0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
шарка-варицела
« -: Февруари 15, 2006, 16:31:51 pm »
Здравейте момичета,
днес ходих на доктор и ми каза че имам шарка-варицела,а имам опасения че може и да съм забременяла.Как мислите - ако съм бременна много ли е опасно да си с шарка и какви последствия може да доведе.За сега ми закъснява само 1 ден и по принцип не е много точен цикъла ми затова не сам сигурна.Правих тест-но нищо не показа.
Благодаря ви!
шарка-варицела
« Отговор #1 -: Февруари 15, 2006, 16:38:01 pm »
Направи си кръвен тест за бременност.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
шарка-варицела
« Отговор #2 -: Февруари 15, 2006, 16:44:34 pm »
ще си направя, но доктора ми каза да изчакам да ми мине шарката и тогава.Ако е в такав ранен етап-може ли да доведе до усложнения
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
шарка-варицела
« Отговор #3 -: Февруари 15, 2006, 17:01:34 pm »
Варицелата и ранна бременност са несъвместими.
По всяка вероятност дори да има зародишче ще загине и ще се изхвърли с месечния цикъл.
Виж ТУК
*
шарка-варицела
« Отговор #4 -: Февруари 15, 2006, 17:12:37 pm »
Явно имам голям късмет.Преди 4 месеца имах спонтанен аборт(не по желание),продалжихме с опитите-защото мина леко и гинеколожката каза да продалжаваме с опитите и сега ако е станало и зародишчето пак загине-просто нямам думи вече!
шарка-варицела
« Отговор #5 -: Февруари 16, 2006, 09:59:53 am »
Цитат на: aaa
ще си направя, но доктора ми каза да изчакам да ми мине шарката и тогава.Ако е в такав ранен етап-може ли да доведе до усложнения

А защо да чакаш да ти мине шарката?
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
шарка-варицела
« Отговор #6 -: Февруари 16, 2006, 10:35:59 am »
Дорктора ми каза че сега съм заразна.А ако съм бременна ще трябва да се направят някакви изследвания за да се види-но не ми каза нищо повече.А сега и да съм-нищо не мога да направя.Аз не пия никакви лекарства и нямам висока температура и имам 10 пъпки -може би леко да я карам тази шарка.Другата седмица мисля да отида директно при гинеколог и там да и кажа-моя личния лекар нищо не знае.
*
Re: шарка-варицела
« Отговор #7 -: Април 29, 2009, 01:31:01 am »
Извинявам се че пиша в стара тема.....

Такъв въпрос зададох и в един друг сайт.Направо копирам въпроса си.
От известно време правим опити с мъжа ми за бебе.
Знам че рубеолата е опасна за бременни ,но какво ще кажете за останалите видове шарка?

Миналия месец имах бременни симптоми (и то доста) ....но едно от децата в групата ми(детска учителка съм) се разболя от шарка....и си ми дойде естествено(аз съм карала шарка като малка)
Този месец пак по същия начин...възможно ли е шарката различна от рубеола да причинява аборт или там някаква аномалия в много ранна бременност до 3-4 седмица става въпрос?
Извинявам се пак за темата ,но ми е притеснено.Ако е така да си взимам отпуск.

Отговора беше да не си създавам излишни емоции.Но аз съм почти сигурна за последните два месеца че стана нещо с тази шарка.Още повече че този месец бях с 38 T ,болеше ме гърло и имах хрема.Шарка не развих понеже съм я карала както и писах.Но имах адски много симптоми от които и гадене и виене на свят....
Ето един линк http://www.moetodete.bg/bremennost/p3_613_0.html.Прочетете коментара на Даниш за бебето и заразата и от шарка във 2-ри месец. :?
« Последна редакция: Април 29, 2009, 01:39:09 am от TV »

*

аси

« Отговор #8 -: Май 21, 2009, 13:16:31 pm »
искам да попитам дали може да доведе до безплодие у мъжа варицелата когато я у карал на голяма възраст
*
« Отговор #9 -: Май 22, 2009, 10:34:20 am »
Има голяма вероятност,ако я прекара тежко.Така поне съм чела и чувала. :(

*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #10 -: Май 22, 2009, 12:16:46 pm »
Има голяма вероятност,ако я прекара тежко.Така поне съм чела и чувала. :(
Аз това съм го чувала за заушката. Ако беше така щяха да имунизират срещу варицела задължително.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.