здравейте момичета,
знам, че тази тема не е пипана от доста време, но ще се радвам да ми отговорите. През ноември ми направиха лапароспокия за отстраняване на тубарна бременост. Епикриза: дясна тръба - с ектопична бременост, с диаметър 1 см, в истимичната част
лява тръба - практически липсващ фимбриален апарат, с множество сраствания.
този месец ЦС със следния резултат - зарисувани двустранно тръби, завършващи с хидросалпинс. КМ не се излива в кухината намалкия таз за стандартното време. след въвеждане на допулнитело количество, се визуализира неголям по обем свободна КМ в лявата половина на малкия таз. Непроходимост на дясната маточна тръба. хидросалпингс декстри. забавено по време и сила отделяне на КМ от лява маточна тръба.
прочетох за няколко момичета забременели след ЦС с резултат двустранно запушени тръби. до колкото разбирам вкарването на КМ е спомогнало за това.
съпругът ми отсъства за няколко месеца, но си говорим за това дали да не пробваме няколко месеца и ако няма резултат - лапароскопия и инвитро
или пък ако не дай си боже повторим това, което се случи през ноември - при лапароскопията за прекъсване на бременоста и прекъсване или отстраняване на тръбите и пак ин витро
какво бихте ме посъветвали? дали да рискуваме? и колко и какво рискуваме? дали да не направя нова ЦС след като си дойде мъжо и тогава да опитваме...
много се чудя
споделете
Благодаря