0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Консултация с генетик
« -: Февруари 23, 2009, 10:32:33 am »
Здравейте,
Предстои ми трети опит ИКСИ,по мое настояване моя лекар ме насочи към кнсултация с генетик.Аз съм правила изследвания в Плевен при доц.Конова но мъжа ми няма никакви.Ще ми се да съм подготвена с въпроси а пък ми е мътна индия,освен цитогенетичен анализ има ли други изследвания, които са препоръчителни при стерилитет.Ако някой е правил и има опит нека сподели.   
Re: Консултация с генетик
« Отговор #1 -: Февруари 23, 2009, 11:17:39 am »
аз съм правила освен цитогенетичния анализ и изследванията за тромбофилия.
« Отговор #2 -: Февруари 23, 2009, 11:45:01 am »
Нека и мъжа ти направи цитогенетично изследване. Също и SDI тест, ако не е правил.
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*
« Отговор #3 -: Февруари 23, 2009, 12:32:41 pm »
Аз като казах никакви при него ,имах предвид никакви генетични, иначе SDI и едно друго за прикрепителна способност HBA сме правили.Мисълта ми е генетичните само с цитогенетичен анализ ли се изчерпват или има и други.Аз имам пълен набор от тези, които доц. Конова препоръчва ,там ми откриха дефект който е свързан с усвояването на фолиева кисилина.Ще видим, аз като се замисля то затова си е консултация ,може би генетика ще прецени какво точно да се пусне като изследване.   
« Отговор #4 -: Февруари 23, 2009, 12:54:01 pm »
Ако ще правите консултация за цитогенетичен анализ трябва и двамата с мъжа ти да сте там. Иначе май друго изследване не препоръчват.
« Отговор #5 -: Февруари 23, 2009, 19:54:15 pm »
Освен цитогенитичен анализ ще трябва да направите и микроделеции на Y-хромозомата. Цитогенетичният анализ нека го направи в Майчин дом на 6 ет. в катедра "Медицинска генитика". Там изследването е абсолютно безплатно! Само трябва предварително да отиде и да се запише. Резултата става готов за 3 седмици. Микроделециите ще му ги назначи генетика след кансултация. Предполагам вече са ви записали час за него в клиниката. На място ще му вземат кръв и резултата ще ви го изпратят пак в клиниката след около 2 седмици.   
*
« Отговор #6 -: Февруари 24, 2009, 11:44:28 am »
Благодаря за съветите момичета ама цитогенетичния тест и микроделециите на хромозомата Y не са ли едно и също и дали е възможно и двете изследвания да се направят на едно и също място и в едно и също време, ние не сме от София и не знам колко ще спестим от безплатната възможност в майчин дом да не говорим за лутането!
« Отговор #7 -: Февруари 24, 2009, 22:10:42 pm »
Не, двете изследвания не са едно и също нещо. Цитогенетичният анализ показва промени в броя и структурата на хромозомите, а за микроделециите се прави ДНК-анализ на самата Y-хромозома. Разбира се, че могат да се направят едновременно, но някой беше писал, че цитогенетичното излиза около 130 лв., за това ти предложих варианта с Майчин дом. Още повече, че микроделециите пък се правят пак там, но на 14 ет. в Лаборатория по молекулярна патология, където консултират проф. Кременски и д-р Савов. Но ако ви е по-удобно в клиниката - направете там консултацията и изследванията. Само имай предвид, че пак няма да стане всичко в един ден, защото д-р Савов идва за консултации в понеделник след обяд, а кръв взимат рано сутрин. Успех и само добри резултати за напред  :D!
*
« Отговор #8 -: Февруари 25, 2009, 12:22:57 pm »
Джингъл влагодаря за пожеланията , то май както го описваш е доста объркано в смисъл не съвпада с моите планове.ще го оргонизираме някак, дано само резултатите да са добри!