0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Veselu6ka_20

Искам да попитам?
« -: Март 25, 2006, 17:48:14 pm »
Здравейте и от мен.Имам нередовен цикъл.Гинеколожката ми откри
възпаление и

уголемен яйчник.Предписа ми Флажил (7 дни ) и Оргаметрил по схема за 3 месеца.Искам да ви попитам дали този уголемен яйчник ще доведе до нещо по-сериозно  Благодаря предварително!!!!! :roll:
*
Искам да попитам?
« Отговор #1 -: Март 26, 2006, 12:10:57 pm »
Флажил се изписва при възпаление от гъбички или нещо подобно и на нехо може да се дължи и уголемяването на яйчника. Оргаметрила е противозачатъчно и по всяка вероятност е предписан за регулиране на цикъла. Според мен целта е да се излекува възпалението и да се регулира цикъла.
Все пак всяко неконтролируемо възпаление  може да доведе до по-сериозни неща. Слушай доктора и не се притеснявай.
Успех.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Искам да попитам?
« Отговор #2 -: Март 27, 2006, 08:29:25 am »
Цитат
Флажил се изписва при възпаление от гъбички или нещо подобно и на нехо може да се дължи и уголемяването на яйчника. Оргаметрила е противозачатъчно и по всяка вероятност е предписан за регулиране на цикъла.

Не е съвсем така.
Флажила се изписва не само при гъби или нещо подобно - а при бактериално възпаление, причинено от различни по вид патогенни организми.
Оргаметрила си е прогестерон. За разлика от дуфастона не се прилага в цикъл, в който са правени опити. Прогестеронов препарат се изписва по различни причини - за справка виж листовката.

Възпалението на яйчника /андексит/ може да има лоши последствия, включително и да бъде причина за незабременяване. Същото така може да пречи на овулацията, нарушаване на цикъла и тъй нататък.
Би следвало за да се изолира причината за възпалението да се направи микробиология и чак тогава според антибиограмата да се лекува. Доколкото ми е известно за андексит помага и физиотерапия.
Искам да попитам?
« Отговор #3 -: Март 27, 2006, 17:16:10 pm »
Благодаря ви за отговорите.Днес бях на контр.преглед и лекарката каза че имам подобрение (гледа под микроскоп отново бялото течение).Каза да продължа да си пия Оргаментрила по схемата и да отида при нея когато ми дойде мензиса,за да ми изпише противозачатъчни.Но за яйчника ми нищо не спомена.Искам да ви питам сега ако правя секс без презарватив и без да съм започнала да пия противозачатачните си дали няма да получа пак някое възпаление?(имам постоянен партньор)
*

lady_11

• 3217
Искам да попитам?
« Отговор #4 -: Март 27, 2006, 19:34:43 pm »
Цитат
гледа под микроскоп отново бялото течение

То освен да го гледа, трябва да се направи и посявка.

Цитат
Искам да ви питам сега ако правя секс без презарватив и без да съм започнала да пия противозачатачните си дали няма да получа пак някое възпаление?(имам постоянен партньор

Ми най много бременност да получиш. Ти да не мислиш че подобрението означава излекуване? Я надявай гумичката на постоянния си партньор , за да не си играете на пинг-понг.
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
Искам да попитам?
« Отговор #5 -: Март 28, 2006, 00:15:21 am »
Цитат на: lady_11
Цитат
гледа под микроскоп отново бялото течение

То освен да го гледа, трябва да се направи и посявка.

Хи-хи, голям майтап:), ми така де, какво значи, че го гледал под микроскоп, тези доктори са големи образи.
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

Ji

Искам да попитам?
« Отговор #6 -: Март 28, 2006, 08:38:17 am »
А партньора не е ли лекуван?При мен като се получи гъбичната инфекция-след употреба на антибиотик, след МБ се лекувахме и двамата.Но явно пък при мен не е имало кой знае какво подобрение-във влагалището останаха коки, а и това възпаление на яйчника не съм сигурна дали не е е следствие от тази инфекция.
Искам да попитам?
« Отговор #7 -: Март 28, 2006, 20:25:18 pm »
Миналата година ходих при друг лекар и партньора ми пи хапчета заедно с мен,но сега тази гинеколожка не му предписа.
*

lady_11

• 3217
Искам да попитам?
« Отговор #8 -: Март 29, 2006, 07:25:19 am »
Мда, освен уролози, май има и гинеколози смотани...
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Искам да попитам?
« Отговор #9 -: Март 29, 2006, 11:23:10 am »
Мда, освен уролози, май има и гинеколози смотани...

А, за това отдавна нямам съмнение  :D Пък и аз съм най-добрият пример за попадане при такива личности  :twisted:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
Искам да попитам?
« Отговор #10 -: Март 29, 2006, 12:08:00 pm »
Флажила се изписва за трихомонас и задължително трябва да пие и от партньора. При жената се изписват и вагинални, а за двамата опаковка по 4 хапчета наведнъж. Трихомонаса се вижда под мискроскоп и не е нужно посявка. Както писа някой по-горе да не си играете на пинг-понг.
 Vesejubka, ти не попита ли за какво трябва да пиеш тези лекарства?
Искам да попитам?
« Отговор #11 -: Март 29, 2006, 19:48:11 pm »
Miusli,предишният път аз и гаджето ми пихме Трихомонацид:той перорално,а аз перорално и вагинално.
*

lady_11

• 3217
Искам да попитам?
« Отговор #12 -: Март 29, 2006, 20:22:15 pm »
А ако не е трихомонас вагиналис /както е правилното име/ ко па`им? Гълтаме трихомонацид до забрава ли , я стига бе!
Трябва качествена - достоверна  МБ с антибиограма.
Искам да попитам?
« Отговор #13 -: Март 29, 2006, 20:35:41 pm »
А ако не е трихомонас вагиналис /както е правилното име/

Пълното ;)

Или на български - трихомони   :D
*
Искам да попитам?
« Отговор #14 -: Март 30, 2006, 12:39:51 pm »
Аз съм се лекувала с Флажил за трохомонас , който лекаря откри с микроскоп, също и партньора ми. За мен трихомонацита е остаряло лекарство. Пак ти напомням да питаш гинеколога си за какво ти е изписано това.