0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

помощ проблем с раничка
« -: Януари 29, 2009, 18:39:09 pm »
Здравейте момичета,
моля ви дайте ми съвет ако можете до скоро се опитвахме да си правим бебе, но ми се появи нещо подобно на цистит и трябваше да спрем.
Имам стара раничка която е горена преди 7 години....Сега ходих на преглед и лекарката при която ходих я маза с нещо по спомен се казва вагинин или вагинал- едно шише голямо колкото йод топи един памук, цвета е червеникав.....оказа се че по този начин я била тоширала..... Това беше първия път преди да ми се появи цистита и без изобщо да ми каже какво прави....
Втория път вече с цистит пусна цитонамазка- резултата е втора + група.,Пише още Бактериален колпит Екзо и ендоцервицит Незряла плоскоклетъчна метаплазия....Когато прочете това ми каза да сядам да ми тушира раничката пак с това- аз направо онемях-първо първия път на прегледа само преди 2 дни изобщо не говореше за туширане, второ бях отишла само да си взема изследванията и после как разбра от написаното че трябва да я тушира, освен това имам изписани глобули които поставям всяка вечер т.е мястото не е чисто.....Незнам много се изплаших от лекарството с което ме беше мазала 2 пъти  и то без да знам, 2-ия път се усъмних какво прави....Страхувам се да не е навредила на раничката-защото вече беше и горена....Бях ходила отдавна при Яков и той ми беше казал щом е горена, няма да я прави нищо....
Ако някой знае нещо моля ви пишете ми....
Аз съм от Варна, вече съм си записала час за друг лекар но ако някой знае добър специалист в тази област и е от Варна моля да ми пише
Лекарката ми каза че щяла от 2-ра група да ме върне на 1-ва (за цитонамазката) аз честно казано незнам дали това е възможно, но мисля че не е....Доста съм объркана, помогнете
Предваритено благодаря

*
*
Re: помощ проблем с раничка
« Отговор #2 -: Февруари 01, 2009, 18:14:23 pm »
Цитат
казва вагинин или вагинал
Да не е ваготил?
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #3 -: Февруари 01, 2009, 18:29:33 pm »
Казаха ми че, д-р Цветкова е добър гинеколог. Кабинета й е на ул"Битоля" 1 и понеже часове за записване няма чак до април или май месец , може да идеш директно в кабинета и да чакаш да те приеме. Телефон за контакт 052/635708 , а телефона в другия й кабинет находящ се на ул. Т.Влайков 052/603654
Желая ти успех и пиши пак, когато имаш повече яснота.  :goodluck:
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*

kreizi

• *
  • 41
  • [url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphic
« Отговор #4 -: Февруари 05, 2009, 20:57:17 pm »
здравей палечка.за раничката прави си промивка с клеева тинктура(прополис на капки)в дамски душ капваш 40-50 капки и си правиш промивка всяка вечер.моята раничка така изчезна без горене и без лекарства.успех :D :goodluck: :balk_103:
« Отговор #5 -: Февруари 12, 2009, 18:41:03 pm »
KREIZI,
колко време трябва да се правят тези промивки с прополиса и може ли нещо да навреди. Аз прочетох за него на доста хора е помогнал, но все пак малко се страхувам и чувам за първи път за него....
Иначе след 1 седмица съм лекар и сигурно ще я маже със Сулхожин...

« Отговор #6 -: Февруари 12, 2009, 18:49:33 pm »
Garga,
благодаря ти за съвета за д-р Цветкова- наистина е добър специалист - при нея съм ходила може би 5-6 години, страхотен лекар е. Първия път тя ми оправи проблема с раничката, за съжаление откакто съм започнала работа не мога да ходя и да чакам при нея- трябва да си пускам ден отпуска, затова попаднах на толкова "добри" лекари-просто ходех при лекари които работят в събота...Часове при Цветкова няма 2 месеца напред всеки път когато имам зор звъня там и после ходя другаде....
Сега съм рецила да ходя при Савулева също чух че е много добър специалист - и мога да изляза за около 1-1.30 от работа за преглед...
*

kreizi

• *
  • 41
  • [url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphic
« Отговор #7 -: Февруари 12, 2009, 20:40:17 pm »
палечка неможе да навреди той е антибактериален.колкото за времето прави го всяка вечер виж какво ще е състоянието като отидеш на лекар.зависи при мен 2 седмици ми бяха достатъчни.успех и пиши какъв е резултата :goodluck: :balk_103: :balk_602:
*

crow

• 2670
« Отговор #8 -: Февруари 12, 2009, 21:36:19 pm »
Garga,
благодаря ти за съвета за д-р Цветкова- наистина е добър специалист - при нея съм ходила може би 5-6 години, страхотен лекар е. Първия път тя ми оправи проблема с раничката, за съжаление откакто съм започнала работа не мога да ходя и да чакам при нея- трябва да си пускам ден отпуска, затова попаднах на толкова "добри" лекари-просто ходех при лекари които работят в събота...Часове при Цветкова няма 2 месеца напред всеки път когато имам зор звъня там и после ходя другаде....
Сега съм рецила да ходя при Савулева също чух че е много добър специалист - и мога да изляза за около 1-1.30 от работа за преглед...
Най-сетне минаха 4 месеца и часът ми за д-р Цветкова е утре.. Наистина много се чака, но понеже всички я хвалят - почаках доста. Надявам се и аз да бъда възхитена. Само се моля да нямам нищо сериозно ...
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
« Отговор #9 -: Февруари 15, 2009, 11:31:27 am »
Garga,
Цветкова е страхотен лекар и преди всичко е човек, много се раздава за хората, приготви се чакане дори и със час се чака най малко 30-40 минути....Вече много хора я знаят и има много работа, прекалено е претоварена и я разбирам иска да помогне на всички- наистина не го прави само за пари....но понеже е много заета се случва да пропусне нещо понякога - не бързай обясни й всичко...От личен опит знам че е много по компетентна от много "величия" във варна...желая ти успех дано останеш доволна от прегледа
*

crow

• 2670
« Отговор #10 -: Февруари 15, 2009, 13:04:45 pm »
Да, Палечка - верно е, останах доволна. Сега чакам резултатите от изследванията и ще ида пак, за да ми ги разясни. Аз преди няколко години имах раничка, която ми обработиха с лекарство и сега и тя както и други видяха че е имало нещо, което е третирано. Незнам доколко това е проблем. Тя даже ме пита дали не е горена тази рана..Озадачава ме до какво ли би довело това, въпреки че се виждало че е лекувана. За малкото време на прегледа не успях да питам за всичко, защото то като започне разговора за едно и се завърта и не за всичко остава ред. Надявам се следващия път да не пропусна да попитам. Исках да си направя и цитонамазка, но засега ми пусна само микробиология. Напълно съм се ошашавила, макар че каза че всичко е наред - не знам вече кой път да хващам...
« Отговор #11 -: Февруари 16, 2009, 19:10:16 pm »
Garga,
бъди спокойна щом ти е казала че всичко е наред значи не е нещо сериозно, като излязат резултатите ще ти изпише лечение ако се налага и ще се оправиш... Сигурно ще ти тушира раничката ако е необходимо- прави се 2-3 пъти ако не се повлияе няма смисъл-тогава се гори-не е страшно и не боли.Ако се налага раничката ти да се гори питай я за замразяване- аз не го знаех научих във форума за него(криотехология, криотерапия)или нещо подобно беше....казват че било по добре от горенето с ток....аз другата седмица ще питам за този метод- предполагам че моята раничка няма да мине само с туширане....
Това което се чудя е защо при положение че моята раничка вече е горена веднъж отново се е възстановила и колко вредно ще е второ горене или замръзяване не знам- че не съм и раждала....ужас....Знам само че не трябва да се оставя така още повече че ми прави и проблеми -течения и т.н. все ужасни женски неща..., но ти бъди спокойна твоята поне още не е горена-трябва да е в по добро състояние от моята....
А за цитонамазката сигурно ще  ти я пусне другия път ако си имала по голямо бяло течение цитонамазката не дава точен резултат- така съм чувала, а пък и тя сигурно има нещо в предвид...В добри ръце си но ако е нещо по сериозно второ мнение не е излишно все пак...Успех и пиши какво е станало
*

crow

• 2670
« Отговор #12 -: Февруари 16, 2009, 19:38:49 pm »
На прегледа се видя само, че съм имала раничка преди и че е третирана (горена или лекувана някак), но не спомена че има нужда да се прави нещо т.е. в момента нямам раничка. Д-р Цветкова не каза, че това е проблем - даже напротив каза, че всичко ми е наред. Но.. кой знае. Ще трябва да настоявам и за цветна снимка, защото мисля че това е следващото, което трябва да изследвам. Обаче не зная къде точно да ида във варна, за да ми я направят и да не се налага да чакам с месеци наред ...
« Отговор #13 -: Февруари 17, 2009, 13:52:42 pm »
Момичета, търся Солкожин, но разбрах, че от половин година го няма.
Къде в ПЛовдив да търся солкожин и какъв заместител може да се ползва.
Дано слънчо огрее и моят дом ...
« Отговор #14 -: Февруари 17, 2009, 21:26:55 pm »
Да понякога раничките нищо не се правят ако са малки и не ти правят проблем и не са опасни...
За цветна снимка не знам май правят в майчин дом но съм чувала че за разчитане на резултата най-добър във Варна е Кателия Александров

Между другото и във Варна никъде няма Солкожин...За заместител аз не знам