баща си т.е. беше с положителен резус фактор.Останах с впечатлението, че ако детето беше с отрицателен резус фактор като мен нямаше да има проблем.

Точно така. Нямаше да има проблем.