0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Споделете опит с Funglon i Polygynax
« -: Януари 05, 2010, 14:24:15 pm »

здравейте момичета,
някой може да ми помогне с информация за Флуглон и Полижинакс, как  точно се приемат, ефект и т.н.извинявам се за невежеството, но съм нова в борбата с гъбите.След микробиологична посявка на вагинален секрет се оказа, че имам левкоцити "значително" каквото и да значи точно не знам  :oops:

Ако някой знае и какво означава ПЕК?
В чужбина съм, изпратих сестра ми при гинеколожката с резултата, защото трябваше да пътувам за вкъщи и естествено тя  нищо конкретно не разбрала, имала съм инфекция но каква??? - имам рецепта за ФЛУГЛОН КАПСУЛИ 100 мл 16 бр. за 8 дни за мен и партньора и ПОЛИЖИНАКС вагин.глобули за 12 дни и всичко това от 1 ден на месечен цикъл, преди 2 месеца ползвах канестен ваг.свещички и в упътването пишеше да не се ползват по време на месечен цикъл.
Явно гъбичките ми не са се махнали с канестена, макар, че нямам сърбеж или обилно течение, само понякога, но юли имах спонтанен аборт мисля, че ги хванах от бременността.

ИЗСЛЕДВАНЕ НА ВЛАГАЛИЩЕН СЕКРЕТ:

Материал за изследване: влагалищен секрет
Микроскопски препарат: ПЕК, Лактобацили масово, Левкоцити значително, коки /-/ отр.
резултат: липсва бактериален растеж, CANDIDA SP./-/отр.

ПРЕДВАРИТЕЛНО ВИ БЛАГОДАРЯ 

Re: Споделете опит с Funglon i Polygynax
« Отговор #1 -: Януари 05, 2010, 14:40:27 pm »
Това е за Фунголонаhttp://bda.bg/images/stories/documents/bdias/31435s.pdf
а това е за Полижинаксаhttp://bda.bg/images/stories/documents/bdias/33197s.pdf
но, защо на Candida ти пише отрицателно, то точно това са гъбичките?
Иначе предписаното лечение е добре, Фунголона би трябвало да ти помогне.
 :nurse_1:
http://bda.bg/images/stories/documents/bdias/drugs2_list2_2.html
Вагиналните свещички не се използват по време на цикъла, трябва да изчакаш да ти спре и тогава.
Задължително трябва да се лекувате и двамата с партньора ти т.е и той ще трябва пие Фунголон.
« Последна редакция: Януари 05, 2010, 14:45:43 pm от kartiche »
*
« Отговор #2 -: Януари 05, 2010, 18:01:28 pm »
kartiche, благодаря ти за мнението, и аз се чудя, пак говорих със сестра ми,лекарката казала, че профилактично ми ги изписва заради левкоцитите. В Астрия  Funglon-a се оказа с друго име Diflucan, а Polygynax няма, сега ще трябва да ходя пак в някоя аптека и да питам да ми препоръчат заместител. И аз незнам защо имам тези левкоцити, но явно нямам кандида, септември си правих генетични изследвания и там също ми правиха микробиологично изследване за микроплазми, уреаплазми и хламидия беше отрицателно, също така правих и цитомегаловирус и токсоплазмоза също отрицателно. Август месец бах на контролен преглед при гинеколог след аборта  и му казах,че имам някакво течение и той с микроскоп изследва секрета и каза гъбички, тогава ме лекува 6 дни със канестен крем и вагинални таблетки, и тогава аз проявих пак самоинициатива, той въобще не забеляза при прегледа. Според мен  гинеколога тук не е много в час или се прави на такъв понеже съм чужднка- незнам, но аз на него не му се доверявам много, но за съжаление съм в малък град и е само той. Тогава мазах и мъжът ми с крема, той въобще не ми спомена да се лекува партньора, а това за мен е недопустимо и другото което ме смути, че не ми каза да отида на преглед след лечението за да види дали инфекцията е излекувана!
 :ask:
« Отговор #3 -: Януари 05, 2010, 19:16:34 pm »
http://www.bda.bg/images/stories/documents/register/Mp.htm
Това е страницата на агенцията по лекарствата. Ибираш първата буква на лекарството, после го намираш от списъка и кликваш върху ЛФ.
Отваря ти се информация за състава и проиводителя.
Там където пише МЕЖДУНАРОДНО НЕПАТЕНТНО НАИМЕНОВАНИЕ кликваш  и виждаш всички лекарства на различни производители с този състав т.е. това са едни и същи лекарства, тъй наречените генерични лекарства.
И тъй като живееш в чужбина си препиши именно МЕЖДУНАРОДНОТО НЕПАТЕНТНО НАИМЕНОВАНИЕ,  то е уникално за цял свят и където и да отидеш и в която и аптека в света да попиташ ще могат да те разберат какво точно лекарство искаш.
Ти вече си забелязала случая с Фунголона и Дифлукана- това са техните търговски имена, а генеричното им име е Флуконазол.
Казваш, че няма Полижинакс при вас, ето ти някои други препарати , които евентуално до потърсиш:
Betadine, Braunovidon,-тези двете са едно и също , Gyno-Pevaryl 150mg  и 50mg, Gyno Dactarin, Macmiror, Canesten, Clotrimazol-тези двете са едно и също , Lomexin  и др. Това са търговските им имена в България, а ти чрез МЕЖДУНАРОДНОТО НЕПАТЕНТНО НАИМЕНОВАНИЕ ще провериш във вашите аптеки кое от тях го има.
Betadine и Braunovidon са универсални, те са йодни .
Поста стана много дълъг, но професионално изкривяване, аз съм помощник-фармацевт :)
Успех, пиши ако свършиш работа, ще ми е интересно да разбера как е по света в техните аптеки. :wink:
« Последна редакция: Януари 05, 2010, 19:19:47 pm от kartiche »
*
« Отговор #4 -: Януари 06, 2010, 12:54:41 pm »
за съжаление Polygynax е известен само с това име, регистрите на ИАЛ ги знам, прегредала съм ги, ще се наложи да ми го изпратят от бг.
Колкото до аптеките, нищо особено, когато попитах и за двете лекарства аптекарката взе два големи алманаси и почна да ги търси поименно за да види съставките, но определено не познаваше продуктите по имена. Иначе Дифлукан има и ще си го купя но е към 38 евро, сега ще опитам да си взема рецепта, за да мине през здравната каса и да платя само 4,90 евро на опаковка. Иначе няма проблем, с българска рецепта може да се купи медикамент, но на свободна цена.
« Отговор #5 -: Януари 06, 2010, 15:10:23 pm »
Привет, скъп е Дифлукана,ама е голям убиец на гъби, тъй че го вземай. Пих го преди три дни и съм по-добре,а бях ужасно,ама ужасно гъбясала. Колкото до полижинакса на мен като светена вода ми подейства т. е никак. Тъй че смятам, че не е фатално,ако ти дадат някое лекарство с подобни съставки.
*
« Отговор #6 -: Януари 06, 2010, 16:08:14 pm »
Привет, скъп е Дифлукана,ама е голям убиец на гъби, тъй че го вземай. Пих го преди три дни и съм по-добре,а бях ужасно,ама ужасно гъбясала. Колкото до полижинакса на мен като светена вода ми подейства т. е никак. Тъй че смятам, че не е фатално,ако ти дадат някое лекарство с подобни съставки.
радвам се да чуя отзиви за дифлукана, сподели как го приемаш, на мен на рецептата ми пише от 1-ви ден на месечен цикъл да се почне 8 дни през 12 часа по 2 табл., за полижинакса също от 1-ви ден на месечен цикъл 12 дни по 1 в.г., в листовките чета да не се прекъсва по време на цикъл, но ми е малко странно, да си слагам вагинални таблетки по време на цикъл :ask: :ask:
« Отговор #7 -: Януари 06, 2010, 18:48:25 pm »
Хм, в какви мг ти е Дифлукана? Защото моят беше 150 мг еднократно в началото на лечението. Просто тъкмо ми беше свършила менструацията и тогава започанах да се лекувам. Но скоро четох, че много лекари препоръчват точно по време на цикъл да е лечението.
Ти казваш че са ти изписали реално Фунголон, преди години и аз го пих и си спомням че изпих повечко таблетки , не само една. ако ползваш Дифлукана за заместите трябва да видиш хубаво колко мг е.
Колкото до полижинакс не си го слагах по време на цикъла, и на мен ми е странно, че пише да се сложи.
*
« Отговор #8 -: Януари 08, 2010, 20:20:45 pm »
Хм, в какви мг ти е Дифлукана? Защото моят беше 150 мг еднократно в началото на лечението. Просто тъкмо ми беше свършила менструацията и тогава започанах да се лекувам. Но скоро четох, че много лекари препоръчват точно по време на цикъл да е лечението.
Ти казваш че са ти изписали реално Фунголон, преди години и аз го пих и си спомням че изпих повечко таблетки , не само една. ако ползваш Дифлукана за заместите трябва да видиш хубаво колко мг е.
Колкото до полижинакс не си го слагах по време на цикъла, и на мен ми е странно, че пише да се сложи.
Доре, реално имам изписан фунголон 100мг 2х1 на ден за 8 дни, но дифлукана е оригиналния препарат, днес сестра ми беше говорила с гинеколожката и тя твърдо и отказала да ми смени лекарствата, казала и купи и ги от бг и и ги прати, защото ти имаш право дифлукана е 50мг или 150, 100мг няма.
« Отговор #9 -: Януари 09, 2010, 14:15:47 pm »
Ама кофти така, особено ако имаш оплаквания. Аз имах сърбеж адски!Незная какво да те посъветвам в  такъв случай. Не смятам, че Фунголона е така незаменим, но от друга страна идея си нямам как в така създалата се ситуация е дозировката.
Ако нямаш оплаквания и може да търпиш, изчакай лекарствата в БГ. Ако ли пък не пак ти казвам, че избих гъбите с еднократно Дифлукан от 150 мг.
*
« Отговор #10 -: Януари 09, 2010, 16:32:21 pm »
Нямам сърбеж или нещо подобно, даже и течението ми е слабо и не ежедневно, ще чакам, какво да се прави. Др. ми го изписа, понеже след микробиологията имам обилно левкоцити, иначе нищо друго, кандида или коки, но явно има някаква инфекция в организма.