0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

А сега накъде?
« -: Октомври 24, 2012, 07:33:45 am »
Здравейте,
не знам къде да пиша и затова пиша тук.След направени изследвания се оказа,че тръбите ми са проходими,но нямам О.Преди време докторът ми каза,че ще трябва да се направи стимулация и инсеминация.Разбира се ще се консултирам с него , но все пак преминалите през това моля да споделят какво да очаквам.Какво следва от тук нататък.Благодаря ви предварително,ще ми бъдете от голяма полза,въпреки общия и сигурно глупав въпрос :)
*
Re: А сега накъде?
« Отговор #1 -: Октомври 24, 2012, 08:39:25 am »
Хормони пускала си и спермограма на мъжа ти?
Без спермограма никаква инсеминация недей да правиш.

Ако не вярвате в чудеса вероятно сте забравили,че всеки от нас е чудо!
*
« Отговор #2 -: Октомври 24, 2012, 09:03:47 am »
Ако проблемът е само в липсата на овулация, според мен може да се направи стимулация и тогава по естествен път да стане. Не виждам особено смисъл от инсеминацията.
Трябва обаче и снимка на тръбите, за да сте сигурни, че са проходими. Иначе все едно стреляш в тъмното.

« Отговор #3 -: Октомври 24, 2012, 09:19:42 am »
Преди 10-ина дни си направих ХСГ - то - всичко е ок.Хормони съм си пускала отдавна - там за пръв път се видя,че нямам О,а спермограма сме правили веднъж преди около 2 месеца - не е идеална , но няма проблеми при нея,средна работа.
*
« Отговор #4 -: Октомври 24, 2012, 14:33:49 pm »
Предполагам СГ е в клиника по репродуктивна медцина нали?

*
« Отговор #5 -: Октомври 25, 2012, 08:51:16 am »
Проследете още поне 2 месеца, последователни по възможност относно овулацията. От 1 месец не може да се правят грандиозни изводи. Естествено спермограма.
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."

« Отговор #6 -: Октомври 25, 2012, 09:28:51 am »
Спермограмата я правихме при д-р Даскалова , в техния Център по репродуктивно здраве Пловдив.А за овулацията освен хормоните, направихме и фоликулометрия.Тя показа,че фоликулите не се развиват.Все още нямам час при доктора,но мисля,че ще последва стимулация като следваща стъпка.Има ли нещо което трябва да знам преди това,кога се прави,какво се изследва,за да съм подготвена , да не се лутам и да не се чудя.И задължително ли стимулирането е свързано с инсеминация?Някои момичета тук ме накараха да се замисля.
*
« Отговор #7 -: Октомври 25, 2012, 09:34:44 am »
Не е задължително инсе-то.
Важното е, че си направила необходимите стъпки преди стимулацията - проверка за проходимостта на тръбите и спермограмата. Без тях се обезсмисля всякаква стимулация.
Лекарят ти ще реши какво да правите по-нататък.
« Отговор #8 -: Октомври 25, 2012, 09:36:06 am »
Както Блу скай ти е казала най -важното е да направиш цветна снимка за проходимост на тръбите.не е задължително да правиш инсеминация след стимулация.Ние опиахме няколко месеца с Клостил,фолуколометрия и полови контакти в подходящо време.Успех!
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
« Отговор #9 -: Октомври 25, 2012, 11:21:45 am »
И аз подкрепям цветната снимка,която е задължителна и не е страшна.Аз бях със същия проблем-нямах О. И това се оправя с лекарства(за така наречената стимулация).Ние 6 мес.се стимулирахме и си имах О.,макар и доста късна (цикълът ми беше 35-40 дни,а О.съответно се появяваше към 22-25 ден)и полови контакти,а след като не се получи,почивах 3 месеца преди да започнем инсеминации,но на третия забременях спонтанно-без лекарства и без стимулации.За съжаление неуспешно,но това няма значение.Та това го решава твоя лекар,но тепърва имате още много секс да правите и да се наслаждавате, преди да стигнете до инсеминации :wink:
« Отговор #10 -: Октомври 25, 2012, 11:30:36 am »
".......но тепърва имате още много секс да правите и да се наслаждавате, преди да стигнете до инсеминации" - Това ми хареса :) .Благодаря ви за надеждата :) :) :)
« Отговор #11 -: Октомври 25, 2012, 11:48:51 am »
Надявам се да е така:) Разбира се, това зависи и от резултатите, така че най-доброто решение ще вземе вашия лекар. :D След цветната снимка, и може би като пуснете нови хормони,защото те се променят с времето,вече ще ви е ясно в каква посока поемате. Пожелавам ви да е с най-хубавия и ревящ финал. :D
« Последна редакция: Октомври 25, 2012, 11:52:33 am от afrodita279 »
« Отговор #12 -: Октомври 25, 2012, 11:57:35 am »
Здравей, mila1234567891
          Прочетох, какво си споделила.Аз съм на същия етап като твоя, тоест сега правя фоликулометрия, за да проследим в три цикъла дали има О. С разликата,че ние не сме правели спермограма и проходимост на тръбите.Но тепърва считам да се запиша при д-р Даскалов и каквото назначи той да правим. Лично на мен сега ми е трудно понеже съм в неизвестност,къде е проблема.Но и опитите не са ни от много време, така че сама си казвам горе главата.Желая успех на всички. :D 

« Отговор #13 -: Октомври 25, 2012, 12:31:56 pm »
Здравей izabel.1985 ,пожелавам ти успех!И въпреки че сама не следвам това - Не се отчайвай! :)Тук има много момичета,които в тези трудни моменти помагат с добра дума и съвет!Дано много скоро всички ние започнем да пишем в другия форум - на майките :)
« Отговор #14 -: Октомври 25, 2012, 13:29:21 pm »
 Мерси, дано скоро всички имаме с какво да се похвалим :wink: