0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Цикъл без овулация
« Отговор #20 -: Март 11, 2006, 11:01:14 am »
Цитат на: jam
категорично не съм съгласна да се предписва хормонално лечение при разстройства на менструалния цикъл, без да са изследвани хормони и без да е проследен цикъла с ултразвукови прегледи!
това е гинекологично невежество и е явен симптом, че от такива "специалисти" следва да се бяга надалече!

олекна ми. в един момент почнах да си мисля че аз не съм в ред.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
Цикъл без овулация
« Отговор #21 -: Март 11, 2006, 11:07:44 am »
Цитат на: Lilly

олекна ми. в един момент почнах да си мисля че аз не съм в ред.

Защо да не си, нали ви казвам, аз още там на място я попитах за необходимост от хормонални изследвания. Бях на частен прием, не беше необходимо да ми дава направление, така че просто не виждам защо реши така, освен ако не е абсолютно сигурна и без изследвания. Аз като диагностицик (в друга област не в лекарската :oops: ) мога да кажа, че винаги се възползвам от всякакви изследвания, стига да не съм абслолютно сигурна и без тях, тогава просто няма смисъл.
Сега ме притеснихте, а тамън и се бях доверила и успокоила :( .
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Цикъл без овулация
« Отговор #22 -: Март 11, 2006, 11:16:15 am »
Lan, и аз съм диагностик в моята си професия, точно затова обожавам аналитичното мислене, логиката и научния подход.
поведението на специалистката не се връзва с нито един от горните методи на работа :)
а отделно от това си имам правило - лекарско мнение проверявам минимум 2 пъти!  :D
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Цикъл без овулация
« Отговор #23 -: Март 11, 2006, 11:20:04 am »
Цитат на: jam
Lan, и аз съм диагностик в моята си професия, точно затова обожавам аналитичното мислене, логиката и научния подход.
поведението на специалистката не се връзва с нито един от горните методи на работа :)
а отделно от това си имам правило - лекарско мнение проверявам минимум 2 пъти!  :D

Ще ми се и аз да го въведа това правило, но от друга страна ми се ще да се доверя на един специалист, да ми е спокойно, а не постоянно да се чудя.
*

лили

• 2151
Цикъл без овулация
« Отговор #24 -: Март 11, 2006, 18:00:09 pm »
просто не мога да разбера как така този "специалист" реши че нямаш нужда от хормонални изследвания и въпреки това ти назначи хормонално лечение :?:  и то с лекарство което няма никакво отношение към луф синдрома. и как изобщо ти поставиха диагноза без изследване - по цвета на миризмата ли :?:
и аз съм на мнение че е добре да си намериш един специалист на който да се довериш а не да бродиш насам натам. и все пак тази лекарка как успя да предизвика доверие и спокойствие в тебе. аз лично не мога да се доверя на някой който ми предписва лечение без да знае какво лекува.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
Цикъл без овулация
« Отговор #25 -: Март 12, 2006, 09:58:21 am »
Lilly,
благодаря, че така присърце приемаш моя проблем,
Аз не съм специалист, може и да ти звучи смешно, но може аз да не съм успяла да Ви обясня точно какво е видяла при прегледа лекарката, за това не смея да я съдя. :oops:  Точните и думи бяха, "Сега хормоналните изследвания ще покажат много стряскащи резултати, за това ще ги пуснем като стабилизираме прогестерона". Освен това ми каза, че може да ми предпише някакъв препарат, който бързо да пукне непукнатия фуликул, но този препрат изключвал бебеправенето.  :oops: Като напредна още в темата (защото съвсем отскоро се интерисувам :oops: ) може би и аз ще реагирам по-остро (и ще знам точно какво да питам, за какво да настоявам), но засега се доверявам на лекарката. Съвсвем възможно е да не ми е обяснила всичко, което има в предвид и аз съответно да не съм го написала във форума. Все пак съм сигурна, че тя е учила еди колко си години, а аз не.
*
Цикъл без овулация
« Отговор #26 -: Март 12, 2006, 10:31:26 am »
тук искам и аз да добавя нещо:
         "докторе, дали да не изследваме хормоните...?"
         "Няма смисъл, щом правиш кисти - значи някой от хормоните не е наред"

а то какво?След като настоях и ги пуснаха- перфектни стойности

И друг пример - отивам на друг доктор,Той ме гледа и казва - ти имаш СПКЯ. Питам го сигурно ли е, температурата ми се покачва, тестовете показват ову,А той - абсурд.Пий сега тоя хормон и после ще видим.Не иска да ме проследи втори месец,направо диагноза поставя.Аз си тръгвам.Не пия хормоните, защото ме е страх.Отивам на при трети специалист.Правят ми 3 месечно проследяване и всички останали изследвания.Заключават че всичко е наред...

Кажи сега трябва ли да се доверяваш само на един.И друго - искам да ти кажа ,че има доктори които много, много не различават киста от жълто тяло - сериозно...
*
Цикъл без овулация
« Отговор #27 -: Март 12, 2006, 11:14:42 am »
didon
ето от това най-много ме е страх, после ще почна да се чудя дали пък еди кой си доктор не е бил прав и не съм сбъркала като не съм го послушала точно него :(, ами съм послушала някой друг Точно за това се чудя дали да възприема правилото на jam, ащото ходейки при няколко различни специалисти ( и ако ти кажат и различни неща) започваш да се самодиагностицираш накрая, избираш си как сама да се лекуваш. Пък определено медицината не ми е силна стрна. И сега съм объркана и подтисната и предпочитам да мисля, че докторите си знаят работата и могат да ми помогнат...това е!
*

лили

• 2151
Цикъл без овулация
« Отговор #28 -: Март 12, 2006, 11:35:52 am »
лан, аз също не съм специалист но съм попрочела това-онова защото и аз имах луф синдром. затова така те разпитвам. лекарката ти може да предположи висок пролактин ако те е следила поне 2 цикъла на уз и е установила че фоликулите не се пукат. но как по дяволите установи че прогестерона ти не е в ред и ти назначи лечение като това се установява с кръвен тест. висок прогестерон може да се предположи когато имаш прекомерно окосмяване, но да предположиш че някой е с нисък прогестерон само от вид на изглед за първи път чувам.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
Цикъл без овулация
« Отговор #29 -: Март 12, 2006, 12:35:05 pm »
Lilly
в диагнозата ми не пише ЛУФ-синдром, а и той нали не може да се констатира при първи преглед. Пише точно:"Pvck - чисто. УЗД Матка с малко по-голяма предна стена без ясно оформен миомен възел.
Десен яйчник нормален 30/25. Ляв яйчник с непукнал се фуликул (ретенум) с фи 25."
Дано не съм объркала нещо това "Pvck" и "ретенум" не са много четливи, пък са ми непознати като понятия.
Обърках се, мислех си че се нарича Луф-синдром само, когато се повтаря, по-често от нормалните 10-15%. Това при мен не е доказано, така че не може още да се говори за такъв проблем, просто този цикъл е бил такъв.
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
Цикъл без овулация
« Отговор #30 -: Март 12, 2006, 23:50:24 pm »
Момичета, може би е редно да отворя нова тема, но първо тук да попитам (Лан, извини ме) имате ли предства какво означава "недостиг на жълто тяло"?
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*
Цикъл без овулация
« Отговор #31 -: Март 13, 2006, 06:58:24 am »
Аз го свързвам с нисък прогестерон, или по-скоро това би бил резултата а от тук може да се появи и по-къса ЛФ.

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Цикъл без овулация
« Отговор #32 -: Март 13, 2006, 07:17:21 am »
Цитат
Точно за това се чудя дали да възприема правилото на jam,

Слушай Джам, няма да сбъркаш!

Недостиг на жълтото тяло се дължи на нисък прогестерон или друг дефект на лутеалната фаза. Има и такава тема в зачатие : Дефект на лутеалната фаза.