0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Въпрос свързан с ОВУ
« -: Април 07, 2009, 22:01:50 pm »
Здравейте,искам да попитам ако имаш абсолютно редовен цикъл,който ти идва на 24-ия ден и никакви кисти месеци наред,възможно ли е да нямам овулация?Миналия месец ходих на ехограф за бъбреците и лекарката която ме гледа ми каза,че ако искам да забременея сега бил момента,защото виждала фоликул но бях на антибиотик и не сме правили опити.Този месец обаче започнах да си меря БТ и се оказа че не съм имала овулация.Гинеколожката сподели след като ми видя графиката,че ако и другия месец нямам,ще ме праща за стимулация.Трябва ли да си направя първо хормонални изследвания,ако наистина и този месец липсва или....?Малко и нямам вяра на тази гинеколожка,но съм в процес на търсене на друг.Моля  за препоръки.Благодаря!
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
Re: Въпрос свързан с ОВУ
« Отговор #1 -: Април 07, 2009, 22:08:53 pm »
Само от мерене на БТ 1-2 месеца, не може да се постави диагноза - липса на овулация. За да се проследи дали имаш ову или не, е нужно да се направят изследвания на хормони и няколко месеца да се прави фоликулометрия. Стимулации не се правят преди да е намерана причината за незабременяването. Както и задължителните изследвания преди това - спермограма на мъжа в специализирана клиника и проверка проходимост на тръби при жената.

Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
« Отговор #2 -: Април 10, 2009, 00:46:06 am »
отиди на консултация с поне още 1 лекар, винаги е хубаво още 1-но мнение още пове4е за такъв сериозен въпрос!!! 8)

« Отговор #3 -: Април 10, 2009, 13:12:16 pm »
Как така разбра че нямаш Ову сигурна ли си в термометъра си(най добре е анално с живачен 10минути)Къде я мери Т?Не бързай със заключенията и потърси и друго мнение.Успех и ни дръж в течение. :wink:

« Отговор #4 -: Април 10, 2009, 19:00:24 pm »
Здравейте и от мен!

А защо не оппиташ с тестове за ОВУ?

Но-най сигурно си остава фоликулометрията. Аз лично нито с тестове успях нито с БТ..

Успех!
*

slantze37

• 159
  • Това ,което не ме убива ме прави по силна!
« Отговор #5 -: Април 10, 2009, 21:12:39 pm »
Еха каква е тази бьрза диагноза,момичетата са прави пьрво направи още поне една консултация.Може термометьра да не е сьвсем в ред-така че не бьрзай с притесненията,пьк и по мое скромно мнение мисля че не си единствената която 1 месец в годината да няма ОВУ и той по някаква случайност да е точно този.УСПЕХ!