0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

след хиперстимулация
« -: Ноември 10, 2009, 21:17:17 pm »
здравейте, някой имал ли е хиперстимулация след дълъг протокол, по-точно руптури на яйчниците след пункция и по какъв начин е продължил процедурите?
Re: след хиперстимулация
« Отговор #1 -: Ноември 10, 2009, 21:21:40 pm »
здравейте, някой имал ли е хиперстимулация след дълъг протокол, по-точно руптури на яйчниците след пункция и по какъв начин е продължил процедурите?

Какво означава руптури на яйчниците ?
Докторите не ти ли казаха как продължавате натам ?
*
« Отговор #2 -: Ноември 10, 2009, 21:48:05 pm »
Би трябвало да са й казали. Потвърдено ли е, че има руптура?
« Отговор #3 -: Ноември 10, 2009, 22:14:11 pm »
Би трябвало да са й казали. Потвърдено ли е, че има руптура?

Доколкото разбрах руптура е разкъсване , пробиване , но наистина ми е интересно да разбера как се получава при пункцията и защо ???
*
« Отговор #4 -: Ноември 10, 2009, 22:24:37 pm »
Аз не разбрах руптура при пункцията ли е или е усложнение след хиперстимулацията?
« Отговор #5 -: Ноември 10, 2009, 22:27:19 pm »
Аз не разбрах руптура при пункцията ли е или е усложнение след хиперстимулацията?

От поста на мацката аз оставам с впечатление , че е руптура в следствие на пункцията , но пък преди това пише , че е хиперстимулирана ... не знам и аз се обърках вече ..., а може би двете неща са свързани някак си ...
Надявам се авторката да се включи и да обясни.
*
« Отговор #6 -: Ноември 11, 2009, 00:09:28 am »
Защото и самата хиперстимулация носи риск от руптура или торзия.
« Отговор #7 -: Ноември 11, 2009, 17:47:36 pm »
здравейте момичета. извинявам се за смута, който съзадох и ще ви обясня по подробно какво ми се случи.след пункцията, на същия ден вечерта се почувстах зле- подуване и силни болки в корема, виеше ми се свят и не можех да ставам и дори не можех да ходя по малка нужда, абе просто не пусках нищо, на сутринта на следващия ден отидох направо при доктора и той като ме видя разбра за какво става въпрос. веднага ме приеха в болница и ме оперираха - разрез ниско долу от яйчник до яйчник. получила съм кръвоизлив в коремната кухина от яйчниците. в момента ми предстои второ икси предполагам и много ме е страх да не се повтори същото. та за това питам дали някоя от вас е преживяла нещо подобно и как е продължила напред. да доизясня, че трансфера ми от замразени ембриони бе неуспешен.
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #8 -: Ноември 11, 2009, 17:57:56 pm »
Не съм много наясно и надявам се никога да не разберем!

Какво става при хиперстимулация, не може ли в процеса на стимулация това да се предвиди.А обречено ли е инвитрото, има ли шанс да се овладеят нещата навреме.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
« Отговор #9 -: Ноември 11, 2009, 18:08:17 pm »
наблюдаваха ме редовно 2 пъти седмично  и според мен всичко си е било уж както трябва. никой не ми е казал, че нещо не е наред. но  докторите ми казаха, че е хиперстимулация - руптурите са едни от крайните странични ефекти. доколкото подразбрах, яйцеклетките които са се образували са били доста на брой. извадиха само 16. след случката замразиха 6 ембриона, при първия трансфер 2 бяха напълно развити и ми ги трнсферираха, а до втори не се стигна (трябваше да бъде на 09.11.09), защото другите три не са се развили след размразяване. та поради тази причина питам, дали има вероятност пак да се случи.
*
« Отговор #10 -: Ноември 11, 2009, 18:43:12 pm »
Съжалявам за това, което ти се е случило.
Не се притеснявай, следващият път се очаква от докторите ти да вземат мерки за да предовратят хиперстимулационния синдром - има много методи за това - подходящи за целта протоколи за стимулация, редовен мониторинг на серумни нива на естрадиол и ежедневни ултразвукови прегледи. Ето тук са описани превантивните мерки за избягване на ОХСС.
Синдром на яйчниковата хиперстимулация
От сърце ти пожелавам успех!
« Последна редакция: Ноември 11, 2009, 18:49:53 pm от cygnus »
« Отговор #11 -: Ноември 11, 2009, 19:13:26 pm »
благодаря ти за куража който ми даваш. изчела съм доста неща по моя въпрос, но явно не съм го преодоляла все още. не мисля да се отказвам. доктора каза, когато решим да отидем и да преценим какво ще правим по нататък. надявам се да няма други момичета с подобен проблем, но все пак ми се иска да поговоря с някой, който има такъв опит.благодаря отново!
« Отговор #12 -: Ноември 11, 2009, 23:29:46 pm »
Здравей мила, аз имах такъв инцидент при първата ми процедура. След нея имам още две пункции, без никакъв проблем. Случват се такива неща за съжаление, но след това в клиниката ще подходят с повишено внимание към теб и всичко ще бъде наред! Естествено страха ще остане, но се преживява... Давай смело напред, нямаме друг избор!
« Отговор #13 -: Ноември 12, 2009, 20:21:39 pm »
благодаря ти за надеждата jingle_bell. представа си нямаш колко ми помагаш. дано не се слуват такива неща никому. ама ние всички сме бойци. не съм подозирала ни най- малко колко са силни жените, когато се наложи.  :)