0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Тема на бременните № 41
« Отговор #280 -: Юни 03, 2009, 15:41:54 pm »
Фани, нямам още преки наблюдения за помпите, но си спомням какво се съветваха една друга мои приятелки. Едната от тях препоръчваше българска помпа, била доста евтина и ставала за в болницата. А после вече като разбереш кое как е можеш да изстреляш татито за авент или нещо друго. Ще питам каква точно имаха предвид и пак ще пиша.
*
« Отговор #281 -: Юни 03, 2009, 15:52:20 pm »
Ммм, да и аз така направих с помпите
Ден преди да вляза в болницата си взех една най-обикновена от аптеката, с идеята просто да не отивам без помпа в болницата, а после ако ми потрябва да си взема тази на авент.
Така и не стигнах до помпа  :), бебето свърши тази работа.
« Отговор #282 -: Юни 03, 2009, 16:11:23 pm »
Ами аз си откарах само с българската за 4,50 лв. Но ние си се кърмехме ефективно и съм я ползвала само в периода на недостиг на кърма за стимулация. Така че изчакайте да видите, как ще се развият нещата. Не се нахвърляйте на скъпи помпи. А имам позната, която с тази на Чико за 27 лв (която няма нищо общо с авентската, чиковската на тази цена е с помпичка като за кръвно) успяваше да си изцеди по 100 мл мляко след кърмене, но тя просто си имаше в изобилие.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
« Отговор #283 -: Юни 03, 2009, 17:35:55 pm »
момичата на мен ми казаха помпа на чико била добра и вършела същата работа като на авент и струвала само 27 лв! :wink:
На мен моя приятелка ми даде такава като каза,че е много доволна.Абе то кърма да има пък другото...лесно :)

*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #284 -: Юни 03, 2009, 19:42:43 pm »
Василена, стихчето е страхотно...просълзи ме. Но много силно вярвам, че много скоро и нашата къща ще "мирише на бебе" :lol:
Пожелавам това на всички момичета от Зачатие.
*
« Отговор #285 -: Юни 03, 2009, 20:49:16 pm »
Да се включа и аз по въпроса с помпите - ползвам на Авент /даде ми я една приятелка/ и съм много доволна. По принцип и аз не бях убедена в полезността й,но мога да кажа, че ми свърши много добра работа в болницата докато ми дойде кърмата, защото бебето едно, че беше много малко, друго че постоянно мяташе ръчички, слагаше ги в устата, та докато я науча на гърдата мъкааааа...Та с помпата стимулирах гърдите и така ми дойде кърмата. Сега я ползвам много рядко, щото ламята почти всичко изсуква и не остава за замразяване..Скоро видях, че и Бертони са произвели подобна помпа - видях я в един магазин на Красно село, на външен вид беше досущ същата, но незнам като здравина. Снаха ми каза, че си е купила такава, струва около 30 лв., така че живот и здраве юли ще ви кажа върши ли работа :lol:
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #286 -: Юни 03, 2009, 21:20:43 pm »
И аз пак за гащите да питам..  :D Тези на Канпол откъде гои купувате - от аптека или от магазин за бременни?
Иначе да кажа, че аз днес се срещнах с анестезиолога д-р Игов от ТК. Поразпита ме, боцна ми един Флостерон и каза, че следващата седмица вече ще ми каже за кога съм планувана. Дано всичко е наред и стигна безпроблемно плануваната дата, че днес цял следобед имам доста чести контракции макар и неболезнени. Записах си и час за запис на тонове за следващата седмица. Ами това е. Наближавааааа. :D

*
« Отговор #287 -: Юни 03, 2009, 22:16:45 pm »
Аз да кажа за помпата на Бертони. Изглежда като Авентската, ама няма нищо общо.
Да спестя да не си купувам, взех от братовчедка ми, чисто нова ползвана 1 - 2 пъти Бертони. В началото уж работеше добре, ама след 1 седмица почна да скърца една метална пластина/отзад под буталото/,Авентската е изцяло пластмаса. След още една седмица, тази пластина се счупи. Връщах ръчно дръжката, и си мислех, че се цедя, ама не. Една вечер дойде сестрата и като ми пипна гърдите, се уплаши. И като почна едно стискане...., мале със сълзи съм ревала.
Аз всичко изцеждах с помпа, защото малката беше във фотокамера и не ми я даваха няколко дни.
После си взех Авент..., еми няма нищо общо. Страхотно цеди,даже в началото си мислех, че и тя нищо не прави, защото вакумът беше много нежен, но си вършеше страхотно работата.
С чикото/където е като две спринцовки една в друга/ нищо не успях да направя.
*
« Отговор #288 -: Юни 03, 2009, 22:31:00 pm »
И аз пак за гащите да питам..  :D Тези на Канпол откъде гои купувате - от аптека или от магазин за бременни?
Злати,по-скоро от бебешките магазини. Аз си ги купих от един магазин Топ Бебе на бул. Гоце Делчев, иначе по принцип много неща на Канпол има и в Хиполенд, оттам си купих сутиен за кърмачки, от който съм изключително доволна.
*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
« Отговор #289 -: Юни 04, 2009, 00:46:15 am »

Поразпита ме, боцна ми един Флостерон и каза, че следващата седмица вече ще ми каже за кога съм планувана. Дано всичко е наред и стигна безпроблемно плануваната дата, че днес цял следобед имам доста чести контракции макар и неболезнени. Записах си и час за запис на тонове за следващата седмица. Ами това е. Наближавааааа. :D

Злати, не ти ли е рано за този флостерон? Той не се ли слага по-късничко?
Ще следя за кога ще те планират...че вървим почти заедно.

*
« Отговор #290 -: Юни 04, 2009, 00:55:32 am »
Василена,много хубаво стихче!

Натали,желая ти много скоро да замирише на бебе у вас!

Бранка,радвам се,че си по добре.Да се пазиш!

Уайт,какви са тези анатомични подложки?И те ли се купуват от бебешките магазини или са от аптека?

Нуну,сутиена на Канпол ли ти е?Трикото стегнато ли е?Аз си взех един на Дона балона.Много ми е удобен,нотрикото е много тънко и се разтегна много бързо.

Златулка,всичко ще бъде наред и дано всичко да мине по план!
Канпол съм виждала в Штъркел и Вис виталис(в Пловдив,но предполагам,че в София има съшите неща).За какво е този флостерон?

И аз днес бях на преглед и бебчо е вече 3500 гр.
*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
« Отговор #291 -: Юни 04, 2009, 02:02:13 am »
иха elliq.....какво голямо бебе...))) все така да върви - за радост на мама и тати ..пък и на всички нас тук...)))

Момичета, искам да ви попитам...вие имате ли проблеми със ставите...и по точно със ставите на ръцете...или кокалчетата на пръстите..незнам кое е правилното...
аз вече почти не мога да си свивам ръцете в юмрук...така ужасно болят...и така са надути...не само, когато е топло...а и сутрин като се събудя са толкова отекли...ужасна работа....

*
« Отговор #292 -: Юни 04, 2009, 02:08:32 am »
Миним,и аз имам същия проблем и дори ми изтръпват ръцете понякога.Д-ра каза,че не е ненормално,както и отеклите крака и болките в таза и срамната кост.
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #293 -: Юни 04, 2009, 02:18:57 am »
Миним,и аз имам същия проблем и дори ми изтръпват ръцете понякога.Д-ра каза,че не е ненормално,както и отеклите крака и болките в таза и срамната кост.

Всичко това имах, особено в коста не се търпеще накрая.
Успешни бременности и леки раждания на наближилите термините си!

Злати, ти имаш още доста време, стискам палци. Защо са ти тези гащи?

Натали, ще си умра от кеф, ако почнеш да пишеш тук по-често, да знаеш. Цунки!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
« Отговор #294 -: Юни 04, 2009, 02:52:43 am »

Лявата ръка ми е непрекъснато изтръпнала, а пръстите най-отгоре вече въобще не ги усещам...изпускам почти всичко...сапун, телефон...много е неприятно, защото и да опитам да се почеша с тях...нищо не се получава...(((
но ако ще отшуми след раждането - ще търпя...само да не стане така, че да не мога да си държа бебчетата после...(((((( това най-много ме притеснява...
*
« Отговор #295 -: Юни 04, 2009, 03:50:40 am »
Това с изтръпването наистина е много неприятно.
Някъде от 25 седмица, дясната ми ръка беше непрекъснато изтръпнала. Имах усещането за иглички/като при изтръпнал крак/ и страхотна слабост в пръстите. Да не говорим, че лицето ми беше станало като балон пълен с вода, а глезените като на унгарски кон.
На изписването / 7 дни след раждането/, майка ми, ми каза, че лицето ми е наполовина и че цялата подпухналост е изчезнала./Не беше идвала на свиждане, че беше болна/.

« Отговор #296 -: Юни 04, 2009, 14:04:50 pm »

Лявата ръка ми е непрекъснато изтръпнала, а пръстите най-отгоре вече въобще не ги усещам...изпускам почти всичко...сапун, телефон...много е неприятно, защото и да опитам да се почеша с тях...нищо не се получава...(((
но ако ще отшуми след раждането - ще търпя...само да не стане така, че да не мога да си държа бебчетата после...(((((( това най-много ме притеснява...
Не се притеснявай ще може да си държиш бебетата, моите пръсти все още са изтръпнали, но се надявам скоро да се оправят.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

smile76

• *
  • 201
  • Ако искаш да светиш на другите,трябва сам да гориш
« Отговор #297 -: Юни 04, 2009, 16:34:24 pm »
Здравейте, мами! И аз да се отчета - вече съм с 3 см разкритие, така че всеки момент вече може да вляза в родилното. Почти непрестанно съм с контракции, но явно още е рано - бебето още не се е смъкнало в малкия таз. Ходих на консултация с анестезиолог - решила съм да раждам с епидурална упойка. Въобще вече се готвя да влизам, само вкъщи все още е ремонтна площадка, а таткото само се шашка, че не сме готови. Единствено се притеснявам малко, че непрестанно ми се вие свят и на няколко пъти за малко да колабирам, добре, че имах къде да легна на секундата. Та вече не смея да излизам сама от къщи. Исках да ви питам - вие подготвяте ли си гърдите с кремчета? Гинеколожката ми каза, че не трябва да ги пипам преди да родя, други ми казват, че трябва да ги мажа (ако трябва май вече съм закъсняла  :D )
Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.

*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #298 -: Юни 04, 2009, 17:09:24 pm »

Не се притеснявай ще може да си държиш бебетата, моите пръсти все още са изтръпнали, но се надявам скоро да се оправят.

Това бе и моя най-голям страх, че ще си изпускам бебето, нямах никакви усещания с ръцете.
На невролог ходих, болките бяха ужасни, сега се повтаря отново.
Търпя си и това е, при мен болката и изтръпването престанаха около месец след раждането.
И не само не си изпусках бебето, ами и на никой не го давах. :D

Помагаше ми торба с лед която си седеше заредена във фризера,
ставах нощем слагах леда в една купа и слагах ръцете вътре.
Под студената струя на чешмата също става.

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
« Отговор #299 -: Юни 04, 2009, 18:01:15 pm »
Мацки, имате нова темичка ;)

Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!