Скрита, ти никъде не си написала, че твоя любим системно прекалява с алкохола, нито, че е алкохолик, затова няма ди давам съвети относно това, ако е така обаче - жалко. Но аз съм на друго мнение. Ето го: Баща ми е най-добрия човек на света, не защото ми е баща, най-добрия е. Той е уникално състрадателен - едно от най-важните за мен качества, които говорят за природна интелигентност, душа, сърце, доброта. Не е алкохолик, може месец без капка алкохол, но има периоди, в които прави неколкодневни турове до безпаметност, има начален стадии на сериозно чернодробно заболяване, кара кола в пияно състояние, ходя да го прибирам, той избухва......трагедия. Аз съм на 28 години, а това започна преди 5 години. Т.е. имала съм прекрасно детство. Сега обаче понякога проклинам живота си, не защото баща ми тормози мен или семейството ми, защото тормози себе си, той сигурно осъзнава, че след като му е забранено да близва алкохол от 4 години става въпрос за нещо много сериозно. Стахувам се, че след поредния литър!!!! Водка ще умре. Проклинам се, че немога да му помогна, искам на мен да се случват лошите неща, не не него. Той понякога плаче и въпреки това неможе да спре, сам незнае защо. Скрита, такива хора са слаби и безпомощни, искат помощ, срамуват се, осъзнават какво се случва и ги е срам. Такива хора небива да се изоставят. Те обичат и след като предизвикват обичта ти, заначи има защо да се бориш. Не е вярно, че няма спасение - има, аз знам. Пиша това на теб, но искам и други хора да го чуят - заради баща ми и заради много като него.
Та така, бори се и за детето, и за него, и за себе си, докато можеш. Вярно е, че при мен е баща, а при теб мъж, но и в двата случая става въпрос за любим човек.
Скрита, с твоя помощ аз излях част от мъката си, всъщност единствената мъка в моя живот, която аз на никого не споделям, иначе аз съм много усмихнат и бих казала щастлив човек и много силен. Благодаря ти