0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ненаддаващо бебе?
« -: Април 28, 2010, 09:31:10 am »
Здравейте,
Искам да попитам д-р Бърди, а и другите майчета дали са се сблъсквали с моя проблем.
Бебето ми се роди доносено 3400 гр, като на консултацията първия месец се оказа, че е наддал едва 100 гр.

Бебето се кърми на поискване, като изяжда 80-120 мл (сега е на 45 дни), давам и добавка, която в повечето случаи не иска.
Единствения видим проблем е, че ака по-често от обичайното - по 7-8 пъти дневно
Взехме микробиология от акито, която е чиста.
Изключително съм притеснена (може би защото го сравнявам с голямото ми дете, което наддаваше по 1500 гр. месечно).
Ще се радвам за съвет, както и да споделите своя опит
*

julia_m

• 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
Re: Ненаддаващо бебе?
« Отговор #1 -: Май 01, 2010, 21:38:50 pm »
НА месец, бебето трябва да хапва по 120мл. кърма(мляко) на хранене като се храни през около 2,5-3 часа, не по-често. Ако интервалите между кърменията не са достатъчно дълги - кърмата ти може и да не е достатъчна.
100гр. за месец ми се вижда изключително малко :( и на мен. Честото акане не е проблем, то е характерно за кърмачета - на всеки памперс - ако, т.е. колкото хранения толкова акита, при един интервал от 3 часа са си точно 7 хранения, значи  акита, едно повече не ми се вижда да е проблем.
Ако мислиш че кърмата ти не е достатъчна, но това ще си проличи, ще иска да хапва по-често и ще плаче, но ако не е нервозно и неспокойно незнам какво друго можеш да направиш.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #2 -: Май 01, 2010, 22:16:07 pm »
100 гр. за първия месец е малко. Пробно кърмене? Да не би кърмата ви да е недостатъчна? На цедене колко мл имате? За нормално се смята първия месец да бебето да наддане 600-800.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #3 -: Май 02, 2010, 20:19:59 pm »
Моите деца и двете имат проблеми с усвояването на витамин Д. При тях наддаването е по-трудно. Големият в месеците, в които изобщо наддаваше, наддаваше половината от нормалното. А ядеше нормално.
Малкият постоянно нещо джвака. Ходи по количките на децата и си краде солети. По два банана изяжда между яденетата и едва сега си прави 10-те килограма. Имало е и месеци хич да не наддава. Ако се засече ръст/тегло излиза, че е в най-ниските 5%.

Не се панирай и не се обвинявай себе си. Нека лекарката да пусне необходимите изследвания и да види защо е така.
Обикновено прехранваните деца акат много, а не гладните. И аз се бях панирала така с голямото и нямаше кой да ми каже, че при тези деца е така.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #4 -: Май 03, 2010, 07:03:37 am »
Ами Калина първия месец смъкна 200 гр. педиатърът я прегледа каза, че няма следи от недохранване. Правих пробно кърмене, изсука само 30 гр. Започнах да я слагам по- често на гърда през 1,5-2часа, не както ми каза педиатърката през 2,5-3 часа. След като се установи, че смъква, се бях вкарала в едни филми. Дахранвах 20 дни и то само 3-4 пъти, когато наистина виждах, че е гладна. След това минахме само на кърма.
Калинае здрава и палава и тежи 11 кг.

[/url]
« Отговор #5 -: Май 11, 2010, 15:24:54 pm »
Благодаря ви за подкрепата
При нас нещата се оправиха - започнах да дохранвам, като постепенно намалявах количеството на адаптираното мляко - и в момента сме почти изцяло на кърма (давам добавка само вечер), като бебето започна да си наддава - според педиатъра момченцата са си такива - по-капризни