0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Грип по време на бременност
« -: Март 20, 2009, 10:52:14 am »
Здравейте момичета.
Бременна съм в 25 седмица и от 4 дни ме тръшна някакъв грип. Първоначално оплакванията бяха само болки в гърлото, и ниска температура, за което правя гаргара с лайка и сода, пия чайчета, смуках лукчета, ефизол, взимам фервекс - по един сутрин и един вечер преди лягане.
От два дни се добави и хремата - имам един инхалатор Vitcko, който е само с мента, камфор и евкалипт - вдишвам си от него, абсолютно безефикасно и вече направо се задушавам поради запушения си нос. През деня някакси изкарвам, но през нощта е истински кошмар.
От снощи започнах и да кашлям (слава богу не много често), но явно че хремата се стича надолу и чрез кашлицата я отхрачвам. Забравих да кажа, че към другите илачи добавих и чай от дюли, орехови черупки и листа от лук.
Досега не смеех да взимам никакви лекарства, нито за гърлото, нито за хремата, но днес мисля да попитам доктора за Биопарокс.
Моля ви да споделите как се справяте с грипа по време на бременност. Мъжът ми го изкара почти на крак, като си пиеше фервекс и пръскаше капки за нос и на 4 ден беше кукуряк, а аз всеки ден все по-зле ставам и се притеснявам за бебета да не им навредя нещо.
*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
Re: Грип по време на бременност
« Отговор #1 -: Март 20, 2009, 12:08:52 pm »
Добави си  и Хомеожен 9.
Аз така се спасих ,с него и Биопарокс.
Но,питай и доктора си все пак :wink:

Д-р Стаменов,обичаме ви!
*
« Отговор #2 -: Март 20, 2009, 12:28:13 pm »
nia_nick, за гърлото може да ползваш и прополисови таблетки. Може да пробваш с физиологичен разтвор да си почистиш носа, на бебетата така се чисти нослето, може и на теб да помогне.
« Последна редакция: Март 20, 2009, 12:32:25 pm от gabi32 »

*

everything_possible

• 957
  • Всичко е възможно, ако го пожелаеш истински.
« Отговор #3 -: Март 20, 2009, 12:44:58 pm »
Аз вземах осцилокоцинум. А ако прибегнеш до атибиотик мисля,че задължително ти трябва лекарско мнение и най-вероятно антибиограма. Биопарокса е локален, но все пак с антибиотиците шега не бива и трябва да се определи дали имаш нужда от него.
Трябва да попиташ и за фервекса. На мен по време на бременността не ми го даваха заради някаква съставка за носа, те всъщност другите две са парацетамол и витамин С. Много помага също сокове от прясно изцеден лимон с мед. За носа- физиологичен разтвор.
ВЯРВАЙ! Мечтите се сбъдват!