0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Момичета, моля дайте ми съвет! Замислям се дали да сменя клиниката за репродуктивно здраве, в която ходим. Няма да споменавам името за да не настройвам никого - клиниката е една от големите.

Там ни взеха вече доста пари, направихме доста изследвания, откриха проблема и без да ни дадат обяснения и без да се опитаме да го лекуваме, ми казаха че сме за инсе или ИКСИ и да записваме час. Иска ми се преди да преминем към това, да проверя тези резултати и на друго място и да видим дали няма начин първо да опитаме с други средства. Как мислите, дали в друга клиника ще приемат за валидни изследванията, които имаме вече?

Да поясня, не съм изгубила доверие в способностите на лекаря, а просто се чудя дали не бързат за да вземат по-бързо паричките - все пак ИКСИ-то подготовката са скъпи.

Много, много благодаря мили дами!  yahoo_17


*

    Zlatulka

  • *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Раши, разбира се, че във всяка друга клиника ще ви направят консултация по документи. Но аз си мисля, че след като пишеш за ИКСИ явно става въпрос за проблем при съпруга, който едва ли биха могли да решат в клиниката. А в зависимост от увреждането в сперматогенезата може да се окаже, че и няма как той да се повлияе. Най-малкото можете да отидете при андролог на консултация защото той би бил най-компетентен. А защо споменаваш заедно с ИКСИ и инсе пък съвсем не ми стана ясно след като втората процедура се прави при далеч по-добри резултати.. osi_10

*
Мерси Златулке ;)

Ами споменавам и двете процедури, защото доктора така ми каза, като спомена, че ще каже скоро за кое от двете сме. Права си, проблемът не може да се реши от клиникат. Но се чудя дали не е редно да пробваме няколко месеца с хапчета, диета и т.н., пак да направим пак спермограма и тогава да скачаме на иксита, инсета и т.н.
Ето ти ми даваш идея за андролог и смятам да отидем. Понеже не сме ходили при андролог, не беше ли редно лекарят да ни насочи натам?

Просто ми се струва, че някак си много бързо и без да се изпробват всички варианти, ни пращат направо на следващия етап.

Много ти благодаря


*

    Zlatulka

  • *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Ами аз не знам какви са ви показателите. Защото в много случаи при ИКСИ едва ли ще ви помогнат разни лечения до степен, че да забременееш спонтанно или да си за инсе. А за лекарства и тем подобни преди да сте отишли на андролог е немислимо да говориш. Давай едно по едно и спокойно. Ще дойде и вашия момент. :D

*
Мерси мила :)

Резултатът е нормални плувци 5% по Крюгер - нарушенията са във формата, като количество и подвижност са добре. Ще отидем на андролог да видим и той какво ще каже и дали има смисъл да опитваме още.

Благодаря за подркепата и хубав ден! :)





*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Резултатът е нормални плувци 5% по Крюгер - нарушенията са във формата

туй нещо с хапчета и диети не се лекува. идете при андролог, ако намерите свестен такъв, но това е положението. бройка и подвижност са горе-долу променливи показатели и зависят от причини, които са преодолими. морфологията е относително постоянна.
затова са ви насочили към инсеминация или ИКСИ. щом са ви дали и опция за инсеминация, това е добре. една инсеминация ще ви спести повече време и пари, отколкото разтакаването по андролози, пиенето на скъпи витамини и добавки, пускането на нови изследвания и чакането с месеци, докато накрая пак кацнете на инсеминацията...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Zlatulka

  • *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Абе те ако кацнат на инсеминация ще е добре. А за морфологията имам малко по-различно мнение. Не знам може моят съпруг да е изключение, но имаме морфологии 7% по СЗО; 3% по Крюгер и после 10% по Крюгер.  8O Е, завършихме пак с ИКСИ, де. Но искам да кажа, че и при нас добавките не помогнаха особено.

*
Аз само да допълня, че ако проблемът е в спемограмата, то не е наложително чак да се сменя клиниката. Обикновено в добрите клиники по стерилитет се правят читави спермограми, а ако това не е достатъчно като аргумент не пречи просто съпругът да си запише час и да направи спермограма в друга клиника :wink:


*
Благодаря момичета! Наистина ми е полезно да споделя с вас, които вече сте тръгнали по този път! :)
Хубав уикенд


Иска ми се преди да преминем към това, да проверя тези резултати и на друго място и да видим дали няма начин първо да опитаме с други средства.
Притеснява те заключението на лекаря или се страхуваш от процедурите?
Ако е първото , получила си много съвети как да постъпиш. Няма нищо лошо в това да чуеш още мнения.
Ако е второто , остави си малко време, знам ,че не е лесно да свикнеш с мисълта за зачеване по медицински начин.

Успех и стискам палци! :goodluck:
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Мерси мила :)

Резултатът е нормални плувци 5% по Крюгер - нарушенията са във формата, като количество и подвижност са добре. Ще отидем на андролог да видим и той какво ще каже и дали има смисъл да опитваме още.

Благодаря за подркепата и хубав ден! :)



rashi - само да споделя -ние първоначално бяхме  с морфология по Крюгер 9 и както вас с  добра подвижност.
Лекаря каза ,че  при тези показатели може да стане и по естествен път ...Така мина половин година в индикиране на овулация и опити за решаване на проблеми при мен .
След 7-8 месеца новата спермограма  показа 3% норм морфология по Крюгер.
Причини за влошаването ?-никои не би могъл да каже  -мъжът ми не пие ,не пуши ...остава стрес или да има нещо сериозно ,което да е причината.
Д-ра каза -ИКСИ-и аз реагирах клато теб -ама няма ли друго решение?да се лекува ?
Писах и питах много момичета .Отговорите-значително подобрение в морфологията едва ли може да се получи .Така и не отидохме на андролог.
Пие само витамини,мед ,пчелен прашец ,пшеничен зародиши т.н-виж темата за  приробни лекове и бърканицата .
Разбира се сама   вземаш решението -просто исках да ти разкажа ,че понякога чакането и отлагането  с нищо не помагат.
И аз  се питах дали да не повторим спермограмата ,но осъзнах че няма смисъл -щом е  в репрод клиника ,а не случайна лаборатория.
Както са ти писали -ако искаш само повторете  спермограмата-при същите резултати ,едва ли има друго решение.
Разбира се стават и чудеса-дано имаш такова!!!



« Последна редакция: Февруари 20, 2009, 19:32:54 pm от nimika »


*
Раши, моето мнение е да - отидете на андролог. Не е нужно да сменяте клиниката. Нашето положение беше сходно - относително добър  обем и подвижност и морфология 8% по Крюгер. Тъй като положението при мен беше много по-тежко, отговора при нас беше ИКСИ, но това не попречи съпругът ми да приема витамини и хранителни добавки/ самоназначих му Л-карнитин, Трибестфорс и вит. А и Е. Е, незнам дали е имало ефект, защото после така и не направихме спермограма, но факт е, че с такава морфология аз забременях спонтанно, така че шанс винаги има! Успех! :D
И аз смятам че  консултация а анролог, уролог не е излишна. Ако преминеш към процедура спеставяш време, може би за това са ти заговорили за тези процедри.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
Много благодаря за съветите и подкрепата момичета :) Задължително ще идем на андролог.

Eфирче, мила, не се страхувам от процедурите изобщо. Това са неща, които просто се налага и ги правиш. Естествено ще ми трябва време да свикна с идеята, че ще стане чрез икси, но единствено важно е да си имам детенце някой ден. Поисках съвет, защото знам, че на момчето ми му е мъчно и се притеснява. Просто ако има минимален шанс да стане по естествен начин, на него ще му олекне.

Стискайте ми палци! И аз стискам за всички вас и пожелавам прекрасна седмица :)


*
Раши, успокой се, мила, дали е в теб причината или в него няма никакво значение, при нас като е и при двамата какво от това? Важна е наистина нагласата, че ДА - ти ще имаш дете, независимо по какъв начин, мисли само за това, това е най-важното!!!
*
nunu, много много прегръдки  :bighug: :bighug: :bighug: :green_dust_1:



Стискайте ми палци! И аз стискам за всички вас и пожелавам прекрасна седмица :)

Имаш ги , ще успеете! :hug2:
*
Мерси Ефирче :)))))))))))))))))


Хубав и спокоен ден на всички вас мили момичета :))))))) Само хубави новини да има :)))