0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

лилия13

• 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
ТАТ-над нормата
« -: Май 17, 2007, 16:09:05 pm »
Здравеите момичета ТАТ над нормата,какво означава това,с какво се лекува.д-р Даскалов ми каза да пия всеки ден аспирин,някои ако знае нещто повече ще сам му много благодарна.благодаря ви предварително много здраве и касмет от мен и бадете оптимисти,това е наи вайжното.
*

stanley_78

• 408
  • Твоите деца не са твои деца, те са рожба на копнеж
Re: ТАТ-над нормата
« Отговор #1 -: Май 17, 2007, 16:18:02 pm »
ТСХ как е като стойности? ТАТ по принцип е антитяло към щитовидната ти жлеза. Повлияват се много бавно, имай търпение. Имунологични правила ли си? Не претендирам за особена компетентност, но вървя по същия път и с каквото мога ще се опитам да съм ти полезна. :D
*

лилия13

• 360
« Отговор #2 -: Май 17, 2007, 16:37:15 pm »
сега ще си правя имунологични изледвания че да видим какво ще стане по принцип пречело на забременяването но се лекувало.ти какво пиеш,д-р Даскалов каза че не е изключена и грешка при изледването ставали доста такива при това изледване.благодаря ти
*

лилия13

• 360
« Отговор #3 -: Май 17, 2007, 16:39:23 pm »
ТТХ е я норма 0.906 при /0.49-4.67/
« Отговор #4 -: Май 17, 2007, 20:21:56 pm »
   Здравей llullu,

Може да се поровиш във форума, има доста неща написани по темата. На мен преди 8 год. ми откриха Хашимото (болест на щитовидната жлеза, при която се образуват въпросните антитела ТАТ и МАТ). Тогава никой нищо не ми е обяснявал за болестта. През тези години единствено ходех от време на време (веднъж годишно) да си изследвам хормоните на щитовидната, но винаги бяха в норма. Антителата обаче не съм си изследвала. Дори живеех в заблуда, че съм се излекувала, не съм и подозирала, че това е автоимунна болест, кочто не се лекува. Когато решихме да правим бебе аз се присетих за този проблем, който съм имала толкова отдавна. Порових се във форума и си признавам, че ми настръхна малко косата. Но в крайна сметка от момичетата тук разбрах, че при добър конрол от добър лекар нещата си идват на място.
  Аз си изследвах наскоро ТСХ ( 0,99 ), но трябва да си изследвам и въпросните ТАТ и МАТ и да си запиша час при д-р Тодорова.
  Не се притеснявай, изследвай се пак щом има съмнения за грешка в резултата.
  И пиши какво е станало.

:D

Не се знае какво губиш, когато печелиш и какво печелиш, когато губиш!!!
Когато минаваш по въжено мостче над планинска река, не мисли за водата-мисли за брега...!
*

stanley_78

• 408
  • Твоите деца не са твои деца, те са рожба на копнеж
« Отговор #5 -: Май 17, 2007, 22:27:50 pm »
ТСХ-то е страхотно, виж дали не е грешка наистина. Преди време доктор Тодорова ми беше обяснила, че сами по себе си антителата към щитовидната жлеза не са конкретната причина за незабременяването. Те по-скоро са сигнал, че организма изработва антитела към собствени клетки и за автоимунни проблеми, така че на всяка цена си направи имунологични. Предполагам, че доктор Даскалов те е посъветвал. Аз също съм негова пациентка.
*

лилия13

• 360
« Отговор #6 -: Май 18, 2007, 00:01:32 am »
благодаря ви момичета сега ще направя и другите изледваниа и ше видим после какво,дано да е грешен резултат,но както и да е дори и да не е ще се лекуваме и така.трябва да сме оптимисти,пожелавам ви успех.
« Отговор #7 -: Август 20, 2007, 13:46:18 pm »
Здравейте, момичета. Онзи ден самоинициативно си изследвах хормоните на щитовидната на жлеза, ТАТ и МАТ. Всички, освен ТАТ са в норма  8O ТАТ е доста завишен. Днес си взех час за Владимиров да ги види, но е чак за 5.10  :? Той беше препоръчал да направя имонологични и генетични. От имунологичните изследвахме Антикардиолипинови антитела и Анти β2 GP I. В норма са. При генетичните открихме проблем. Сега съм на 1/4 Упсарин и бебеправим.
Въпросът ми е дали увеличените ТАТ могат да прецакат отново нещата, ако забременея преди да се консултирам с Владимиров.
« Последна редакция: Август 20, 2007, 13:47:52 pm от Stivarip »
« Отговор #8 -: Август 21, 2007, 14:45:32 pm »
Stivarip, ако междувременно забременееш, което най-искрено ти пожелавам, веднага се обади за консултация. Предполагам, че ако си пациентка на д-р Владимиров ще те приеме и по-рано при евентуална бременност. Успех! :D
*
« Отговор #9 -: Август 21, 2007, 16:10:54 pm »
Stivarip, консултирай се с д-р Катя Тодорова.
Упсаринът е по-добре да го смениш с аспирин  протект по 1 т. дневно.
Късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #10 -: Август 22, 2007, 09:06:25 am »
Благодаря за съветите, милички  :thankyousign:
*

kstateva

• *
  • 3
  • щом има принцеси значи има и приказки
« Отговор #11 -: Юни 21, 2009, 01:26:17 am »
здравейте момичета,
аз съм нова в форума и то познайте защо проблемно забременяване.
Откриха ми висок Anti TG/TAT/ 110.0  към референтни стойности / do85 IU/ml
нисък HGB /хемоглобин / 107 g/L към референтни стойности /120-180/
Anti-TRO /MAT/ ми е в норма 6.4 към референтни стойности до 20 IU/ml
FT4 11.09 към референтни стойности /10.96-25.8pmol/L /
TSH 4.09 към референтни стойности 0.30-4.10mIU/mL.
Моля някоя от вас да ми каже ако има подобен проблем и да ми сподели това опасно ли е . Казахами за някакъв Хашимото. Моля споделете или ми дайте съвет.

--------------------------------------------------------------------------------------

:babbycarrage: направих си  кръвни изследвания на някви автоимунни ама още не са ми готови  и ги  чакам за да мога на тяхна база да ида при ендокринолог.

--------------------------------------------------------------------------------------

Моля ако ме няма в форума пишете ми на мейл kstateva@abv.bg
« Последна редакция: Юни 21, 2009, 21:42:24 pm от Pesheck »