0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Decapeptyl и овулация?
« -: Януари 09, 2009, 19:51:14 pm »
Мили момичета,
От 3 месеца съм на Клостилбегит без резултат.Миналия месец имах 2 доминанта на 30мм и настъпи овулация на 13 ден от МЦ,но бебче-няма!
Този месец имам доминант на 20мм и попитах лекаря дали не е по-добре да ми бие Прегнил или негов заместител за да спукаме фоликула преди да стане пак толкова голям и да регресира?Каза ми ,че сега е момента ако ще го правим така и ми сложи 2 инжекции Decapeptyl 0.1.Аз прочетох обаче,че те са за "предотвратяване на спонтанна овулация" и това ме хвърли в потрес.
Някой има ли си на представа дали наистина може да се постигне овулация по този начин :ask: :balk_160: :balk_144:
Прегръщам Ви силно и предварително благодаря за отзивчивостта!!!  :bighug:

*
Re: Decapeptyl и овулация?
« Отговор #1 -: Януари 09, 2009, 22:13:08 pm »
Ти сигурна ли си, че ти е била декапептил?! А не прегнил или овитрел? Защото ако е сложила декапептил за таймиране на овулацията, то може някой директно да й изиска дипломата!!

« Отговор #2 -: Януари 09, 2009, 22:48:32 pm »
 Има ли вероятност да не си доразбрала нещо?
Предполагам  , че ти е сложил лекаря ти Прегнил или Овитрел?
Прегнила е в ампулка , а Декапептила е в готова за употреба спринцофка.
« Отговор #3 -: Януари 09, 2009, 23:27:48 pm »
1000% съм сигурна,защото лично си купих "готовите спринцовки".Имам си и рецепта за тях.Аз не знаех за какво са и трябваше бързо да ги намеря за да ми ги бие.Обиколих в 10 аптеки и накрая успях.После като се прибрах прочетох някои неща и затова съм в ужас.Аз знам,че е Прегнил и го питах,а той ми изписа това....Не знам вече...Инжекциите са ми сложени... :balk_145: :balk_145: :balk_145:

*
« Отговор #4 -: Януари 09, 2009, 23:59:58 pm »
бягай далеч от този лекар
« Отговор #5 -: Януари 10, 2009, 08:51:30 am »
А все пак Декакпетил за какво се слага? :ask: :balk_144:

« Отговор #6 -: Януари 10, 2009, 12:34:10 pm »
за блокиране на хипофизата и контрол на хормоните при предстоящо ин витро.
Много се ядосах от прочетеното, къде ги намирате такива лекари просто се чудя.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
« Отговор #7 -: Януари 10, 2009, 16:32:04 pm »
 :balk_144: Най-интересното е,че днес тестът за ову беше с наситени 2 линии.Възможно ли е да се дължи на инжекциите?  :oops:

« Отговор #8 -: Юни 20, 2010, 11:44:01 am »
Темата е много стара, но пък седи незавършена.

Има разлика м/у Декапептил 0.1 и Декапептил Депо. Първата разновидност на препарата е като Прегнил - за подпомагане на овулацията. Втората разновидност се използва за блокаж при дълъг протокол.

Пралагали са ми и двете в к-ка Надежда, д-р Стаменов.

Луна, не се ядосвай, просто не може да знаем всичко....
« Отговор #9 -: Юни 25, 2010, 08:57:45 am »
Дали е въпрос на късмет или лекарят си знаеше работата,но резултатът е налице  :)

На 24.01.2009г. научихме най-щастливата новина и в момента се радваме на нашия девет месечен палавник  :bori_001:
Силвити,благодаря за информацията,която е много ценна за мен!Само като се сетя в каква нервна криза изпаднах и то от моята неинформираност :(

*

Zai

• 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
« Отговор #10 -: Юни 25, 2010, 10:18:03 am »
Така е, и аз си бях изкарала акъла с този декапептил. Декапептил 0.1 х 2 и на мен ми го дадоха за индуциране на овулация - д-р Стаменов. Така че, спокойно!

Дано да имам късмета на plamitoto!

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
*

Zai

• 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
« Отговор #11 -: Юни 28, 2010, 10:19:34 am »
Чувствам се длъжна да напиша какво стана с мен и декапептил 0.1. Бях стимулирана с меногон 2 сухи вещества на ден за 8 дни за инсеминация и направих доста фоликули, не знам точно колко, но ме наболяваха яйчниците. Декапептила ми го дадоха за предизвикване на овулация вместо стандартното ЧХГ под някаква форма - прегнил и т.н. Както сама се ограмотих, причината е била множеството фоликули. За огромно мое съжаление обаче, само някакви си 5 дни след инсеминацията ми дойде цикъла. Много се притесних, но не можах да получа задоволително обяснение защо така е станало. След много четене, отново причината се оказа декапептила. При около 30% от жените той тотално блокира лутеалната фаза. Очевидно ми е даден, за да се избехне хиперстимулация, това му е предимството, но при някои жени, към които спадам и аз, тотално прецаква ЛФ. Забравих да кажа, че пиех Дуфастон х 2 на ден! Цикълът ми дойде на фона на дуфастона.

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!