0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Любс

• 418
  • Имам си една мечта....
Re: Лапараоскопия инвитро или…
« Отговор #20 -: Август 14, 2006, 22:51:23 pm »
Данди, моята диагноза е същата като твоята. Отстраниха ми тръбата с хидросалпинкса, а сега изглежда, че и другата се е поразбутала. И аз не знам какво точно ще реша.

Ами като се е поразбутала и ако е станала като отстранената, то решението е ясно :wink: и ти много добре го знаеш какво е

виж се с доктора си, говорете и обмислете нещата заедно. аз съм сигурна, че той ще ти даде точно решение на проблема ти!!!  пък ти си знаеш най-добре :) :)

а на теб via ти пожелавам успешен опит за второ бебе!!!  :)
(ние да се класираме и за първи път ще е добре  :lol: )
No body is perfect, i`m NOBODY!!

*

snejito

Лапаропластиката има ли ефект?
« Отговор #21 -: Октомври 07, 2008, 16:26:41 pm »
Здравейте!!!
Моята история е кратка, защото от скоро ходя по доктори. Започнах с мерене на базална температура - казаха ми, че има липса на овулация?! Смених доктора и направих хормонални изследвания, които бяха в норми!Откриха ми фоликулярна киста - 2,5см. и днес ходих на изследване - проходимост на тръбите!Откриха ми двустранна ампуларна непроходимост! По думите на доктора следва - лапароскопия и в краен случай инвитро. Какво ви е мнението за лапаропластика?

*

tiana_85

« Отговор #22 -: Октомври 24, 2008, 22:35:00 pm »
Не знам от какви хламидии са те излекували.. но само за информация на всички: в света са познати 109 вида хламидия, в България се правят изследвания само за 3 от тях!!! И може да се прихване дори от въздуха вече. Съжалявам!
*
« Отговор #23 -: Февруари 15, 2009, 22:52:22 pm »
здравейте момичета,
знам, че тази тема не е пипана от доста време, но ще се радвам да ми отговорите. През ноември ми направиха лапароспокия за отстраняване на тубарна бременост. Епикриза: дясна тръба - с ектопична бременост, с диаметър 1 см, в истимичната част
лява тръба - практически липсващ фимбриален апарат, с множество сраствания.
този месец ЦС със следния резултат - зарисувани двустранно тръби, завършващи с хидросалпинс. КМ не се излива в кухината намалкия таз за стандартното време. след въвеждане на допулнитело количество, се визуализира неголям по обем свободна КМ в лявата половина на малкия таз. Непроходимост на дясната маточна тръба. хидросалпингс декстри. забавено по време и сила отделяне на КМ от лява маточна тръба.
прочетох за няколко момичета забременели след ЦС с резултат двустранно запушени тръби. до колкото разбирам вкарването на КМ е спомогнало за това.
съпругът ми отсъства за няколко месеца, но си говорим за това дали да не пробваме няколко месеца и ако няма резултат - лапароскопия и инвитро
или пък ако не дай си боже повторим това, което се случи през ноември - при лапароскопията  за прекъсване на бременоста и прекъсване или отстраняване на тръбите и пак ин витро
какво бихте ме посъветвали? дали да рискуваме? и колко и какво рискуваме? дали да не направя нова ЦС след като си дойде мъжо и тогава да опитваме...
много се чудя :ask:
споделете
Благодаря  :bighug:
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #24 -: Февруари 16, 2009, 21:32:09 pm »
smil , ако има хидросалпингс и да забременееш е опасно за плода. на твое място бих се насочила директно към лапаро и след това инвитро, защото ще избегна много рискове. все пак ти и твоя лекар решавате, но поръси още едно мнение и то задължителн в клиника по стерилитет. покажи им снимката и епикризата от лапарото и тогава вземай решение. успех и късмет.
никога не отстъпвай на принципите си!
*
« Отговор #25 -: Февруари 16, 2009, 21:46:32 pm »
Joli, аз имам пълно доверие на преценката на д-р Даскалов, а и честно казано не знам към кого другиго да се обърна за второ мнение освен към д-р Стаменов, но това както знаеш става трудно (или по-скоро бавно). все пак имам няколко месеца отсрочка да помисля и да почета. благодаря ти за пожеланията.
п.п. какво имаш редвид под "защото ще избегна много рискове"?
*

*слонче*

• 1764
« Отговор #26 -: Февруари 17, 2009, 13:42:33 pm »
ми аз не бих рискувала инвитро и при евентуален неуспех да ми препоръчат лапаро за отстраняване на салпингса и после ново инвитро. моя близка след 2 неуспешни опита и направиха лапаро и успя на 3, но защо трябваше да изживява предишните два?
дано се включат и други момичета за съвет, но още едно мнение мисля, че нява да е излишно. ако не ти се чака при д-р Стаменов се запиши при д-р Владимиров или д-р Щерев, там има свободни часове по-рано. успех
*
« Отговор #27 -: Февруари 17, 2009, 14:05:36 pm »
о, да, няма да рискувам инвитро без прекъсване на тръбите. надеждата ми беше за естествено забременяване, макар и шансът ми да е = на чудо...
благодаря ти съветите и отделеното време  :flower:
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #28 -: Февруари 17, 2009, 15:13:48 pm »
... ако не ти се чака при д-р Стаменов се запиши при д-р Владимиров или д-р Щерев, там има свободни часове по-рано. успех

А може и при д-р Александров - АГ Варна. По въпроса за хидросалпингса непременно трябва да се премахне този проблем преди инвитро, а за естественото забременяване с него и тези сраствания и практически липсващ фимбриален апарат шанса за забременяване наистина е чудо. Може и да ти подейства откровеноста ми като студен душ, но това е моето мнение въз основа на моите познания. Не падай духом, вземай се в ръце записвай час при специалист и действайте по въпросите какво и как ще  правите от тук на татък. Желая ти много успех!!!
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
« Отговор #29 -: Февруари 17, 2009, 15:25:41 pm »
Starlet благодаря за мнението и честноказано за откровеността. Колкото до студения душ - нали затова сме тук - да се стоплим с думи и  :bighug: след всички лоши новони. Колкото до специалист - ще се доверя на док каквото ме посъветва и като се върне мъжо - ще действаме. Пък каквото тестът покаже  :wink:
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #30 -: Февруари 17, 2009, 16:09:48 pm »
Starlet благодаря за мнението и честноказано за откровеността. Колкото до студения душ - нали затова сме тук - да се стоплим с думи и  :bighug: след всички лоши новони. Колкото до специалист - ще се доверя на док каквото ме посъветва и като се върне мъжо - ще действаме. Пък каквото тестът покаже  :wink:

:D Отново Успех ти желая!!!  :grouphug2:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

vilimili

• 512
  • Ще ми липсваш много татко!Поклон пред паметта ти.
« Отговор #31 -: Февруари 17, 2009, 16:11:47 pm »
smilи аз ти желая успех и дано вземете правилното решение!  :goodluck: :bighug:
*

*слонче*

• 1764
« Отговор #32 -: Февруари 17, 2009, 22:23:22 pm »
в библиотеката на Зачатие има статия за това, което те интересува.http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=583&Itemid=26]
успех и прочети статиите в библиотеката. много са полезни.
« Последна редакция: Февруари 17, 2009, 22:24:37 pm от Елфи »
*
« Отговор #33 -: Февруари 18, 2009, 11:35:53 am »
да, статиите наистина са полезни и аз съм изчела всичко , което за сега ме засяга (или поне така си мисля). може би не съм обяснила идеята си правилно - док още в началото ми обясни, че преди инвитро е задължително прекъсване на тръбите, ако са с хидросалпингс както при мен, поради което този вариант въобще не подлежи на обмисляне. надеждичката ми беше да пробваме естествено няколко месеца преди да продължим нататък
май започнах да се повтарям...
joli, благодаря ти все пак  :balk_21:
« Отговор #34 -: Февруари 18, 2009, 15:25:08 pm »
Мила Смил, с хидросалпингс и естественото забременяване е обречено както ти е казала и Starlet по-горе. Съжалявам миличка, но наистина се обърни по-добре към специалист по стерилитет. Много успехи и много късмет!
*
« Отговор #35 -: Февруари 18, 2009, 15:26:57 pm »
 Аз избягвам да давам съвети, защото това е работа на лекарите.
Но, ако действително имаш големи сраствания, рискът от извънматочна бременност /ако изобщо се стигне до бременност с такива тръби/ е доста голям. Понеже имам почти същия проблем с тръбите, това е мнението на моята лекарка.
*
« Отговор #36 -: Февруари 18, 2009, 16:06:32 pm »
Snow-white, Елфи,
благодаря ви!  :hug2:
май за пореден път се оакзва, че гледам прекалено романтично на света, ама пусто не мога да порасна и все си мисля, че нещата стават така, както ние ги искаме  osi_13
добре, че поне ви има вас, съпругът ми и правилният доктор - в добри ръце съм!
« Отговор #37 -: Април 02, 2009, 00:38:22 am »
аз сам нов потребител.имам една лапароскопия,след това едно неуспешно инвито с диагноза запушени маточни тръби.преди 4 месеца в софия ми направиха пластика на тръбите.някои минал ли е по този път и може ли да ми даде савет